سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در بيانيه جبهه پايداري انقلاب اسلامي مطرح شد

پیوند ناگسستنی امت و ولایت، رمز اقتدار و پیروزی

جبهه پايداري انقلاب اسلامي با صدور بيانيه‌اي ضمن گراميداشت سالروز نهم دي ماه، رمز اقتدار و پیروزی را رابطه امت و ولایت دانست.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، به مناسبت گراميداشت سالروز  9 دی 88 بيانيه‌اي را  در 10 سرفصل تنظیم شده منتشر کرد.

متن بيانيه بدین شرح است:

اول: نهم دی، تجلی عزت و افتخار حسینی (ع)

دوم: سیره عملی و مدیریتی رهبر انقلاب، عنصر بی بدیل در مهار فتنه

سوم: پیوند ناگسستنی امت و ولایت، رمز اقتدار و پیروزی

چهارم: خواص و نخبگان با بصیرت، چراغ روشنگری در غبار فتنه

پنجم: سران فتنه و استکبار جهانی، دو روی یک سکه

ششم: ساکتین فتنه و خواص بی بصیرت، نقطه امید دشمن

هفتم: فتنه سال 88، جفایی جبران نشدنی برای وجهه بین المللی نظام

هشتم: شهدای فتنه، مظلوم اما ماندگار

نهم: ضرورت بازخوانی تاریخی و تحلیلی فتنه و حماسه 9 دی برای تمامی نسل ها

دهم: فتنه گران، در سودای فتنه های دیگر

سلام و صلوات خداوند به روح پر فتوح بنیانگذار راحل نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، هم او که با صبر و پای‌فشاری در راه خدا، بزرگ‌ترین اتفاق قرن حاضر را رقم زد و تنها نظام الهی را با همراهی ملت شریف ایران اسلامی بنا نهاد.

و درود بی‌پایان به ارواح پاک و طیبه شهداء انقلاب اسلامی، همان‌ها که از جان پاک خویش و شیرینی‌های زندگی و همسر و فرزندان و پدر و مادر و عزیزان خویش گذشتند تا ما امروز، در کمال آسایش و اقتدار باشیم.

و سلام و تحیت به تمام مجاهدان راه حق و حقیقت و سربازان و خادمان اسلام عزیز و میراث انبیاء الهی، به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی).

در آستانه سالروز حماسه تاریخی 9 دی، جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر اساس تکلیف و وظیفه و مبتنی بر فلسفه وجودی خویش، لازم می‌داند، آخرین تحلیل‌ها و مواضع خود را در خصوص حماسه 9 دی و فتنه سال 88 به استحضار مردم شریف و نخبگان و فرهیختگان کشور برساند.

بر این اساس، جبهه پایداری انقلاب اسلامی معتقد است، در حال حاضر، در رابطه با حماسه 9 دی و فتنه سال 88 با ده مسئله اصلی مواجه می‌باشیم که تبیین مختصر آن متناسب با مجال بیانیه تحلیلی حاضر، به استحضار مردم شریف ایران اسلامی می‌رسد:

اول: نهم دی، تجلی عزت و افتخار حسینی (ع)

بدون شک، آنچه موجب قلیان و به جوشش در آمدن غیرت دینی و احساسات اقشار مختلف مردم در برابر فتنه‌گران شد، علاقه وصف ناشدنی مردم به حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) واهل بیت مظلوم ایشان است.

حماقت و رسوایی فتنه‌گران در تقابل با ارزش‌های دینی ملت ایران، به‌ویژه تقابل با عزاداری سید و سرور شهیدان عالم و ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع)، جسارت به پیشگاه آن امام همام و کف و سوت زدن در روزهای سوگواری و عزاداری، مسئله‌ای نبود که جامعه اسلامی ایران بتواند از کنار آن عبور کند؛ بلکه ملت مسلمان ایران، بی‌توجه به خواست گروه‌ها و جریانات، خود به صحنه آمد و طومار فتنه و فتنه‌گران را در هم پیچید و درسی تاریخی به همه بد خواهان اسلام و انقلاب اسلامی داد.

