به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / علیرضا داودزاده افزود: هر چند جواز تأسیس، صدور پروانهها و مجوزها بر اساس آمار ارائه شده روند صعودی داشته اما اشتغال ایجاد شده در بخش صنعت در این استان بسیار پایین بوده و از سال 85 تا 90 در این حوزه یک سیر نزولی را شاهد هستیم.
وی گفت: بخش عظیمی از واحدهای تولیدی ما غیرفعال بوده و از مشکلات نقدینگی و بالا بودن قیمت مواد اولیه رنج میبرند که در این زمینه باید فکری اساسی و تدبیری اندیشمندانه صورت بگیرد.
ایناستاد دانشگاهدر مورد شاخصهای صنعتی و اشتغال به وجود آمده در این زمینه خاطرنشان کرد: ما در بین 31 استان کشور از لحاظ سرانه درآمدی در حوزه صنعت رتبه 27 را داریم که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
دولت 30 درصد سهم بخش صنعت را از یارانهها فراموش کرده است .
این استاد دانشگاههای اردبیل در ادامه سخنان خود بیان کرد: قرار بود دولت از محل درآمد یارانهها 30 درصد که رقمی در حدود6 هزار میلیارد توماناست رابه بخش صنعت و تولید آن هم بخش خصوصی تزریق کند که این کار نه تنها صورت نگرفته بلکه شاهد کاهش حمایتهای دولتی از این حوزه هستیم.
داودزاده ضرورت حمایت از نوسازی صنایع و ماشینآلات و تجهیزات و پرداخت بدهیهای معوقه را یادآور شد و گفت: تفکر صنعتی شدن در استان وجود ندارد و ما از یک ضعف مفرط در طراحی واحدهای صنعتی و نگاه اقتصادی به آنها رنج میبریم.
وی افزود: بر اساس قابلیتهای هر شهرستان به روند توسعه آنها بها ندادیم در حالی که همین بها ندادنها سبب شده تا جایگاه ما بیش از گذشته در حوزه تولیدی و صنعتی متزلزلتر باشد/س