به گزارش مجله خبري به نقل از پایگاه خبری الجزیره، وزارت فرهنگ یمن اعلام کرد صفحاتی از قرآنهایی را در مسجد جامع کبیر صنعا یافته است که تاریخ آنها به قرن نخست هجری برمیگردد.
بنابر این گزارش، عامر الاحمدی معاون اسناد و کتب وزارت فرهنگ یمن با اشاره به کشف این صفحات قرآن با بیان اینکه تعدادی از این صفحات قرآنی کامل را تشکیل میدهد، اعلام کرده است که در همان مکان کشف این قرآنها یک حیوان مومیایی شده نیز کشف شده است.
نکته جالب توجه در این کشف، محل آن است که سقف مسجد جامع کبیر صنعا پایتخت یمن است و به گفته وزارت فرهنگ یمن 40 سال پیش در جریان ترمیم این سقف تعداد دیگری از قرآن کشف شده بود اما بخشی که این قرآنها امروز کشف شده است از ترمیم مستثنی شده بود.
بنابر این گزارش، مسجد جامع کبیر صنعا یکی از قدیمیترین مساجد تاریخ اسلام محسوب میشود که بنا بر گفته مورخان در عهد حضرت رسول اکرم(ص) ساخته شده است.
اکثر منابع تاریخی معتقدند این مسجد در سال 6 هجری هنگامی که پیامبر اسلام(ص) صحابی خود «وبر بن یحنس انصاری» را به عنوان والی صنعا تعیین کرد به دستور آن حضرت بین صخره موسوم «ململمه» و قصر «غمدان» در صنعا ساخته شد.
بنابر این گزارش، این مسجد که در میانه منطقه قدیمی صنعا قرار دارد دارای کتابها و ساختمانهایی است که به عصرهای مختلف برمیگردد که بخشهایی از آن به شکل قدیمی باقی مانده است.
پیش از این یک گروه فرانسوی در بخش جنوبی این مسجد به 12 نسخه قرآن از جمله قرآنی به خط امام علی(ع) و همچنین هزاران نسخه اسلامی دست یافته بود.