آری، جهانیان بایستی عزت و افتخار حسینی (ع) را در سیمای ایرانیان مسلمان می‌دیدند تا بفهمند که ملتی که سرمشق و الگوی خود را حسین بن علی (علیهما السلام) قرار داده است، هرگز تن به ذلت و خواری نمی‌دهد.

فلذا، ریشه و عقبه حماسه 9 دی را بایستی در عاشورای سال 61 هجری جستجو نمود و تاکید کرد که این مکتب امام حسین (ع) است که انقلاب اسلامی را بیمه نموده است.

دوم: سیره عملی و مدیریتی رهبر انقلاب، عنصر بی‌بدیل در مهار فتنه

یکی از محورهای اصلی در بازخوانی فتنه سال 88 و مهار آن، سیره عملی و مدیریتی رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن مقطع است و دوست و دشمن و خیر خواه و بد خواه، همگی معترف‌اند که اگر حسن تدبیر و ظرفیت عظیم و الهی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نبود، فتنه سال 88 می‌توانست عواقب غیر قابل جبرانی برای نظام و انقلاب به همراه داشته باشد.

مقام معظم رهبری از یک سو با فرصت دادن به همه جریانات، حجت را بر همه تمام کردند و از سوی دیگر بار روشنگری و تبیین شرایط، بستر را برای ارتقاء فهم عموم مردم و گروه‌های سیاسی مهیا نمودند. ایشان با ایراد ده ها سخنرانی و خلق مفاهیم و ادبیات مورد نیاز، عملا چشم فتنه را بیرون آوردند و نقشه شوم دشمنان و ایادی داخلی آن ها را نقش بر آب کردند.

از طرف دیگر صلابت و ایستادگی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (حفظه الله تعالی) در برابر زیاده خواهی‌ها و قلدر مآبی برخی افراد قدرت طلب و گروه‌های سیاسی همراه بیگانگان و عدم عدول و عقب‌نشینی از قانون و اصول انقلاب اسلامی، مولفه مهم دیگری است که در مهار فتنه نقش موثری را ایفاء نمود.

مواضع و سخنان تاریخی معظم له در نماز جمعه 29 خرداد 88 و حضور میلیونی مردم تهران، صدمه سنگینی بر پیکره فتنه و اصحاب آن فرود آورد و مسیر تحولات آن سال را تغییر داد.

ملت غیور و شهید پرور ایران، قدردان نعمت بزرگ ولایت مطلقه فقیه و مصداق فعلی آن یعنی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(ادام الله ظله العالی) می باشند و از این میراث گرانقدر حضرت امام خمینی (ره) با جان و مال و آبرو صیانت و حفاظت می‌نمایند.

سوم: پیوند ناگسستنی امت و ولایت، رمز اقتدار و پیروزی

بی‌جهت نیست که بزرگان، بارها تاکید کرده‌اند که یکی از مشکلات اصلی دشمنان انقلاب اسلامی، نداشتن فهم درست و شناخت کافی از مردم عزیز ایران اسلامی است؛ آن‌ها علی‌رغم اینکه مکرر با چشم خود دیدند که ملت مسلمان ایران، چگونه از کیان کشور و نظام جمهوری اسلامی دفاع می‌کنند، اما باز هم با تحلیل‌های سطحی و غلط با مردم مواجه شدند و گمان کردند که می‌توانند با آشوب و فتنه، ملت ما را به زانو در بیاورند.

ملت شریف ایران، بی‌توجه به فضا سازی‌های رسانه‌ای و عملیات سنگین روانی دشمن و علی‌رغم انحراف و سکوت برخی خواص و به اصطلاح نخبگان سیاسی، چشم خود را به مشعل فروزان انقلاب یعنی مقام عظمای ولایت دوختند و به مراتب تشخیص و فهم بهتری نسبت به برخی نخبگان و سیاسیون وخواص بروز دادند و توانستند از آن آزمون سخت رو سفید و سربلند بیرون بیایند.

