سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

مصرف غذاهای بومی و سنتی آشتی با فرهنگ است

معاون فنی و بهداشت مرکز بهداشت خوزستان گفت: غذاهای بومی و سنتی آشتی و پیوند با فرهنگ است که باید جوان‌ها را با آنها آشنا کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ پژمان بختیاری‌نیا در نشست خبری به مناسبت هفته آموزشی بسیج تغذیه اظهار داشت: اگر نقاط ضعف غذاهای بومی و سنتی برطرف شود می‌توانند جایگزین خوبی برای غذاهای آماده و صنعتی باشند.

وی بیان داشت: مقوله تغذیه، ریشه در عوامل و متغیرهای اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، اقلیمی و کشاورزی و عادات غذایی مثل گنجینه‌های فرهنگی نسل به نسل منتقل می‌شوند و در روند زمانی تکامل می‌یابند.

بختیاری نیا گفت: نگاهی به طیف غذاهای سنتی نشان می‌دهد این غذاها ترکیب‌های اعجاب‌آوری از مواد مغذی هستند که متناسب با منطقه جغرافیایی در کنار هم قرار می‌گیرند.


به گفته وی، بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی - عروقی و حتی سرطان‌ها ریشه در عادت غذایی جامعه دارند.

بختیاری نیا تصریح کرد: غذاهای آماده برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشند به آنها مواد طعم دهنده، نگهدارنده و رنگ‌های شیمیایی اضافه می‌شود که این مواد در دراز مدت در بدن انباشته می‌شوند و بدن انسان را به امراض مبتلا می‌کنند.

وی افزود: در غذاهای آماده میزان چربی بالا و غیر قابل کنترل است و 5 تا 7 برابر کالری به بدن می‌رساند که این میزان کالری در بدن انباشته می‌شود و با گذشت زمان فرد را به انسداد عروق مبتلا می‌کند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه در خانه شرایط طبخ قابل کنترل است تصریح کرد: معمولا به غذاهای صنعتی و آماده در مرحله فرآوری نمک زیادی با عنوان طعم دهنده، اتصال مواد و نگهدارنده اضافه می‌شود که این میزان نمک باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود./ع

برچسب ها: مصرف ، غذا ، بومی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.