سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فارس/

راهيابي ايران به کميته پژوهش و نوآوري ديد بان جهاني کارآفريني

ایران به عضویت کمیته مشورتی پژوهش و نوآوری در دید بان جهانی کارآفرینی در آمد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس سرپرست روابط عمومی دانشگاه شیراز گفت: با نمایندگی پروفسور نظام الدین فقیه استاد دانشگاه شیراز از بین 69 کشور به عضویت کمیته مشورتی پژوهش و نوآوری در دید بان جهانی کار آفرینی انتخاب شد.

ارزیابی علمی و مستمر توسعه کارآفرینی ، رصد علمی نهضت توسعه کارآفرینی ، کسب آگاهی و شناخت از اثربخشی سیاست ها و برنامه های توسعه کارآفرینی ، محک زنی جایگاه و سطح کارآفرینی ایران با سایر کشورهای فعال در عرصه کارآفرینی و نیز مقایسه نرخ فعالیت های کارآفرینانه ایران با میانگین جهانی از مزایای این عضویت است.

آقای گل آرایش افزود: جمهوری اسلامی ایران از سه سال پیش به نمایندگی پروفسور نظام الدین فقیه استاد دانشگاه شیراز به عنوان عضو شورای سیاست گذاری پژوهش های کارآفرینی دید بان جهانی کارآفرینی بود، هم اکنون به عضویت کمیته مشورتی پژوهش و نوآوری در دید بان جهانی کار آفرینی نیز انتخاب شد.

پروفسور نظام الدین فقیه استاد دانشگاه شیراز هم گفت: " کمیته مشورتی پژوهش و نوآوری در دید بان جهانی کار آفرینی " (GEM Research and Innovation Advisory Committee - RIAC) ایجاد شده است که یکی از وظایف آن ایده پردازی و استقرار اتاق فکر بین المللی دردید بان جهانی کار آفرینی است .

او افزود: این کمیته مشورتی مستقیما زیر نظر پروفسور هرینگتون رییس دید بان جهانی کار آفرینی اداره می شود و 9 نفر عضو دارد که متشکل از نمایندگان 9 کشور از 69 کشور عضو در دید بان جهانی کار آفرینی هستند.

به گفته استاد دانشگاه شیراز چهره های سرشناسی مانند پروفسور اشتنبرگ از کشور آلمان، دکتر جانتان لوی از بریتانیا، پروفسور ژیان گائو از کشور چین، پرفسور هسل از هلند، اعضای این کمیته مشورتی را تشکیل می دهند.

پروفسور نظام الدین فقیه افزود: ایران از سال 2008 میلادی رسما و با نمایندگی دانشکده کار آفرینی دانشگاه تهران به عضویت در دید بان جهانی کار آفرینی در آمد.

دید بان جهانی کارآفرینی ( GEM )، در سال 1997 میلادی با مشارکت کشورهای انگلیس، آمریکا، فنلاند و ایرلند،دانشگاه بابسون و دانشکده کسب وکار لندن ایجاد شد.

در سال 2005 میلادی، دانشگاه بابسون و دانشکده کسب وکار لندن، انجمنی مستقل نیز تحت عنوان انجمن پژوهش های کارآفرینی جهانی (GERA) برای سرپرستی فعالیتهای دید بان جهانی کارآفرینی ، تأسیس کردند.

دید بان جهانی کارآفرینی، یک کنسرسیوم دانشگاهی متشکل از تیمهای علمی- پژوهشی است که مأموریت اصلی آن ارزیابی و ارائه داده های پژوهشی معتبر در سطح بین المللی در خصوص فعالیت های کارآفرینانه است.

او با بیان اینکه در دنیا تا قبل از تاسیس دیدبان جهانی کارآفرینی، داده های ارزشمند برای پژوهش در زمینه کارآفرینی در سطح ملی و بین المللی وجود نداشته است، افزود: دید بان جهانی کارآفرینی درصدد تعریف، تبیین شاخص ها و ارزیابی میدانی فعالیت های کارآفرینی است و از طریق انتشار گزارش های جهانی، فعالیت های کارآفرینانه را در بین کشورهای عضو رصد می کند.

به گفته پروفسور فقیه هم اکنون دید بان جهانی کارآفرینی متشکل از 69 کشور است که هدف اصلی آن ارزیابی شاخص ها و ارائه داده های معتبر پژوهشی در خصوص وضعیت کارآفرینی در جهان است.

استاد دانشگاه شیراز افزود: در سال 2007 میلادی تعداد 42 کشور در برنامه GEM مشارکت کرده اند که اقتصاد این کشور ها، بیش از 93 درصد GNP کل جهان را در بر می گیرد.

در سال 2008 میلادی با مشارکت ایران، تعداد 43 کشور و در سال 2009 تعداد 51 کشور در برنامه پژوهشی GEM حضور فعال داشته اند.

پروفسور فقیه با تشریح اهداف برنامه پژوهشی دیدبان جهانی کارآفرینی گفت: سنجش و ارزیابی سطح فعالیت کارآفرینانه میان کشورهای عضو، کشف رابطه نظام مند میان کارآفرینی و رشد اقتصاد ملی، شناسایی عواملی موثر در توسعه کارآفرینی، از مهمترین این انجمن بین المللی است.

به گفته او دید بان جهانی کارآفرینی با ارزیابی شاخص های استاندارد کارآفرینی و تحلیل فضای کسب و کار در کشورهای عضو، به نظام مندی رابطه بین کارآفرینی و رشد اقتصادی می پردازد.

ارزیابی، تدوین و تبیین علمی شاخص های کارآفرینی و فضای کسب و کار، امکان تصمیم سازی، تصمیم گیری و سیاست گذاری صحیح و برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت توسعه کارآفرینی بر اساس شاخص های جهانی را برای کارشناسان، مدیران، سیاستگذاران و سرمایه گذاران فراهم می سازد./ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.