سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با آلوده‌ترین نقاط دنیا

آلودگی مشکلی است که مدت زیادی می شود گریبان گیر شهرمان است و البته آسیب های مختلفی را نیز وارد کرده است اما بسیاری دیگر از شهرهای دنیا نیز آلوده هستند و اکثر اوقات سال در مرحله اضطرار قرار دارند.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، آلودگی ها انواع مختلفی دارند که هر کدام آن ها به نوعی برای بدن و محیط اطراف مشکلاتی را ایجاد می کنند. آلوده ترین نقاط دنیا از جنبه های مختلف هر ساله انتخاب میشوند که در اینجا با آن ها آشنا می شویم:

آلودگی هوا – لینفن در چین

بنا به گزارشات جهانی از میان هر 20 شهر الوده دنیا 16 عدد در چین قرار دارد و البته در این میان آلوده ترین شهر دنیا لینفن است. این شهر در مرکز چین قرار دارد و  محل اصلی استخراج ذغال سنگ در این کشور است. در این شهر روزانه خودروها و کارخانه های زیادی کار می کنند که سطح آلودگی هوای آن را از مرز هشدار و اضطرار گذرانده است. بسیاری از مردمی که در این شهر زندگی می کنند دچار سرطان ریه هستند.

آلودگی شیمیایی – باهوپال در هند

مواد شیمیایی نیز از جمله مهمترین الوده کننده های محیط هستند و از این نظر شهر باهوپال الوده ترین شهر است. در سال 1984 نزدیک به 40 تن از گازهای ایزوسیانات در این شهر نشت کرد که در همان روز اول 4 هزار نفر را به کام مرگ کشید و 15 هزار نفر را به شدت مصدوم کرد. همچنان بعد از گذشت 28 سال از آن روز همچنان سالانه انسان های زیادی بر اثر بیماری های مزمن حاصل از آن گاز جان خودشان را ازدست می دهند.

آلودگی جیوه – کالیمانتان در اندونزی

جیوه یکی از خطرناک ترین عناصری است که در دنیا وجود دارد و می توان آلودگی بسیار زیادی را نیز ایجاد کند. مرکز این آلودگی در اندونزی قرار دارد جایی که بسیاری از جویندگان طلا و همچنین معدن چی ها از جیوه برای خارج کردن طلا استفاده می کنند. این منطقه سالانه 45 تن جیوه وارد طبیعت می کند که خیلی بیشتر از حد مجاز جهانی به شمار می رود. این مشکل باعث شده است که سالانه انسان های زیادی بر اثر این آلودگی جان خودشان را ازدست بدهند و همچنین طبیعت نیز در این منطقه از بین رفته است.

آلودگی سم حشرات – کاسارگاد در هند

بسیاری از کشاورزان از سم های شیمیایی برای نابودی حشرات استفاده می کنند که هر کدام آن ها آلودگی های بسیار زیادی ایجاد می کند و البته چند سالی است که استفاده از آن ها در برخی از کشورها ممنوع شده است. البته استفاده بیش از 20 سال از این مواد کاملا شیمیایی و سمی در کاسارگاد هند باعث شده است که این شهر آلوده ترین نقطه دنیا از این نظر باشد و همچنین میزان معلولیت در ان ها تا 73 درصد رشد داشته است.

الودگی شیمیایی تسلیحاتی – دزرهینک در روسیه

این شهر که در شوروی سابق به عنوان محل اصلی ساخت بمب های شیمیای از ان استفاده می شده است این روزها متروک شده و تنها پسماندهای شیمیایی وسمی آن در محیط باقی مانده است. این شهر از سال 1930 تا 1998 محلی برای ساخت این سلاح ها بوده است و نزدیک به 270 هزار تن ماده شیمیایی وارد محیط کرده است. موسسات تحقیقاتی آلودگی اعلام کرده اند میزان وجود مواد شیمیایی در این منطقه 17 میلیون بار از حد مجاز بیشتر است.

آلودگی شیمیایی آلی – سومقیت در آذربایجان

این شهر نیز یکی دیگر از پایگاه های شوروی سابق برای ساخت مواد شیمیایی این بار صنعتی و کشاورزی بوده است. این شهر بیش از 40 کارخانه صنعتی شیمیایی دارد که هر ساله 64 تا 109 هزار تن از مواد آلاینده و شیمیایی را وارد هوا می کند. این روزها آمار سرطان در این کشور 51 درصد بیشتر از حد مجاز جهانی است.

آلودگی سربی – تین یانگ در چین

در تمام دنیا نزدیک به 19 میلیون نفر هستند  که در معرض آلودگی سربی قرار دارند و شهرهای مختلفی از این آلودگی رنج می برند که مرکز آن ها تیان یانگ چین است. این شهر مرکز اصلی استخراج سرب در چین است و کارخانه های متعددی در آن قرار دارد که روزانه میزانی زیادی از آلاینده ها را وارد هوا می کند. این شهر با توجه به بررسی های انجام شده نزدیک به 10 برابر بیشتر از حد مجاز جهانی است. در این شهر تا به حال چندین هزار نفر جان خودشان را از دست داده اند.

آلودگی کروم 6 – سوکیندا در هند

یکی از دو گونه آهن کروم 6 است که استفاده های مختلفی از آن می شود اما ارتبطا نزدیک با آن می تواند سرطان های مختلفی را در بدن شما ایجاد کند. سوکیندا در هند بزرگترین منبع کروم در دنیا است و از همین رو آلودگی بسیار زیادی در ان وجود دارد. این شهر حتی به شهرهای دیگر هند نیز آلودگی را تزریق کرده است اما خود مرکز همه بیماری ها و آلودگی ها است. بسیاری از کارگران معدن بیش از چند سال نمی توانند در این شهر زندگی کنند چرا که آلودگی آن 20 برابر بیشتر از حد مجاز جهانی است.

رادیو اکتیو – چرنوبیل در اکراین

از نظر آلودگی رادیواکتیو شاید هیچ شهری هیچگاه به چرنوبیل نرسد. پس از انفجار راکتور هسته ای که در این شهر قرار داشت در سال 1986 انسان های بسیاری جان خودشان را از دست دادند و همچنین هنوز هم نزدیک به 5.5 میلیون نفر در شمال اروپا از بیماری های مختلف حاصل از این انفجار رنج می برند. بسیاری از کارشناسان می گویند این آلودگی به نوعی تا آخر دنیا همیشه همراه آن خواهد بود.

آلاینده های پایدار – قطب شمال در کانادا

آلاینده های پایدار از جمله آلودگی هایی هستند که بسیار سخت در طبیعت از بین می روند و همچنین بیشتر به سمت قطب شمال در حرکت هستند. این آلودگی های به میزان زیادی از گازهای صنعتی مختلف تشکیل شده اند و بیشتر در سمت کانادا و نزدیک قطب پراکنده شده اند. این گازها بر روی زندگی مردم این منطقه و همچنین وال های و فک های دریایی نادر این منطقه تاثیر جدی گذاشته است.
برچسب ها: خواندنی ، باشگاه ، آلوده ، نقاط ، دنیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.