به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدي افزود: تا كنون هفت ملك در حريم اين موزه با همكاري شهرداري مراغه تملك و خريداري شده است.
وي ارزش اين املاك خريداري شده را بالغ بر 12 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: سه فقره از اين خانه ها تخريب شده و مابقي طي چند هفته آينده از بين خواهند رفت.
محمدي خاطرنشان كرد: با تخريب اين املاك بخش عمده اي از حريم موزه آزادسازي شده و پنج ملك ديگر داخل حريم به شرط تامين اعتبار تملك خواهند شد.
وي فضاي فرهنگي، تاريخي اطراف موزه ايلخاني مراغه را بالغ بر چهار هزار متر مربع اعلام كرد و گفت: طرح توسعه اين موزه كه تنها موزه ايلخاني كشور است، در سال 89 به اتمام رسيده بود.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان يادآور شد: اين موزه شامل سه بخش تخصصي سفالينه ها و آثار تاريخي دوره ايلخاني، سكه ها و آثار مكشوفه از شهرستان مراغه است و نمايشگر دقيقي از فرهنگ منطقه از هزاره دوم تا قاجار به شمار مي رود.
محمدي با بيان اينكه بخش هاي فلز و سكه اين موزه مقبوليت زيادي براي بازديدكنندگان دارد، افزود: در بخش سفال موزه كه غنی ترین بخش آن محسوب می شود تمام تكنیك های رایج ایلخانی به عنوان عصر طلایی سفالگری ایران به نمایش گذاشته شده كه سفال های نفیسی به شكل گلابدان، مجسمه گاو، طرح سیمرغ و اژدها و مجسمه بودا در آن به چشم مي خورد.
وي با اشاره به اينكه آثار موجود در این موزه از منطقه تاریخی مراغه شامل شهرهای مراغه، بناب، عجبشیر و ملكان كشف شده است، افزود: بخش آثار مكشوفه از منطقه این موزه، شامل آثار كشف شده از جنوب سهند تا شرق دریاچه ارومیه و مربوط به دوره های تاریخی مختلفي است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در تشريح بخش سكه موزه مراغه گفت: مجموعه سكههای این موزه نیز شامل كاملترین و ارزشمندترین سكههای دوره ایلخانان مغول است كه تقریبا از همه ایلخانان ایران شامل 16 پادشاه آن به غیر از یكی از آنان، سكههای ارزشمندی برای بازدید مسافران به نمایش گذاشته است.
محمدي يادآور شد: موزه ايلخاني مراغه در جوار مقبره اوحدي، شاعر بزرگ مراغه اي قرن هفتم هجري واقع شده است كه مقبره اين شاعر بزرگ نيز يكي از جاذبه هاي گردشگري پر استقبال شهرستان مراغه به شمار مي رود.
گفتني است: مراغه كه در قرن هفتم هجري پايتخت دولت ايلخانان در كشورمان بوده، با حدود 300 اثر تاریخی و تپه های باستانی جزو 10 شهرستان تاریخی و فرهنگی مورد توجه كشور محسوب مي شود كه بخش عمده اي از آثار تاريخي اين شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. /س