سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر دفتر فنی آب منطقه اي تهران:

تأمین آب از سازندهای سخت، بهره برداری بهینه از منابع آب است

مدیر دفتر فنی آب منطقه اي تهران گفت : تأمین آب از سازند­های سخت بهره برداری بهینه از منابع آب را به دنبال داشته و اين همواره یکی از ناشناخته ­ترین و پیچیده ­ترین موضوعات هیدرولوژی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، منوچهرمحجوب مدیر دفتر فنی شرکت آب منطقه اي تهران گفت: تأمین آب و مسیر جریان در سازند­های سخت (واحدهای سنگی یا رسوبات تحکیم یافته) همواره یکی از ناشناخته ­ترین و پیچیده ­ترین موضوعات هیدرولوژی است.

محجوب ادامه داد: مطالعات تأمین آب از سازندهای سخت شمال استان تهران به عنوان یک طرح مطالعاتی– اجرایی از تابستان سال 89 آغاز شده و اميد مي رود كه تا پایان سال جاری به اتمام برسید.

وی با اشاره به این که طرح مذکور علاوه بر اهمیت کاربردی از دیدگاه تأمین آب، از جنبه پژوهشی نیز از جایگاه ویژه­ای برخوردار است، افزود: اطلاعات حاصل از حفاری تونل ها در این سازند­ها در محدوده شرق تهران شامل تونل­های چشمه روزیه، امام­زاده­ هاشم، قوچک و لوارک بوده که به طور عمده منابع آب سازندی در این مناطق متمرکز و در این مطالعات مورد توجه قرار گرفته است.

محجوب حفاری­های انجام شده در محل سدهای قدیمی نظیر کرج، لتیان، لار و تونل لار – کلان و مطالعات ژئوفیزیک انجام شده در 13 محدوده از این سازند­ها را جهت فراهم آوردن اطلاعات زمین شناسی، ذی قیمت توصیف کرد و اظهار داشت: با این وجود پیچیدگی ساختار زمین شناسی در محدوده البرز مرکزی بیش از آن است که بتوان در این مطالعه به شناخت کامل و دقیق هیدروژئولوژی این سازند­ها دست یافت.

محجوب همچنين اظهار داشت: به طور کلی آب ­های نفوذی به سازند­های سخت، ناشی از بارش، به صورت چشمه ظاهر می شود که به آب ­های سطحی جاری در دامنه کوه ها پیوسته و جزء منابع آب شناخته شده محسوب می­شود.

وی با اعلام این که منابع آب حاصل از سازندهاي سخت را با احداث سازه­ ها و یا به طور مستقیم مي توان استفاده نمود، گفت: اما ممکن است این آب ­ها به صورت پنهان به منابع آب زیرزمینی تخلیه شوند يا با توجه به موقعیت جغرافیایی، كيفيت منابع آب موجود و يا تخليه در حوضه هاي آبي ديگر، به سادگي قابل استحصال نباشند.

وی تصریح کرد: انتظار می­رود در پایان مطالعات و در صورت تأمین اعتبار لازم که بالغ بر بیش از 30 میلیارد ریال است، عملیات اکتشاف مخازن آب زیرزمینی جهت بهره­برداری از اين منابع صورت گیرد./عب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.