سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک لپ‌تاپ حرفه‌ای برای مدیران + عكس

لپ‌تاپ‌های تینک‌پد دارای چندین زیر مجموعه مانند T و W هستند و یکی از پرطرفدارترین آنها نیز سری X است که محصولات فوق‌سبک با توانایی حمل بالا را شامل می‌شوند.


لپ‌تاپ‌های سری تینک‌پد شامل مدل‌های حرفه‌ای لنوو می‌شوند که همچنان از همان استانداردهای تعریف شده توسط IBM استفاده می‌کنند.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران ، لپ‌تاپ‌های تینک‌پد دارای چندین زیر مجموعه مانند T و W هستند و یکی از پرطرفدارترین آنها نیز سری X است که محصولات فوق‌سبک با توانایی حمل بالا را شامل می‌شوند.
در محصولات این سری تمام ویژگی‌های دستگاه در خدمت توان حمل قرار دارند و به همین دلیل عمر باتری آنها بیشتر از سایر مدل‌ها است و از بدنه مستحکمی برخوردارند.


لنوو در سال ۲۰۱۲ تنها سه محصول برای رده X معرفی کرد که یکی از آنها ThinkPad X۲۳۰ است.
این دستگاه دارای صفحه نمایش ۱۲.۵ اینچ است و رده کاربری آن را مشتریان تجاری و مدیران تشکیل می‌دهند.
این دستگاه برخلاف کلاس تجاری خود، هشت آزمون دشوار را پشت سر گذاشته است و در برابر شوک‌های فیزیکی، حرارتی، ارتفاع، گرد و غبار، ارتعاش، رطوبت‌، سرما و گرما مقاوم است.
این دستگاه در ایران با دو سال گارانتی سازگار عرضه می‌شود و تمام مدل‌ها مجهز به داک توسعه به همراه دیسک‌خوان نوری هستند.

 
طراحی

مدل‌های تینک‌پد همچنان از طراحی کلاسیک IBM استفاده می‌کنند. در این شیوه طراحی با اینکه جنس بدنه از پلاستیک مسلح ضدخش پوشانده شده و کلیدها دارای نور پس زمینه هستند اما همچنان لبه‌های تیز و فریم‌های باریک از خصوصیات جدانشدنی دستگاه محسوب می‌شوند.
در اطراف پنل نمایشگر می‌توانید حاشیه بسیار باریکی را مشاهده کنید که در بالای فریم، لبه‌ها به سمت داخل دستگاه چرخیده‌اند تا هنگام باز و بسته شدن صفحه‌نمایش از آن محافظت کنند.
پنل نمایشگر و اجزای درونی توسط پوششی از آلیاژ منیزیوم در برابر فشار و ضربه محافظت می‌شوند که این پوشش درون دستگاه و اطراف بخش‌های مهم گسترش پیدا کرده و در کنار‌ه‌ها نیز بدنه با فریم‌های تیتانیومی مقاوم شده است.
لولا‌ها اگرچه در نگاه اول اهمیت زیادی ندارند اما این قسمت می‌تواند تا ۶ برابر استاندارد در نظر گرفته شده برای مدل‌های عمومی مقاومت کند. لولا‌ها در بیرون از سطح بدنه قرار گرفته‌اند و طراحی بسیار ظریف آنها امکان باز شدن پنل در زاویه ۱۸۰ درجه را فراهم می‌کند.
اگر تصور می‌کنید تعداد پورت‌ها و تنوع آنها کافی نیست یک داک توسعه برای نصب در زیر دستگاه به همراه لپ‌تاپ ارائه می‌شود.
در این داک علاوه بر پورت‌های ورودی و خروجی از یک درایو نوری نیز استفاده شده است.

صدا و تصویر

وضوح نمایشگر ۱۲.۵ اینچی این دستگاه ۷۶۸*۱۳۶۰ است نور پس زمینه این پنل توسط LED تامین می‌شود که این موضوع علاوه بر افزایش کنتراست، باعث کاهش مصرف باتری نیز می‌شود.
یکی از امکانات این مدل استفاده از فناوری Wireless Display یا WiDi است که از طریق آن می‌توان به صورت وایرلس و بدون نیاز به کابل به یک نمایشگر جانبی مانند مانیتور یا تلویزیون متصل شد و صفحه‌نمایش را به اشتراک گذاشت.
اسپیکرهای این مدل برای اشباع حجم یک اتاق استاندارد، قدرت کافی دارند و در شدت‌های بالا نیز کیفیت صدا همچنان مطلوب است. در اغلب دستگاه‌های اولتراپورتابل مانند تینک‌پد X۲۳۰، اسپیکرها در زیر دستگاه قرار می‌گیرند.


