سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مخالفت علنی روسیه و هند با تحریم های ایران

بن بست آمریکا در تحریم ایران

همین چند روز پیش بود که مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه سیاستهای خصمانه خود بر ضد ایران تحریمهای اقتصادی و تجاری جدیدی را بر ضد تهران تصویب کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، همین چند روز پیش بود که مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه سیاستهای خصمانه خود بر ضد ایران تحریمهای اقتصادی و تجاری جدیدی را بر ضد تهران تصویب کرد.

تحریمهای جدید مصوب از سوی مجلس نمایندگان آمریکا در قالب بودجه دفاعی سال ۲۰۱۳ میلادی این کشور بوده و شامل اعمال تحریمهای جدید بر ضد بخش انرژی ایران و همچنین اعطای ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی به رژیم صهیونیستی برای ارتقای سیستم موشکی خود بوده است.

بر این اساس بودجه دفاعی آمریکا همچنین شامل ۸۹ میلیارد دلار بودجه برای جنگ در افغانستان خواهد بود. بر اساس این گزارش بودجه دفاعی ۶۳۳ میلیارد دلاری آمریکا در بخشی از خود بخش انرژی، کشتی سازی و کشتی رانی ایران را هدف قرار داده است.

اما در حالی که این طرح با ۳۱۵ رای موافق در برابر ۱۰۷ رای مخالف به تصویب رسید وبرای تبدیل شدن به قانون منتظر تصویب سنا و امضای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا است، رئیس‌جمهوری روسیه و نخست وزیر هند در بیانیه مشترکی ضمن تاکید بر حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تحریم‌های یک‌جانبه را غیرسازنده خوانده و تنها راه حل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران را ادامه گفت‌وگوها دانستند.

در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه به هند به امضای طرفین رسید، تاکید شده است که روسیه و هند این حق را برای جمهوری اسلامی ایران به رسمیت می‌ شناسند که بتواند از انرژی هسته‌ای در اهداف صلح‌آمیز استفاده کند.

در این بیانیه آمده است: روسیه و هند بسیار نگران روند اوضاع پیرامون ایران و برنامه هسته‌ای این کشور هستند و هر دو کشور بر حمایت قاطع خویش از حل و فصل همه جانبه و طولانی مدت این مسائل صرفا از راه‌های سیاسی-دیپلماتیک و از طریق ادامه مذاکرات برای رسیدن به توافق تاکید می‌کنند. ضمن اینکه روسیه و هند در این خصوص هم هم عقیده هستند که تحریم‌های یک‌جانبه اقدام سازنده‌ای نیست.

در بیانیه‌ای که در پایان مذاکرات ولادیمیر پوتین با با "موهان مان سینگ" نخست وزیر هند امضای شد، یادآوری شده است: مقامات مسکو و دهلی این حق را برای این قائل هستند که به تحقیقات، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای در اهداف صلح‌آمیز با رعایت کلیه تعهدات بین‌المللی خود ادامه دهد. طرفین در عین حال از مقامات تهران می‌خواهند تا کلیه مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را رعایت کرده و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری بسیار نزدیک داشته باشند.

به این ترتیب مسکو و هند همگام با هم به نوعی با تحریم های جدیدی که قرار است آمریکا بر علیه ایران تصویب کند مخالفت کرده اند.

آمریکا و برخی کشورهای غربی ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌کنندو این در حالی است که مقامات ایران بارها اعلام کردند که برنامه هسته‌ای این کشور صرفا جنبه صلح‌آمیز داشته و برای تولید برق و کاربردهای صلح آمیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حالا بااین مخالفت علنی هند به عنوان یک قدرت اقتصادی و روسیه به عنوان یک قدرت سیاسی کار برای آمریکا و غرب برای اعمال تحریم هایی که عملا تا به امروز بی ثمر بودن آنها اثبات شده است، مشکل تر خواهد بود.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.