سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف جنگل 100 میلیون ساله

محققان فسیل یک جنگل باستانی را در جزایر چتام نیوزیلند در نزدیکی قطب جنوب کشف کردند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ شانس کشف یک جنگل قدیمی 100 میلیون ساله بر روی جزیره ای در شرق نیوزیلند، چشم انداز جدیدی از حیات باستان را در نزدیکی قطب جنوب فراهم ساخته است.

درختان بلند در موقعیت حیات اصلی شان، گیاهان گلدار اولیه، میوه های کاج و حشرات نادر و کمیاب فسیل شده در سنگ، توسط محققان دانشگاه موناش استرالیا کشف شده اند.

این کشف مشخص کننده نخستین شواهد از حیات در نزدیکی قطب جنوب در طول دوره کرتاسه است – دوره ای که زمین در 145- 65 میلیون سال پیش مملو از گازهای گلخانه ای بود.

"جفری استیل ول" مجری این تحقیقات از دانشگاه موناش می گوید: این فسیل تصویری از حیات ناشناخته دوره کرتاسه است که در آن بسیاری از قاره های نیم کره جنوبی از جمله نیوزیلند و جزایر چتام(زیلندیا)، استرالیا، قطب جنوب و آمریکای جنوبی هنوز به عنوان بخشی از توده خشکی جنوبی گندوانا عمدتا به یکدیگر متصل بودند.

یکصد میلیون سال پیش زمین در چنگ اثرات گازهای گلخانه ای قرار داشت بسیار گرم شد و میزان یخ موجود در سیاره به جز در ارتفاعات به کمترین میزان خود رسید. در آن زمان سطح آب دریاها تا بیش از 200 متر از حد کنونی بالا آمده بود. آن دوره که هنوز دایناسورها بر روی زمین زندگی می کردند چندین ماه تاریکی زمستان و چندین ماه روشنایی تابستان بر زمین حکمفرما بود.

این پژوهشگران می گویند هرگز پیش از این شواهدی در مورد حیات درنزدیکی قطب جنوب در 90 تا یکصد میلیون سال پیش و همچنین شرایطی که حیات خشکی در آن زمان، نداشتیم.

این کشف در 856 کیلومتری شرق نیوزیلند در یکی از دورافتاده ترین موقعیت های فسیلی شناخته شده در نیمکره جنوبی و در حالی صورت گرفت که محققان در پی یافتن بستر استخوانی در شمال جزیره چتام و بقایای گیاهی بر روی جزیره پیت در آن حوالی بودند.

تا کنون هیچ شباهت مدرنی برای این نوع جنگل های حفظ شده در فاصله ای به این نزدیکی به قطب جنوب- 1200 کیلومتری- مشاهده نشده بود.

این کشف گواهی است از یک نوع کاملا متفاوت از اکوسیستم در حدود یکصد میلیون سال پیش و نشان دهنده نخستین چشم انداز در مورد استراتژی های خاص این گیاهان و جانوران برای تکامل به منظور دوام آوردن در برابر شرایط شدید گازهای گلخانه ای، ماه های متمادی روشنایی روز و ماه ها تاریکی.

این پژوهشگران می گویند این کشف به چگونگی دوام حیات در زمانی که زمین مملو از گازهای گلخانه ای بود کمک می کند و می تواند نشان دهد چگونه گیاهان و جانوران خود را برای گرمای جهانی در آینده سازگار خواهند کرد.

برچسب ها: جنگل ، فسیل ، نیوزلند ، باستانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.