به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، فوق تخصص غدد درون ریز واستادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این خصوص اظهار داشت:پوکی استخوان بیماری خاموش است که به
کاهش توده استخوانی و سست وضعیف شدن بافت استخوان و نهایتا به شکستن استخوان منجر می شود.
دکتر آدینه پور علل بوجود آورنده این بیماری را سن بالا ،سابقه خانوادگی (وراثت) ،نوع استخوان بندی ،نژاد و ابتلا به برخی بیماریها نظیر بیماریهای پرکاری تیرویید ،غدد پارا تیرویید ،غدد جنسی ،غدد فوق کلیوی اشاره کرد و افزود:شیوع پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است و شکستگی ناشی از آن در زنان تقریبا 4 برابر مردان است.
وی عوامل قابل پیشگیری و کنترل در این بیماری را داشتن وزن کم ،تحرک زیاد ،دوری از استعمال دخانیات ،تغذیه مناسب مملو از کلسیم و انجام ورزشهای مناسب از جمله شنا و دوچرخه سواری برای نسل جوان و30 دقیقه پیاده روی برای سالمندان عنوان کرد و اظهار داشت :کلسیم بیشترین ماده معدنی در بدن انسان است که حدود 99 درصد کلسیم در استخوانها ودندانها وفقط 1 درصد آن در خون و بافت نرم بدن موجود است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد :این ماده معدنی درلبنیات ،ماهیهای نرم استخوان مثل ماهی آزاد ،ساردین وکیلکا ،سبزی های تازه ،خشکبار ،حبوبات وسویا یافت می شود.
وی گفت:هر فرد در هر مقطع سنی باید روزانه حداقل 1200 میلی گرم کلسیم به بدن خود برساند که بیشترین کلسیم در این مواد غذایی مثل شیر ، قره قروت ، ماست ، پنیر ، کشک ، بادام ،آلبالو خشک وفندق موجود است
دکتر آدینه پور خاطر نشان کرد:افرادی که به این بیماری دچارند روزانه 3لیوان شیر به علاوه یک قرص کلسیم و یک قرص ویتامین (دی) برای جذب کلسیم مصرف نمایند واز مصرف بیش از حد نمک که سدیم آن مانع جذب کلسیم می شود پرهیز کنند./ع