در زیر یادداشتی به قلم از خطیب توانا حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری در باب اربعین تقدیم میشود.
اربعین یعنی چهل روز بعد از وفات یا شهادت کسی. این مسئله اولین بار در داستان کربلا مطرح شده است. در مورد امام حسین (ع) داستان اربعین مطرح است و چهل روز بعد زیارت نامه خاصی برای ایشان مطرح می شود . این زیارت را امام صادق (ع) انشاء کردهاند .
در روایتی داریم که مومن چند علامت دارد،یکی از آنها زیارت اربعین است . پس یکی از نشان های مومن زیارت اربعین است . ثواب زیادی هم بر این زیارت مترتب است .
روز اربعین درکربلا دو اتفاق مطرح است. اتفاق اول آمدن اولین زائران بر قبر ابا عبدالله است که او جابر بن انصاری و عطیه است. او خودش یک مفسر قرآنی است . جابر هم از اصحاب رسول خداست و از کسانی است که وقتی امام به کوفه آمد با امام صحبت کرد، او برای زیارت امام حسین (ع) آماده شد. غسل کرد و لباس مرتب پوشید . قبر هم مثل امروز معلوم نبود و صحن و سرا هم نداشت . خاک و بیابان بود. او کنار قبر آمد و قبر را تشخیص داد . در آنجا زیارتنامه ای را خواند که این زیارتنامه در منابع است و به اباعبدالله سلام داد و سه بار الله اکبر گفت و حتی کنار قبر بیهوش شد . وقتی به هوش آمد فریاد زد یا حسین حبیبی یا حسین .
جریان دیگر آمدن اهل بیت(ع) است که بعضیها نوشتهاند که اهل بیت از شام آمدند و به کنار قبر اباعبدالله آمدند . البته بعضیها مثل شیخ عباس قمی می گویند که امکان آمدن نبوده است و بعضیها مثل قاضی طباطبایی معتقد است که اهل بیت آمدهاند .
من پیشنهاد میکنم که مخاطبان این زیارت دو صفحه ای که در مفاتیح است را بخوانند . وقتی آفتاب میزند و روز میشود هر کجا که هستید شروع به خواند این زیارت بکنید که در این زیارت فلسفه قیام اباعبدالله آمده است . این همان مسئله تربیتی زیارتنامه است
. خدایا حسین ما خونش را داد برای اینکه جامعه را از جهل و گمراهی نجات بدهد . خیلیها در مورد قیام امام بحث کردهاند ولی زیباترین کلمات در همین کلمه آمده است . امام صادق (ع) میفرمایند که حسین شهید شد تا دو تا بیماری را در جامعه ریشه کن کند. یکی جهالت و یکی ضلالت. این دو تا بیماری همواره جوامع را زمین زده است. اگر برادران یوسف، یوسف را در چاه انداختند بخاطر جهالت بود. یوسف به آنها گفت که شما جاهل هستید. اگر قوم لوط سراغ همجنس بازی رفتند بخاطر جهالت بود. اگر قوم موسی گوساله پرست شدند بخاطر جهالت و نادانی آنها بود. پس یکی از علتهای قیام امام جهل زدایی بود که اتفاقا موفق هم شد. چون بعد از این قیام بود که انقلابها شکل گرفت و مردم با مسائل آشنا شدند.
انتهای پیام/