سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تندخوري غذاها می تواند موجب پارگي مري شود

تندخوري غذاهايي كه نیاز به جویدن کامل دارد، احتمال پارگي مري را درپی دارد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛يك فوق تخصص گوارش و كبد گفت: از آن‌جا كه بخشي از هضم و جذب غذا درون دهان و به وسيله آنزيم‌هاي بزاق انجام مي‌شود، تند غذا خوردن موجب مي‌شود غذا به ميزان كافي جويده نشده و مدت زيادي درون دهان قرار نگيرد.

دكتر علي‌اكبر شايسته افزود: ماده غذايي بايد در دهان نرم شود تا راحت‌تر وارد مري شده و بلعيده شود و اگر غذا مدت زيادي در دهان نباشد،‌ عمل ميكس و مخلوط شدن به خوبي انجام نمي‌شود.

وی افزود: هنگامي كه غذا سريع خورده مي‌شود، مقدار زيادي هوا نيز با آن بلعيده مي‌شود كه موجب سنگين شدن معده و روده شده و ناراحتي‌هاي زيادي را ايجاد مي‌كند.

 عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: براي جويدن غذا و زمان نگهداشتن آن در دهان نمي‌توان مدت خاصي تعيين كرد و خود فرد اين موضوع را تشخيص مي‌دهد و در صورتي كه غذا به مقدار كافي نرم شده باشد مي‌توان آن را بلعيد.

شايسته تصريح كرد: معمولا غذا پس از چند ثانيه از مري عبور كرده و به معده مي‌رسد و در افرادي كه در حركات مري مشكل دارند ممكن است اين زمان زياد شود كه بايد آرام‌تر غذا بخورند.

 وي افزود: آرام غذا خوردن ترشحات اسيد معده را تنظيم مي‌كند و بلعيدن غذا نيز آسان‌تر مي‌شود./ح
برچسب ها: مری ، غذا ، معده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.