بدین معنا، گزافه نگفته‌ایم اگر بگوییم رمز اقتدار و پیروزی ما در فتنه سال 88، رابطه عمیق و وصف ناشدنی امت و ولایت بوده است و هر تحلیلی جز این، غیر عالمانه و کوته بینانه است.

چهارم: خواص و نخبگان با بصیرت، چراغ روشنگری در غبار فتنه

غیر منصفانه است در باره فتنه سال 88 سخن به میان آورده شود اما به نقش موثر خواص و نخبگان با بصیرت و مومن و انقلابی اشاره نگردد؛ خواص و نخبگانی که امتیازات و برجستگی های اجتماعی و آبروی خود را در صندوقچه منفعت خواهی و عافیت طلبی پنهان نکردند و آبروی شان را در طبق اخلاص گذاشته و در بزنگاه فتنه به صحنه عمل آوردند.

حضور خالصانه و ایثارگرایانه مرجعیت عالم تشیع، بخش قابل توجهی از علماء، فضلاء، روحانیون، طلاب جوان، بسیجیان همیشه در صحنه، اساتید فرهیخته دانشگاهی، تشکل‌ها دانشجویی، هنرمندان، اصحاب رسانه، عناصر تاثیر گذار جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، صاحبان منابر و ده‌ها قشر دیگر از نخبگان و خواص، همگی از عوامل دخیل در به میدان آمدن مردم و عقب نشینی فتنه گران و پیاده نظام آن ها بوده است.

خواص و نخبگان با بصیرت، پیشانی حرکت مردم در مبارزه با فتنه بودند و با واکاوی ابعاد گوناگون فتنه از منظرهای مختلف سیاسی، فرهنگی، امنیتی و ... اقدام به روشنگری و بصیرت افزایی جامعه نمودند.

روشنگری‌های خواص و نخبگان با بصیرت در اجتماعات و راهپیمايی‌های سال 88، منبرهای هیئات مذهبی در رمضان و محرم الحرام سال 88 ، حضور بیاد ماندنی دانشجویان انقلابی در مراسم و راهپیمایی دانشجویی 16 آذر سال 88، تریبون‌های نماز جمعه، حلقه‌های معرفت، اشعار و سروده‌های انقلابی، مجاهدت‌های هنرمندان و عناصر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در جنگ نرم و هزاران مورد دیگر که مجال نام بردن از آن ها وجود ندارد را، تاریخ انقلاب هرگز از یاد نخواهد برد.

پنجم: سران فتنه و استکبار جهانی، دو روی یک سکه

ساده انگارانه است که گمان شود فتنه سال 88 محصول یک سوء تفاهم و یا هیجانات کاذب اجتماعی و سیاسی به واسطه مناظرات انتخاباتی و تبلیغات خیابانی بوده است؛ خیر! همچنان که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند، فتنه‌های سال 88 و 78 حاصل توطئه و طراحی پیچیده 10 ساله‌ای بود که دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی آن‌ها را به اجراء در آوردند.

طراحی که از مراکز پژوهشی و مطالعاتی غرب گرفته تا سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی، رسانه‌ها، دستگاه‌های سیاسی و دیپلماسی، نهادهای به ظاهر بین‌المللی و مدعی حقوق بشر و ... همگی دارای نقش و وظیفه مشخص و هر کدام مامور به انجام وظایف محوله از مرکز فرماندهی توطئه بودند.

این تحلیل، اساسا یک برداشت واقع بینانه از فتنه سال 88 است و به هیچ وجه توهم آلود و یا اغراق آمیز نیست؛ بلکه مبتنی بر تجربیات تاریخی و مستندات عینی و انکار ناپذیر است.

در این میان سران فتنه و آشوب طلبان، حلقه دوم اجرای سناریوی استکبار جهانی برای ریشه کن نمودن انقلاب اسلامی هستند که کج فهمی، لجاجت، خودخواهی، منفعت‌طلبی و از همه مهمتر ضعف خودسازی در آن ها، موجب شد تا پنجه به صورت مردم و انقلاب اسلامی بکشند و با گردن‌کشی در مقابل قانون، بر خلاف اراده و خواست عمومی ملت ایران، انتخابات ریاست‌جمهوری را بهانه‌ای برای ایجاد اغتشاش و درگیری در کشور قرار داده و بزرگ ترین ظلم را در حق نظام، یعنی نفی جمهوریت و تن ندادن به آراء اکثریت مردم، روا دارند.

