سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سه دستاورد پژوهشی دانشگاه علوم تحقیقات رونمایی شد

سه دستاورد پژوهشی امروز با حضور معاون پژوهشی دانشگاه علوم تحقیقات رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر جاوید، رئیس دانشکده علوم و فنون دریایی واحد علوم تحقیقات با اشاره به رونمایی این سه دستگاه افزود: یکی از این دستگاه ها که امروز رونمایی کردیم دستگاه جذب بخارات جو در شهرهای ساحلی و تولید آب شرب با استفاده از انرژی خورشیدی که این دستگاه دارای سه طبقه می باشد که هر طبقه دارای اجزا و قطعات خاص خود می باشد.

هوای مرطوب محیط از طبقه میانی وارد سیستم می شود و پس از عبور از سینک سرما که نقش چگالنده ی هوا را برعهده دارد و تبدیل رطوبت آن به مایع، هوای خشک آن به طبقه بالایی می رود و با عبور از یک سینک گرما که برای خنک کردن طرف گرم ترمودینامیک نصب شده و خنک کردن آن دوباره به جو وارد می شود.

وی گفت: رطوبت قرار گرفته بر روی سینک سرما کم کم مایع شده و به طبقه میانی ریخته می شود و با شیب خاص طراحی شده در کف آن به آرامی به گوشه هدایت و از آنجا به طبقه ی پایینی می رود.

در آنجا ابتدا از یک لامپ یو وی جهت میکروب زدایی عبور کرده و ذخیره می شود. در این دستگاه در صورت نیاز می توان در همان طبقه پایین یک طعم دهنده نیز اضافه کرد تا آب حاصله دارای مزه ی بهتری برای شرب شود.

وی تصریح کرد: این دستگاه دارای فن کشنده ی هوای مرطوب به داخل، فن دمنده ی هوای داخل به بیرون، سینک سرما، سینک گرما، کلید کنترل، پنل خورشیدی، باتری، قطعه ترموالکتریکی و لامپ یو وی می باشد.

پنل خورشیدی وظیفه ی تامین انرژی سیستم را برعهده دارد و در دستگاه طوری ساخته شده که هم می تواند با برق شهری و هم با پنل های خورشیدی کار کند.

میزان انرژی مورد نیاز در این دستگاه 85 وات است که در مکان هایی که فاقد برق شهری است و کلا مناطق جنوبی کشور شناورهای دریایی و روستاها بدون هزینه برق راه اندازی می شود.

این دستگاه پس از آزمایشات مختلف برای تولید انبوه در دست طراحی قرار گرفته و پنل خورشیدی این امکان را می دهد تا این دستگاه درمواقع بحرانی مثل زمان زلزله و سیل که نیاز فوری به آب آشامیدنی سالم است و انرژی الکتریکی در محل موجود نیست دستگاه، دستگاه تولید آب از بخارات جو را انجام دهد.

جاوید تصریح کرد: دستگاه بعدی جریان سنجش است که به درد آب های شور و دریاچه ها می خورد و از سطح که پایین می رود اطلاعات سرعت، دما ، فشار، و جهت جریان را به ما می دهد.

همچنین در مطالعات اقیانوس شناسی کاربرد زیادی دارد.

*شناور تندرو هوشمند بدون سرنشین با قابلیت ویژه ی مانور پذیری

بهروز اسدی، کارشناس ارشد کشتی سازی دانشگاه علوم تحقیقات و سرپرست تیم آریانا در ادامه افزود: شناور تندرو هوشمند بدون سرنشین با قابلیت ویژه ی مانور پذیری ایده ال، پردازش هوشمند، مخابره تصویر همزمان از محیط خود و سرعت فرار بالا را طراحی کردیم.

این رباط شناور در واقع نوعی قایق تندرو سطحی است که با هوشمند سازی و قابلیت های خاصی که در آن در نظر گرفته شده از نظر مباحث تجصصی و نظامی بسیار مورد توجه قرار می گیرد.

در این گونه شناور ها با استفاده از سیستم های پیشرانه ی قوی و کاهش مقاومت شناور ها دسترسی به سرعت بیشتر فراهم می شود.

وی گفت: این شناور به عنوان شناوری منحصر به فرد شناخته می شود که به دلیل سادگی فرم بدنه از لحاظ امکان ساخت در سایر انواع بدنه ارجعیت دارد و از جمله مزایایی که باعث شد که از این نوع برای طرح بدنه شناور حاضر استفاده شود می توان به فضای در دسترس مناسب برای جانمایی بی دغدغه اجزای مکانیکی در این نوع شناور اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: سیستم رانش مورد استفاده در این شناور از نوع رانش واتر جت است و آنچه که این طرح ها از موارد مشابه متمایز می کند استفاده از قابلیت های ویژه از جمله مانور پذیری ایده ال با سرعت فرار بالا است.

این شناور همچنین قابلیت پردازش هوشمند و برنامه پذیری از ساحل جهت انجام ماموریت، امکان مخابره تصویر همزمان از محیط خود به ساحل را دارا و امکان حمل چهارکیلوگرم بار را دارد./ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.