سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بيماران نخاعي و مغزي مهمترين گروه درماني طب‌فيزيکي هستند

بيماران نخاعي و ضربه و سکته‌هاي مغزي مهمترين گروه درماني طب فیزیکی هستند.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛استاديار گروه طب‌فيزيکي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد، در رابطه با اين که متخصصان طب فيزيکي به کدام دسته از بيماران بيشتر مي‌توانند کمک کنند، گفت: از آنجا که متأسفانه آمار تصادفات در کشور ما بالاست،صدمه‌هاي مغزي و حوادث نخاعي هم به تبع رخ مي‌دهد که پس از اقدامات توانبخشي،براي بازگرداندن توان جسمي بيمار از تخصص طب فيزيکي استفاده مي‌شود.

وی افزود: مهمترين بخش فعاليت ما مربوط به بيماراني است که نيازمند بستري و توانبخشي هستند و به اين ترتيب پس از انجام کار تيمي کاردرمان، پرستاران توانبخشي، فيزيوتراپ، مددکار اجتماعي و طب فيزيکي ترخيص بيمار، اقدامات متخصص طب فيزيکي بر روي اين بيماران آغاز مي‌شود.

دکتر وحيد گنجه‌اي‌فر با اشاره به اهميت توجه به طب فيزيکي،اظهار کرد: در بسياري از کشورها از جمله ترکيه،بيمارستاني تخصصي براي بيماران نخاعي و مغزي راه‌اندازي شده است که متخصصان طب فيزيکي بطور مشخص در آنها فعاليت دارند.

وي، گروه بعدي مورد درمان متخصصان طب فيزيکي را بيماران سرپايي دانست و عنوان کرد: انواع دردهاي مزمن عضلاني، استخواني و مفصلي همچون كمردرد، آرتروز، اختلالات ديسك و آسيبهاي ورزشي مورد معاينه و بررسي‌هاي لازم قرار گرفته و اقدامات درماني لازم براي بيمار انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: در رابطه با توانبخشي بيماراني كه دچاراختلال عملكرد پس از اعمال جراحي قلب شده‌اند نيز متخصصان طب فيزيكي به كمك ساير اعضاي تيم توانبخشي به بيمار كمك مي‌كنند تا به زندگي عادي بازگردند؛ البته گاه اختلال عملكرد در ضايعات نخاعي بقدري شديد است كه نمي‌توان بيمار را به زندگي قبلي بازگرداند که در اين موارد تلاش مي‌شود تا حد امکان زندگي مستقلي براي بيمار فراهم شود.

استاديار گروه طب‌فيزيکي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در پاسخ به اين پرسش که آيا از طب فيزيکي مي‌توان به عنوان جايگزين برخي اعمال جراحي‌ استفاده کرد، گفت: بهترين روش، پيشگيري است و به همين دليل با آموزش انواع ورزش به بيمار،تلاش مي‌کنيم مشکل او به سمت درد مزمن نرود.

وي افزود: دردهاي مزمن بطور معمول طول عمر افراد را تحت تأثير قرار نمي‌دهد اما کيفيت زندگي را بطور قابل توجهي کاهش مي‌دهند، از اين رو در طب فيزيکي تلاش مي‌شود که کيفيت زندگي افراد ارتقاء يابد و بر اين اساس اين تخصص در برخي موارد نياز به اعمال جراحي را به تأخير مي‌اندازد.

گنجه‌اي‌فر در عين حال خاطرنشان کرد: برخي بيماران، اورژانسي تلقي شده و بايد قبل از هر اقدامي در حوزه طب فيزيکي،جراحي شوند،چراکه در غير اينصورت اقدامات طب فيزيکي مفيد نخواهد بود./ح
برچسب ها: نخاع ، طب فیریکی ، درمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.