به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/بهروز ندایی افزود : همانگونه که سبلان به نام استان اردبیل ثبت ملی شده و ابلاغیه آن نیز موجود است به همین دلیل ثبت جهانی آن صورت میگیرد چرا که یونسکو بدون توجه به ثبت ملی آثار اقدام به ثبت جهانی آن نمیکند.
وی گفت: پرونده ثبت جهانی سبلان تشکیل شده و کارهای مقدماتی و تحقیقاتی آن نیز در این زمینه در حال انجام است و ما انتظار داریم تا دو سال آینده بتوانیم پرونده را تکمیل و برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال کنیم.
ندایی افزود: بیشتر موقعیت این کوه در استان اردبیل واقع شده و تنها بخش غربی سبلان در محدوده آذربایجان شرقی است که شاید از این بابت برداشتهای اشتباهی صورت میگیرد و برخی اظهار نظرهای غیر واقعی را شاهد هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین گفت: از دامنههای سبلان برای سکونت عشایر و همچنین ایجاد فضاهای تفریحی و گردشگری بیشترین بهرهبرداری را در استان اردبیل شاهد هستیم و به همین دلیل ضرورت دارد سبلان به مانند شیخ صفیالدین اردبیلی نمادی از این استان، ثبت جهانی شود تا به عنوان میراث گرانبهای جمهوری اسلامی ایران همیشه به یادگار بماند.
ندایی افزود: در این ثبت جهانی قطعاً هیچ خلل و خدشهای به وجود نمیآید و ما با تمام توان سعی می کنیم اهداف و پیگیریهایمان را به صورت جدی و با قوت تمام مورد پیگیری و هدفگذاری اصلی قرار دهیم./ب