به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، رضا سعیدی با در نشستی خبری با بیان این مطلب گفت: علاوه بر این، آموزشهای دیگری در قالب تبلیغات، بنر و پنفلت برای عموم انجام شده است که افراد بدانند برای حفظ سلامت در دهه آخر صفر باید چه اقداماتی انجام دهند.
رئیس مرکز بهداشت خراسانرضوی با اشاره به تمهیدات دیگری که برای سلامت زائر در نظر گرفته شده است خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ارکان حفظ سلامت که بر عهده مراکز بهداشت است نظارت است که تیمهای نظارتی مرکز بهداشت نظارت کامل را بر مراکز انجام میدهند.
سعیدی افزود: همچنین تهیه زیرساختها یکی دیگر از ارکانی است که در حفظ سلامت میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.
وی ادامه داد: به این معنی که افراد باید در مجالس و یا کاروانها تعدادی را دعوت کنند که میتوانند به آنها سرویس دهی کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش مهم تعاملات و هماهنگیهای بین ارگانی در مقوله حفظ سلامت به ویژه در ایام ویژه مانند دهه آخر صفر بیان کرد: در این راستا با اعضای کارگروه ستاد تسهیلات زائر و کارگروه بهداشت استان جلساتی برگزار شده است.
سعیدی اضافه کرد: در این جلسات بنا بر معرفی یک رابط سلامت از طرف کاروانهای زائران پیاده به مرکز بهداشت مبدا شد تا رابط سلامت بتواند آموزشهای لازم را دریافت کند و پیامهای بهداشتی را به افراد منتقل کند.
وی ادامه داد: همچنین در این جلسات داشتن مجوز بهداشتی برای افرادی که درامور تهیه غذا و نذری نقش دارند مصوب شد به عبارت دیگر کسانی که در امور تهیه غذا نقش دارند باید کارت بهداشتی داشته باشند و آموزشهای لازم را دیده باشند.
رئیس مرکز بهداشت خراسانرضوی با بیان اینکه تهیه و توزیع نذری در خانهها کار نظارت را مشکل میکند تاکید کرد: تبلیغات عمومی در این زمینه انجام شده است و مردم باید توصیههایی که در این زمینه داده شده است را جدی گرفته و به آنها عمل کنند.
وی افزود: این دستورالعمل که در 2 بخش الزامات و توصیهها تدوین شده است که به صورت قانونی مصوب شده است و مسئولان باید الزامات دستورالعمل را که در راستای حفظ سلامت افراد است را کاملا انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در صورتی که این دستورالعمل اجرا نشود و افراد دچار عارضه شوند طبق قانون با مسئولان عارضه برخورد میشود. /ب