کیبورد و تاچ‌پد

لنوو از فناوری‌ Precision Keyboard در صفحه کلید محصولات تینک‌پد استفاده می‌کند. این فناوری علاوه بر اندازه، شکل و فاصله کلیدها به میزان فشار برای لمس و کاهش خطاهای تایپ نیز توجه دارد.
کلیدهای X۲۳۰ در اندازه کامل طراحی شده‌اند که این موضوع برای یک دستگاه ۱۲ اینچی قابل توجه است و تمام آنها مجهز به نور پس زمینه هستند. این کلید‌ها اصطلاحا دارای طرح لبخند هستند و در پایین هر کلید یک انحنای کوچک دیده می‌شود ضمن اینکه برای کاهش خطا، دکمه‌ها به صورت مقعر طراحی شده‌اند.

یکی دیگر از ویژگی‌های این صفحه کلید استفاده از یک چراغ مطالعه به نام تینک‌لایت در بالای پنل و در کنار دوربین وب‌کم است که با کلیدهای ترکیبی Fn+Space فعال می‌شود و نور آن فضای کلیدها را روشن می‌کند.

در زیر صفحه کلید از فن استفاده شده است تا با ایجاد جریان هوا، رطوبت صفحه‌کلید و انگشتان را کاهش دهد.

لنوو همچنان از دکمه قرمز رنگ TrackPoint در بین صفحه کلید استفاده می‌کند و از طریق آن می‌توانید اشاره‌گر ماوس را روی نمایشگر جابجا کنید.

در بخش تاچ پد کلیدی دیده نمی‌شود که این موضوع فضای قابل استفاده تاچ پد را افزایش می‌دهد و با فشار بخش پایینی تاچ‌پد می‌توان عملیات کلیک‌های چپ‌ و راست را انجام داد.

علاوه بر این دکمه‌های کلیک با ظاهر کلاسیک خود همچنان در بالای تاچ‌پد قابل استفاده هستند.
برای استفاده بهتر از تاچ‌پد، در این مدل یک نرم‌افزار با نام UltraNav برای اجرای تنظیمات شخصی طراحی شده است.

مشخصات فنی

پردازنده‌های ایوی‌بریج سومین نسل از پردازنده‌های خانواده Core هستند که در آنها اصلاحاتی نسبت به مدل‌های سندی‌بریج دیده می‌شود.

در این پردازنده‌ها به دلیل استفاده از ترانزیستورهای سه‌بعدی میزان مصرف انرژی ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده و این در حالی است که راندمان پردازشی این مدل‌ها ۵۰ درصد افزایش کارایی را نشان می‌دهد. پردازنده مورد استفاده در X۲۳۰ از خانواده Core i۷ و از نوع ۳۵۲۰M است. این پردازنده در فرکانس عملیاتی ۲.۹ گیگاهرتز اجرا می‌شود و با کمک توربو بوست به ۳.۶ گیگاهرتز می‌رسد.
پردازنده i۷-۳۵۲۰M چهار مگابایت حافظه کش لایه سوم دارد.

فناوری‌های توربو بوست و هایپرتریدینگ در این مدل‌ها پیشرفت‌ها قابل توجهی نسبت به نسل قبل داشته است و کنترلر حافظه آنها نیز از رم‌های DDR۳ با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند.
لنوو برای این دستگاه یک ماژول چهار گیگابایتی از نوع PC۳-۱۲۸۰۰S در نظر گرفته است و به دلیل توجهی که به طراحی مدل شده است به راحتی می‌توان ظرفیت این حافظه را به هشت گیگابایت افزایش داد. رم این دستگاه دارای زمان تاخیر ۱۱-۱۱-۱۱-۲۹ است.

در پردازنده‌های ایوی‌بریج معماری هسته گرافیکی بطور کامل تغییر کرد و بخش گرافیکی این مدل‌ها که با نام HD Graphics ۴۰۰۰ شناخته می‌شود جای مدل‌های قبلی را گرفت.

