سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورزش بانوان لبنان از ایران الگو می گیرد

اکبرآبادی: مدل ورزش بانوان ایران از هیچ مدلی در دنیا پیروی نمی کند

هیات ورزشی حزب اله لبنان در دیدار با معاون ورزش همگانی و امور بانوان وزارت ورزش و جوانان با اطلاع از شیوه منحصر به فرد ورزش بانوان و همچنین ورزش همگانی در ایران خواستار تعامل و همکاری با این حوزه شد.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، مرضیه اکبرآبادی در این نشست ضمن اشاره به ساختار تشکیلات ورزش کشور در بخش بانوان ، ان را مدلی منحصر به فرد برشمرد و گفت: در ایران اسلامی ساختار مدیریت ورزش بانوان با مدل جهانی تفاوت دارد، به صورتی که مدل عمومی و جهانی، ورزش را عام می داند و تفکیک جنسیتی برای آن قائل نیست اما در جمهوری اسلامی حوزه ورزش به دو قسمت بانوان و آقایان تقسیم شده است.

وی افزود: در این مدل، مربی، داور و مدیران ورزشی در حوزه بانوان را خود بانوان تشکیل می دهند، به صورتی که حتی اردوهای حرفه ای ما توسط مدیران زن مجموعه ها، مربیان و حتی تیم پزشکی زن اداره می شود و اساسا در جمهوری اسلامی ورزشکاران زن در اماکن ویژه ورزش و کادر فنی بانوان به فعالیت می پردازند.

اکبرآبادی با اشاره به اینکه در ایران هیچ مشکلی برای پرداختن بانوان به ورزش وجود ندارد ، افزود : بحث بعدی فعالیت های برون مرزی است که با توجه به اینکه بعنوان مهمان در رقابت ها شرکت کرده و باید تابع قوانین بین المللی باشیم، بر همین اساس طبق چهارچوب های ملی و دینی خود با 45 فدراسیون جهانی برای ثبت پوشش بانوان مسلمان تعامل لازم را انجام داده و توانسته ایم روی پوشش مناسب که حدود اسلامی و نکات فنی درآن رعایت شود به اجماع برسیم .پیرو آن نیز در این 45 رشته ورزشی امکان حضور در رقابت های رسمی جهانی و قاره ای را یافته ایم.

معاون ورزش همگانی و امور بانوان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به فرصت ایجاد شده برای حضور بانوان ورزشکار ایرانی در رقابت های برون مرزی، گفت: طبیعا فرصت ایجاد شده تنها برای بانوان ایرانی نیست و با تلاش 30 ساله جمهوری اسلامی ایران فرصتی برای تمامی بانوان مسلمان جهان پیش آمده که با توجه به علاقه در ورزش مورد علاقه خود شرکت کنند . همین امر باعث بالا رفتن مشارکت زنان مسلمان در رویدادهای قاره ای و جهانی شده است تا حدی که می توان یکی از دستاوردهای المپیک 2012 لندن را ارائه و معرفی پوشش اسلامی برای جامعه جهانی عنوان کرد.

اکبر آبادی افزود: آنچه در زمینه پوشش بانوان در میادین ورزشی انجام شده حاصل تلاش بسیاری از کارشناسان فرهنگی و هنری و ورزشی ماست و به دلیل آن که این فرصت در اختیار تمامی کشورهای مسمان قرارگیرد کتابی را مصور کرده و به تائید و تصویب جامعه بین المللی رسانده ایم که درآن تصویر پوشش هر ورزش با عکس های تعدادی از رقابت هایی که با این لباس ها برگزار شده ،می تواند الگوی خوبی برای همه استفاده کننده ها باشد.

وی ادامه داد: برای ساعت هایی غیر از مسابقه هم باید طراحی هایی صورت می گرفت که بتوان به نیاز بانوان ورزشکار در غیر از ساعات مسابقه و حتی در مکان های عمومی ورزش نظیر پارک ها پاسخ داد.به همین جهت ما فراخوان هایی را در حوزه طراحی و مد لباس داده ایم که به جای گرمکن ورزشی ، مانتو گرمکن به بانوان ارایه دهیم.

اکبر آبادی در بخش دیگری از صحبت های خود آموزش مربیان و داوران زن ایرانی را با اهمیت بر شمرد و گفت: بانوان ما در تمامی رشته ها در حوزه ی داوری و مربی گری در سطح جهانی و بین المللی آموزش دیده اند، به گونه ای که اکنون می توانیم برای کشورهایی که علاقه مند به حضور بانوان در میادین ورزشی خود هستند مربی و داور زن اعزام کنیم .

معاون ورزش همگانی و امور بانوان فعالیت های ورزشی بانوان ایرانی را محدود به 45 رشته ای که پوشش آنها به تایید جامعه جهانی رسیده ندانست و گفت: به غیر از رشته هایی که پوشش آنها در کتاب چاپ شده آمده ، در برخی از رشته های پایه نظیر شنا، دوومیدانی، ژیمناستیک و غیره هم بانوان ما در بحث حرفه ای و آموزش همگانی به صورت جدی فعالیت می کنند و تا حد قهرمانی کشور در داخل مرزهای ایران پیش رفته اند. گرچه به دلیل نوع پوشش در حوزه های برون مرزی حاضر نمی شویم.

