سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنندج/

نکات تغذیه ای برای شب یلدا

شب یلدا یكی از زیباترین یادگاری‌های گذشتگان ما ایرانیان است که سالیان سال است ایرانیان در شب یلدا، آخرین شب پاییز دور هم جمع میشوند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، شب یلدا یكی از زیباترین یادگاری‌های گذشتگان ما ایرانیان است.
سالیان سال است كه
ایرانیان در شب یلدا، آخرین شب پاییز و درازترین شب سال، تا سپیده دم بیدار مانده، كوچك‌ترها به دیدار بزرگ‌ترها رفته و در كنار یكدیگر خود را با خوراكی‌های متنوع از تخمه و آجیل و شیرینی تا انواع میوه‌ها و تماشای فیلم‌های مفرح، سرگرم كرده و با حصول اطمینان از بازگشت خورشید در پی شبی طولانی زندگی را دوباره از سر می‌گیرند.
در این میان متخصصان تغذیه همواره بر بهره‌مندی از رژیم‌های غذایی متنوع و متعادل تاكید دارند، نكته‌ای كه نباید به سادگی از آن گذشت.

هندوانه
 و انار از جمله میوه‌هایی هستند كه در سنت ما ایرانیان همچنان از دیرباز در سبد میوه‌ طولانی‌ترین شب سال سرو می‌شود. دكتر برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه، گفت: مصرف میوه در حفظ سلامت انسان بسیار تاثیرگذار است كه هندوانه نیز به دلیل برخورداری از فیبر زیاد و همچنین ماده رنگی موجود در آن از این قاعده مستثنی نیست. اما معمولا در شب یلدا از آنجا كه فصل پرورش هندوانه گذشته است، هندوانه‌های موجود در بازار در این شب از كیفیت مطلوبی برخوردار نیستند. در مجموع مصرف هر میوه در فصل مربوط به خود مفید است و میوه نوبرانه خواص تغذیه‌ای میوه رسیده را ندارد. به این ترتیب ویتامین‌ها و خواص تغذیه‌ای میوه‌ای كه از فصل آن گذشته كاهش می‌یابد.

انار ارزش سیری بالایی داشته و از یبوست نیز جلوگیری می‌كند
وی در رابطه با خواص تغذیه‌ای انار گفت: انار از جمله میوه‌هایی است كه از ویتامین و مواد معدنی سرشار برخوردار بوده و برای سلامت انسان بسیار مفید است. در صورت استفاده از آب به مقدار كافی، انار می‌تواند در پیشگیری از یبوست بسیار موثر باشد. همچنین انار ارزش سیری بالایی دارد و می‌تواند از پرخوری در افراد جلوگیری كند.

آجیل نمی‌تواند جایگزین غذای اصلی شود
این متخصص تغذیه در رابطه با انواع آجیل‌های مصرفی در شب یلدا گفت: انواع مغزها در گروه گوشت و حبوبات قرار می‌گیرند. مصرف انواع مغزها و چربی موجود در آنها بسیار مفید است. از طرف دیگر مصرف آجیل در افراد در معرض افزایش وزن، باعث چاقی می‌شود. همچنین مصرف آجیل نمك‌دار به ویژه به مقدار زیاد توصیه نمی‌شود. انواع مغزها نمی‌توانند جایگزین غذای اصلی شوند. این در حالی است كه مصرف مغزها قبل از وعده‌های اصلی غذایی اشتهای فرد را می‌گیرد.

بروز چاقی به دنبال افراط در مصرف شیرینی
دكتر بزرگمهر با اشاره به مصرف بالای شیرینی در كشور گفت: از آنجا كه در پخت انواع شیرینی‌ها از مقادیر زیادی شكر و روغن استفاده می‌شود، افراط در مصرف آن چاقی را به دنبال داشته و برای سلامتی مفید نیست.


برچسب ها: شب یلدا ، نکات ، غذایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.