سران فتنه با کلمه رمز تقلب، از مدت‌ها قبل به فکر چگونگی مقابله با شکست در انتخابات بودند و با تشکیل کمیته صیانت از آراء، پروژه تشکیک در انتخابات را کلید زده و به اجراء درآوردند. آن‌ها با بهره‌گیری از مبانی نرم افزاری و سخت‌افزاری انقلاب‌های رنگین و سوء استفاده از احساسات مردمی – به ویژه در پایتخت کشور- مدعی تقلب در انتخابات و دست‌کاری و خیانت نظام به آرای مردم شدند؛ ادعایی که برای اثبات آن دست به دامان استدلال‌های مضحک و بی‌اساسی همچون «تئوری داماد لرستان» گشته و البته هیچگاه تا به امروز، دلیلی برای اثبات مدعی خود نیاوردند.

سران فتنه که در فیلم رسمی تبلیغاتی خود، برای جلب نظر برخی جریانات خارج نشین، ادعا می‌کردند که تعداد افراد خائن در کشور از تعداد انگشتان دست‌های یک انسان کمتر است، با وارد کردن اتهام تقلب به نظام، بی‌شرمانه بیش از هفتصد هزار نفر عوامل اجرایی انتخابات را به خیانت در آراء مردم متهم کردند.

ملت ایران، هیچگاه سران فتنه را نخواهد بخشید و سزای اصلی عمل آن‌ها را به خداوند بزرگ واگذار خواهد کرد.

ششم: ساکتین فتنه و خواص بی‌بصیرت، نقطه امید دشمن

یکی از دلایلی که موجب پیچیده شدن مقابله با فتنه و طولانی شدن فرآیند مهار آن شد، عملکرد ناصواب برخی خواص و مسئولان کشور بود.

فتنه آن‌گونه که در مفاهیم و ادبیات دینی ما آورده شده، زمانی شکل می‌گیرد که حق و باطل در هم آمیخته شده و تشخیص آن مشکل باشد؛ در این وضعیت است که نخبگان و خواص جامعه نقش کلیدی و محوری پیدا می‌کنند که سره از ناسره برای عموم مردم مشخص گردد.

یکی از ویژگی‌های فتنه سال 88 آن بود که با وجود تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری و مطالبه مردم متدین، برخی خواص و نخبگان به وظیفه خود عمل نکردند و در آزمون تاریخی سال 88 مردود شدند.

بر کسی پوشیده نبود که مخاطب ندای «این عمار» رهبر فرزانه انقلاب، سران فتنه و یا اعوان و انصار آن‌ها نبود! بلکه مخاطب ایشان کسانی بود که در نظر مردم منتسب به نظام و انقلاب بودند و به واسطه سابقه و حضورشان در جریانات انقلابی، مردم از آن ها انتظار داشتند تا بیایند و مواضع شان را بصورت روشن و شفاف در دفاع از انقلاب و ولایت بیان کنند.

لکن با کمال تاسف شاهد بودیم، برخی خواص که اتفاقا در نظام دارای مسئولیت هم بودند، نه تنها کمکی به فرونشستن غبارها نکردند، بلکه با عوض کردن مسائل اصلی با مسائل فرعی، فضا را غبارآلوده تر نمودند.

برخی حتی پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه 29 خرداد سال 88، باز هم بر طبل تشکیک در سلامت انتخابات کوبیدند و با استفاده ار تریبون‌های رسمی و تبلیغاتی و رسانه‌ای نظام، تلویحا و بعضی موارد مستقیما منویات فتنه‌گران را باز گو کردند و آب به آسیاب دشمن ریختند.

