سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطرناکترین چیز برای صلح و امنیت جهان چیست؟

امروز بزرگترین تهدید برای صلح جهانی از جانب سلاح های هسته ای و امکان استفاده از آنان نیست بلکه از جانب پهپادهای آمریکائی و قابلیت استفاده از آنان است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  روزنامه گاردین، هر هفته اوباما به "فهرست مرگ" خود نگاهی می اندازد، فهرستی که در آن نام مسلمانانی گنجانده شده است که وی قصد دارد تا آنان را حذف کند، بدون روندی قضائی و حقوقی و بدون مخاطره عملیات جاسوسی.

بمب های هسته ای سلاح هایی بی فایده هستند و تنها می توان در جهت رسیدن به قدرت از آنان استفاده کرد اما پهپادها اکنون به سلاح های رایج در بازار تبدیل شده اند. طبق گزارش ها ارتش آمریکا به بیش از 10 هزار عدد از آنها مجهز شده است. برخی گزارشات نشان می دهند که این تجیهزات نظامی باعث کشته شدن بسیاری از شهروندان غیر نظامی شده است، میزانی که بیش از تعداد کشته شدگان حادثه 11 سپتامبر بوده اند.
 
اگر قرار بود که تعداد اجساد کشته شدگان باعث افتخار و پیروزی باشد، آلمانی ها در استالینگراد و آمریکائی ها در ویتنام نیز بایستی به خود می بالیدند در حالیکه آنان شکست خوردگان اصلی جنگ ها بودند. اکنون پهپادهای آمریکائی در افغانستان، پاکستان و شاخ آفریقا کشته های بسیاری را برجای گذاشته اند.  
 
آنچه مسلم است محکوم بودن این اقدامات از نظر قانونی و اخلاقی است. سال گذشته در گزارشی جامع که از سوی وکلای دانشگاههای استنفورد و نیویورک تهیه شده بود آنان اظهار داشتند که چنین اقداماتی از سوی پهپادهای آمریکائی در امثر موارد غیر قانونی بوده اند و باعث کشته شدن افراد غیر نظامی شده اند. در میان کشته شدگان بوسیله پهپادها 176 کودک وجود داشته اند. نیروی هوایی آمریکا خود را این گونه توجیه می کند که بدلیل بی سرنشین بودن این هواپیماها کشته شدگان غیر نظامی در نتیجه خطاهای احتمالی بوده اند.  
 
در هفته گذشته "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا دو فرد "جنجالی" را در دستگاه نظامی جدید آمریکا منصوب کرد. نخست "چاک هاگل" بعنوان وزیر دفاع جدید آمریکا و دیگری "جان برنان" بعنوان رئیس جدید سازمان سیا. اگر اوباما براستی خود را یک وکیل می داند نبایستی در مورد پهپادها و کشتار غیر نظامیان سکوت کند.
 
جدای از اخلاق و قانون، غیر ممکن است که چنین پهپادهایی بتوانند باعث پیروزی آمریکا در جنگ شوند بلکه تنها بر حس انتقام جویی عمومی مردم می افزایند. این پهپادها اساسا برای نظارت و جمع اوری اطلاعاتد ساخته شده اند اما بطور خاص از آنها برای بمباران استفاده می شود که به قتل رساندن اسامه بن لادن یک نمونه مهم آن بود. زمانی که در نهایت وی یافت شد آمریکائی ها به این نتیجه رسیدند که احتمال خطای پهپادها زیاد است و بایستی از مدل های جدیدتر آن استفاده کرد.   
 
اقدامات آمریکا در استفاده از پهپادها و کشتار نظامیان صرفا باعث آزردگی اذهان عمومی و شکستن قلب ها نمی شود، صرفا به منظور اشغال و ویرانگری نیست بلکه در واقع اقدامی انتقام جویانه است.  
 
از نتایج اصلی چنین حملاتی گشترش "خشم" و "نفرت" عمومی از آمریکاست. امروز طبق نظرسنجی ها سه چهارم پاکستانی از آمریکا ابراز نفرت می کنند. امروز اوباما هر هفته با نگاه به "فهرست مرگی" که تهیه کرده است در صدد است تا مسلمانانی را که در آن فهرست گنجانده است را به قتل برساند، بدون هیچ روند قانونی و قضائی و بدون صرف هزینه برای جاسوسی.
 