در معماری جدید از نسخه ۱۱ دایرکت‌ایکس پشتیبانی می‌شود و توان پردازشی نیز افزایش پیدا کرده است بطوریکه میزان دستورالعمل‌های قابل اجرا در هر ثانیه نسبت به هسته گرافیکی پردازنده‌های سندی‌بریج دو برابر شده است. از دیگر مزایای این هسته گرافیکی می‌توان به حافظه اختصاصی آن در کش پردازنده اشاره کرد ضمن اینکه با کمک فناوری DirectCompute می‌توان از توان پردازش موازی هسته‌های گرافیکی برای افزایش کارایی پردازنده بهره برد.

بطورکلی کارایی پردازنده گرافیکی جدید اینتل در مدل‌های ایوی‌بریج ۶۰ نسبت به سندی‌بریج درصد افزایش راندمان را نشان می‌دهد.

لنوو در این مدل از یک هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی با سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه استفاده کرده است که سرعت انتقال اطلاعات در آن بالای ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه است و از طریق رابط نسل سوم SATA به سیستم متصل می‌شود. این هارددیسک ۳۲ مگابایت حافظه بافر دارد.


راه‌حل‌های نرم‌افزاری

لپ‌تاپ‌های سری تینک پد به یک بسته کامل نرم‌افزاری به نام ThinkVantage مجهز شده‌اند که راه‌حل‌های مفیدی برای استفاده بهینه از سخت‌افزار دستگاه ارایه می‌کنند.
در این بسته می‌توانید از Password vault به عنوان یک گاوصندوق امن برای ذخیره رمزهای عبور استفاده کنید و Power Manager نیز مدیریت بهینه انرژی را انجام خواهد داد.
نرم‌افزارهای ارتباطی این دستگاه برای تنظیمات وب‌کم و استفاده از دو میکروفون امکانات متنوعی را ارایه می‌دهند و برنامه SimpleTap یک مرکز کنترل پیشرفته برای دسترسی به برخی تنظیمات مانند صدا، روشنایی و حتی مرور وب است که از طریق یک دکمه در بالای صفحه کلید فراخوان می‌شود.

امکانات امنیتی

در این دستگاه یک ماژول امنیتی TPM برای رمزنگاری اطلاعات بکار رفته است که از طریق آن می‌توان فرآیند کدگذاری داده‌ها را با دقت بالایی انجام داد.
این ماژول با ایجاد مدیریت متمرکز در رمزگذاری کلمات عبور، فایل‌ها و دیسک از طریق یک تراشه مستقل امنیت دستگاه را تضمین می‌کند.

در کنار این ویژگی می‌توان به یک حسگر اثر انگشت اشاره کرد که برای احراز هویت کاربر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ویژگی تنها برای ورود به محیط سیستم عامل نیست و می‌توان تنظیمات آن را برای استفاده از سایر بخش‌های دستگاه نیز انجام داد. در این شرایط تنها کاربر اصلی می‌تواند دستگاه را روشن کند یا وارد محیط‌های خاص مانند بایوس شود.

نتیجه‌گیری

همانطور که در ابتدا اشاره شد این مدل برای کاربران تجاری و مدیران تولید شده است.
از این نظر می‌توان گفت امکانات ارتباطی دستگاه در کامل‌ترین شکل ارایه شده‌اند و در کنار آن کارایی دستگاه به دلیل استفاده از پردازنده قدرتمند Core i۷ در سطح بالایی قرار دارد. امکانات امنیتی، راه‌حل‌های نرم‌افزاری و طراحی منحصر به فرد دستگاه نیز از دیگر امتیازات این مدل محسوب می‌شود که باید آنها را به صورت یک راه‌حل جامع درنظر گرفت.

در این شرایط ThinkPad X۲۳۰ در میان مدل‌های موجود در بازار رقبای زیادی ندارد و صرف نظر از اولترابوک‌ها که از نظر قیمت و امکانات با این گروه متفاوت هستند می‌توان X۲۳۰ را تنها گزینه موجود برای رده کاربران تجاری دانست.
منبع: ایتنا
برچسب ها: لپ تاپ ، مدیریتی ، حرفه ای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.