ریشه سکوت‌ها و بعضا همراهی ساکتین فتنه با فتنه‌گران را از یک سو بایستی در عدم خودسازی آنها، تعلقات حزبی و گروهی، لجاجت و دشمنی با رییس جمهور منتخب، رو دربایستی‌های فردی و رفاقتی با برخی افراد و جریانات نزدیک به فتنه و از سوی دیگر، نگرانی از به خطر افتادن جایگاه های مدیریتی ساکتین فتنه دانست؛ البته برخی خواص در همان سال 88 هم نیم نگاهی به انتخابات سال 92 و سعی در همراهی فتنه گران برای آن داشتند و این امر مانع از اتخاذ موضع شفاف توسط ایشان در مقابل فتنه‌گران می‌شد!

جالب اینجاست که برخی ساکتین فتنه، هنوز از رفتار خود در سال 88 دفاع می‌کنند و به بهانه‌های گوناگون از اساس منکر فتنه می‌شوند و مردم و نیروهای انقلابی که از جان و آبروی خود در فتنه مایه گذاشتند را ناجوانمردانه به «کاسبی از فتنه» متهم کرده و دغدغه‌های دینی مردم متدین و بدنه اجتماعی نیروهای انقلاب را مفاهیم «وارداتی از کرات دیگر» معرفی می‌کنند! در حالیکه بیشتر از همه، مقام معظم رهبری در مذمت عملکرد ساکتین فتنه روشنگری فرموده‌اند.

هفتم: فتنه سال 88، جفایی جبران نشدنی برای وجهه بین‌المللی نظام

حماسه حضور 40 میلیونی ملت ایران در انتخابات سال 88 که بسیار فراتر از تمامی استانداردهای جهانی در نظام های مردمسالار دنیاست، ظرفیتی بود که می توانست مبانی نظری تمامی نظام های سیاسی جهان، به ویژه لیبرال دموکراسی غربی را به چالش بکشد؛ هر چند تا حد قابل توجهی هم این اتفاق افتاد.

اما فتنه سال 88 و عملکرد سران فتنه و به تبع آن اردوکشی‌های خیابانی و ریخته شدن خون تعدادی از هم‌وطنان، باعث شد که متن اصلی یعنی حماسه حضور 40 میلیونی و مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات به حاشیه رانده شده و استکبار جهانی فرصت یافت تا با استفاده از توان تبلیغاتی و رسانه‌ای خود، موضوع اعترضات و اغتشاشات در ایران را در صدر مسائل جهانی قرار دهد.

بدین معنا، یکی از وجوه مهم فتنه سال 88، خدشه وارد شدن به وجهه بین‌المللی نظام جمهوری اسلامی و از دست رفتن فرصت بهره برداری نظام از نتایج مثبت و گران قیمت حماسه مشارکت مردم در انتخابات و نمایش پشتوانه عظیم مردمی نظام به جهانیان شد و این یکی دیگر از جفاهای بزرگ فتنه گران و ساکتین فتنه در حق انقلاب و نظام بود.

هشتم: شهدای فتنه، مظلوم اما ماندگار

طراحی پروژه اردوکشی خیابانی توسط فتنه‌گران و پشتیبانی همه جانبه و میدانی کشورهای غربی از ایشان موجب شد تا فتنه وارد فاز جدیدی شود و موضوع کشته سازی و خونریزی در دستور کار سرویس‌های امنیتی خارجی و عوامل داخلی آن ها  به خصوص منافقین قرار بگیرد.

فتنه‌گران و سران فتنه در این راستا از هیچ خیانتی فروگذار نکردند؛ تا جایی که حتی برای تقویت این پروژه در مراسم ختم انسان زنده! هم شرکت کردند و با اقدامات وقیحانه و فریبکارانه زیادی، افکار عمومی بخشی از مردم را به بازی گرفتند.

در این فضا بود که نیروهای مردمی به خصوص بسیجیان مخلص به میدان آمدند تا از جان و مال و ناموس شهروندان در مقابل برخی نا امنی‌های ایجاد شده دفاع کنند و متاسفانه در این راه تعدادی از برادران بسیجی به شهادت رسیدند.