اکبرآبادی پس از تشریح ورزش حرفه ای و قهرمانی به ارائه برنامه ها و پیشرفت هادر حوزه ورزش همگانی پرداخت و افزود: تقریبا تمامی باشگاه های خصوصی در حوزه ورزش همگانی بانوان فعال هستند.مجموعه های باشگاهی دولتی نیز در حوزه فعالیت های ورزشی بانوان فعال بوده و برنامه های خاصی را مورد توجه دارند.

وی افزود: برای خانم هایی که علاقه مند به ورزش در فضاهای باز هستند، پارک های ویژه بانوان ایجاد شده اند که در این مکان ها بانوان می توانند با لباس های عرف بین المللی فعالیت کنند و تا حدودی به رضایت مندی عمومی برسند. این پار ک ها فضایی محصور دارند ومدیریت آن ها نیز در اختیار بانوان است و همه این ها به خاطر ایجادعلاقه و مشارکت بانوان در برنامه های ورزشی است ، چرا که ورزش همگانی نشاط اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

اکبر آبادی به تبیین استراتژی ورزش توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان ورزش قهرمانی را قله و ورزش همگانی را دامنه آن می دانند و هم چنین ورزش کردن را برای همه مردم لازم و برای سالمندان واجب خوانده اند. به طور کلی با عنایت به این سخنان ارزشمند و با توجه به این که در جوامع اسلامی بانوان معذوریت هایی دارند که منجر به فقر حرکتی آن ها می شود تمامی برنامه های ما در راستای برطرف کردن این معضل است.

معاون ورزش همگانی و امور بانوان وزارت ورزش در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی رابطه این حوزه با ورزش بسیج بانوان بیان داشت: ما فعالیت بسیج در امر ورزش را بخشی از فعالیت ورزش همگانی می دانیم که به چند دسته نظیر ورزش دانش آموزان، دانشجویان و بسیجیان و...تقسیم شده اند.در بسیج هم رشته های مختلف ورزشی تحت عنوان انجمن های ورزشی بر حسب علاقه افراد مشغول فعالیت هستند که سالانه یک جشنواره ورزشی هم در بخش بانوان و هم آقایان بسیجی برگزار می شود و غیر از جشنواره های داخلی در رقابت های ملی تحت عنوان تیم بسیج شرکت می کنند.

وی برای فعالیت ورزشی بانوان غیر بسیجی گفت: ما در کشور ایران شورای ورزش همگانی را داریم که برنامه ریزی ملی در این حوزه در این شورا صورت می گیرد و هر عضو در مجموعه خود آن برنامه ها را به اجرا می گذارد.


این مقام مسوول خطاب به هیات ورزشی حزب الله لبنان در راستای همکاریهای فیمابین در حوزه ورزش همگانی و بانوان گفت: خوب است که شما در شروع کار خود مبادرت به جمع آوری تجربیات کارشناسانه نموده اید. ضمن این که لبنان کشوری دوست و از لحاظ فرهنگی و مذهبی بسیار به ایران نزدیک است و این باعث می شود تا ما از هیچ کمکی برای پیشبرد اهداف عالی ورزشی در لبنان فروگذار نباشیم . روی این اصل نیز در بحث انجام دوره های آموزشی، تربیت مربی ، داور و حتی راه اندازی مجموعه های ورزشی و ساختارسازی ورزش بانوان، اماده هر گونه همکاری با ورزش لبنان هستیم.

در این نشست نماینده ورزش حزب الله لبنان، گزارشی از وضع ورزش همگانی و بانوان لبنان ارایه کرد و گفت: با دقت به فعالیت های ورزشی بانوان در ایران درمی یابیم که این همان الگویی است که می توان به جامعه جهانی ارائه کرد و این مسئله تحقق سخنان امام خمینی (ره) و پیگیری های حضرت ایت الله خامنه ای در امر ورزش است.

وی ادامه داد: حزب الله مدت دو ماه است که مسوولیت ورزش را نیز بر عهده گرفته است. مشکل عمده ما نگاه شرقی به بانوان است و این به ایجاد یک فضای فرهنگی در کشور نیاز دارد. چون ایده ورزش برای مردم خصوصا بانوان نیاز به فرهنگ سازی دارد. به همین دلیل می توان از ایران به عنوان الگویی موفق در ورزش بانوان بهره گرفت.

مسوول ورزش و جوانان حزب الله لبنان افزود: ما با دو هدف عمده ورزش بانوان را مورد توجه قرار داده ایم ؛ یکی فعال سازی ورزش برای بانوان و فرهنگ سازی در این زمینه و دیگری کار کردن بر روی ساختار ورزش زنان و ایجاد فضاهای مناسب برای آن ها که این امر باعث درخواست همکاری با ایران برای استفاده از تجربه و پیشینه موفق در این حوزه شد.

وی در عین حال تصریح کرد: فعالیت بانوان در لبنان ماهیت بسیجی و فرهنگی دارد که جدیدا ورزش نیز وارد این تشکیلات شده است.آنچه در حال حاضر در لبنان برای ورزش بانوان وجود دارد آرمان های مارا محقق نمی سازد و امیدواریم با همکاری ایران گام های مستحکمی دراین زمینه برداریم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.