سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانش آموزان مسیحی اندونزیایی در مدارس اسلامی

والدین مسیحی اندونزیایی، مدارس اسلامی «محمدیه» را به دلیل مزیت های فراوان این مدرسه ها، برای تحصیل فرزندان شان انتخاب می کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از واحد ترجمه شبکه قرآن و معارف سیما، موسسه «محمدیه» که یکی از بزرگ ترین نهادهای اسلامی در کشور اندونزی می باشد، در بعضی مناطق اقلیت نشین مسیحی در اندونزی، اقدام به تاسیس مدارسی کرده است که در برخی از آن ها حتی 50 تا 70 درصد دانش آموزان مسیحی هستند.
نظر به این که روابط بین مسلمانان و مسیحیان در کشور اندونزی غالبا با تضاد ها و تعارضاتی هراه بوده و حتی گاهی رنگ خصومت نیز به خود گرفته است، شاید وجود مدارسی که توسط نهادهای اسلامی اداره می شوند، ولی اکثریت دانش آموزان شان از خانواده های غیر مسلمان می باشند، تعجب برانگیز باشد.
این پدیده جالب توجه در چندی از جزایر این کشور نیز مشاهده شده است. به عنوان مثال شهر کاتولیک نشین «اند» (Ende) در جزیره «فلور» (Flores) و نیز شهر پروتستان نشین «سرویی» (Serui) در جزیره «یاپن» (Yapen) دارای مدارسی با این ویژگی می باشند.
در واقع خانواده های مسیحی به این علت مدارس «محمدیه» را برای تحصیل فرزندان خود انتخاب می کنند که مدارس مذکور ضمن برخورداری از کیفیت بالای آموزشی و قیمت مناسب و ارزان، امکان ارائه آموزش های مذهبی مسیحی را نیز فراهم کرده اند. در واقع نه تنها آموزش های مسیحی دانش آموزان غیر مسلمان در دبیرستان محمدیه در «اند» و مدرسه راهنمایی محمدیه در «سرویی» توسط معلم های مسیحی ارائه می شود، بلکه برای تدریس دیگر دروس نیز از معلمین مسیحی کمک گرفته می شود. معلمین مذکور تجربه کار در مدرسه اسلامی را به عنوان فرصتی مغتنم و مناسب برای شناخت هر چه بهتر اسلام و مسلمانان می دانند.
خانواده های مسیحی حتی با وجود نزدیک تر بودن فاصله مدرسه های مسیحی ترجیح داده اند که کودکان شان همراه با کودکان مسلمان به تحصیل بپردازند.
ابن واقعیت بدین معنی ست که مسیحیان اندونزی به چنین موسساتی اطمینان کامل داشته و بر این باورند که تحصیل در مدرسه ای اسلامی خللی به اعتقادات مذهبی فرزندان شان وارد نمی کند. به عبارت دیگر این دانش آموزان ضمن برخورداری از فرصت لازم جهت شناخت شباهت های موجود بین ادیان، با تفاوت های مذهبی به مثابه مشکلی لاینحل مواجه نخواهند شد.
والدین مسیحی این تعامل بین دو دین و نیز سایر ویژگی های اسلامی مدارس محمدیه را به عنوان خصیصه ای مثبت ارزیابی می کنند که سایر مدارس دولتی و خصوصی از آن برخوردار نیستند.
با وجود دانش آموزانی که در چنین محیط هایی، به رشد و تحصیل پرداخته و از نزدیک با تجربه زندگی مسالمت آمیز بین ادیان مختلف آشنا می شوند، می توان به آینده ای آرام تر همراه با صلح بیشتر بین پیروان ادیان مختلف امیدوار بود./ي2
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.