در این مسیر انگلیسی ها نیز در هلمند افغانستان از پهپادها استفاده می کنند و آمریکائی ها را همراهی کرده اند.
 
از زمان آغاز چنین عملیاتی در سال 2008، کاهشی در عملکرد طالبان و القاعده ددیده نشده است. حتی "حامد کرازی" رئیس جمهور افغانستان نیز این حملات را "غیر قابل توجیه" دانست. هر روز بر تعداد سربازان جدا شده از ناتو افزوده می شود. یک جوان یمنی در مقاله ای که در روزنامه "نیویورک تایمزگ نوشته است اظهار داشته چنین حملاتی باعث "از بین رفتن اعتماد میان قبایلی" شده است که سالهای سال وقت صرف ایجاد آن شد. امروز میزان فعالیت القاعده در یمن افزایش یافته است و پهپادهای آمریکائی نیز دست به کشتار زنان و کودکان بیگناه می زنند. اقدامات آمریکا نه تنها باعث کاهش فعالیت های القاعده نشده بلکه از سال 2009 به این سو دامنه فعالیت آنان سه برابر بیش از گذشته شده است. اقدامات آمریکائی ها در این زمینه آنچنان غیر قابل توجیه است که "جیمی کارتر" رئیس جمهور پیشین آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده است "آمریکا از قوانین جهان شمول حقوق بشر تخطی کرده است و باعث شده تا دشمنان ما تقویت شوند و دوستانمان از ما گریزان گردند."   
 
با این حال هنوز هم چنین حملات بی هدفی از سوی آمریکائی ها متوقف نشده اند. آنچه مسلم است آنکه حمله های نظامی از طریق پهپادها نه تنها باعث پیروزی آمریکائی ها نمی شود بلکه راه را برای شکست آنان در جنگ هموارتر می سازد.   
 
امروز به نظر می رسد که دموکراسی های غربی با وجود جنگ طلبی رهبران غرب در معرض فروپاشی قرار گرفته اند. وجود "گزینه جنگ" جنبه شوم دموکراسی های غربی معاصر را نشان می دهند همانگونه که این اقدام با تجاوز نظامی "مارگارت تاچر" نخست وزیر وقت انگلیس علیه جزایر "فارکلند" که در اختیار آرژانتین بود آغاز شد.  گویا آنان جنگ را امری مثبت می پندارند.     
 
براستی آیا بزودی آمریکا در می یابد که بدلیل آنکه خود را در جنگ با ایران و سوریه قرار داده بایستی علیه آن کشورها نیز از پهپادهای نظامی استفاده کند؟ در آن زمان آمریکا با مردم خشمگینی که برای انتقام جویی از آن کشور از هیچ اقدامی مضایقه نخواهند نمود چه خواهد کرد.
 
این پهپادهای نظامی ارزان قیمت هستند و ساده تر از تجهزات نظامی دیگر ساخته می شوند. امریکا در یازده ایالت خود سامانه هایی را برای استقرار آنان تشکیل داده است. آمریکا چنین پهپادهایی را به ژاپن فروخته است تا از آن علیه چین استفاده کند. چین نیز خود دست به ساخت چنین پهپادهایی زده است.
 
خطری از جانب سلاح های هسته ای برای جهان به شدت پهپادهای نظامی وجود ندارد. زیرا سلاح هسته ای تنها برای کسب اعتبار حکومت ها ساخته می شود و احتمال استفاده از آن ها بسیار اندک است اما در مقابل پهپادهای نظامی قابلیت حمل موشک ها را دارند و می توانند درجه تخزیب بالایی داشته باشند. اوباما نیز بدون توجه به پروتکل های بین المللی و موازین حقوق بشر از این پهپادها استفاده می کند و باعث کشتار انسانهای بیگناه می شود. وی می خواهد این گونه القا کند که استفاده از چنین پهپادهایی برای "دفاع از خود"مجاز است و قصد دارد تا آمریکا را بدلیل استفاده از چنین پهپادهایی در عملیات مختلف توجیه کند. براستی نمی توان ابعاد خطرناک چنین پهپادهایی برای صلح جهانی را در ذهن متصور شد.
برچسب ها: امنیت ، صلح ، جهانی ، پهگاد ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.