آنچه محل تامل و ناراحتی است، آن است که در هیاهوی پروژه کشته‌سازی استکبار جهانی و فتنه‌گران داخلی و مظلوم نمایی دروغین ایشان، شهدای فتنه در میان جریانات خودی هم مظلوم واقع شده‌اند و جز موارد بسیار معدود، کمتر یاد و نامی از آن‌ها به خصوص در رسانه ملی برده می‌شود.

گرامیداشت یاد و خاطره شهداء، وظیفه دینی و ملی ماست و از این حیث شهداء، هیچ فرقی با هم ندارند و همه ما لازم است تا حد امکان به نشر آرمان‌ها و سیره فکری و عملی این بزرگواران بپردازیم.

نهم: ضرورت بازخوانی تاریخی و تحلیلی فتنه و حماسه 9 دی برای تمامی نسل‌ها

اکنون، در حالی که بیش از سه سال از فتنه سال 88 می‌گذرد، لازم است مجددا به بررسی ابعاد گوناگون فتنه پرداخته شود و طراحی و عملیات ده ساله امریکا و اسرائیل و هم پیمانانشان برای معارضه با انقلاب اسلامی مورد واکاوی قرار گیرد.

هنوز هم ممکن است برخی ابعاد فتنه سال 88 روشن نشده باشد و ضروری است نسل جوان و سایر اقشار جامعه نسبت به وجوه مختلف آن «فتنه عمیق» آگاهی واطلاع کافی داشته باشند. لذا همه صاحبان قلم و اصحاب فکر و اندیشه وظیفه جدی در این رابطه دارند.

بازخوانی تاریخی و تحلیلی فتنه سال 88، یک مطالبه بحق مردمی است و تمامی نیروهای انقلاب موظف‌اند به این مطالبه جامه عمل بپوشانند و هیچ شخص یا جریانی حق ندارد با هیچ بهانه‌ای از این اقدام انقلابی ممانعت بعمل آورد.

دهم: فتنه‌گران، در سودای فتنه های دیگر

تاریخ نشان داده، تا ظلم و استبداد هست، جبهه حق به مبارزه پرداخته و تا زمانی که جبهه حق وجود داشته باشد، دشمنان دست از فتنه‌گری بر نمی‌دارند.

تاریخ انقلاب هم موید همین نظر است؛ پس اگر فتنه 88 مهار شد، دلیلی بر خشکیده شدن ریشه‌های فتنه نیست و در صورتی که ما بیدار نباشیم، شکل‌گیری فتنه‌های دیگر محتمل است.

بر این اساس باید گفت، حتی سران فتنه 88 و اصحاب آن‌ها، دوباره به فکر بازسازی فتنه و اثر‌گذاری بر مناسبات داخلی و خارجی کشورمان هستند و برای این منظور تلاش می‌کنند تا هیچ فرصتی را از دست ندهند.

ابراز مواضع جدید برای تطهیر فتنه‌گران به منظور ورود به انتخابات آتی ریاست جمهوری و یا بازگشت عناصر کلیدی فتنه از خارج کشور و ... مواردی نیست که بتوان خوش‌بینانه با آن‌ها مواجه شد و می طلبد که همه علاقه‌مندان به نظام و انقلاب با دقت بیشتری مسائل را دنبال کنند تا خدای ناکرده دچار غفلت در این راه نشویم.

کلام آخر؛

جبهه پایداری انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت حماسه 9 دی و تقدیر و تشکر از ملت شریف و مومن ایران به خاطر مجاهدت‌ها و بصیرت بی‌نظیر ایشان در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و پیروی از ولایت فقیه، بار دیگر با آرمان‌های الهی امام راحل عظیم الشان (ره) و مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی) تجدید میثاق می‌کند و اعلام می‌دارد تمام توان خود را برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و پاسداری از خون شهیدان گلگون کفن انقلاب بکار خواهد بست و بذل آبرو و جان و شهادت در این راه را فیض و بهجت عظیم می‌داند.

والعاقبه للمتقین

جبهه پایداری انقلاب اسلامی

دی ماه 1391 هجری شمسی

انتهاي پيام/
برچسب ها: پایداری ، جبهه ، بیانیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.