سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنجش آلایندگی محیط زیست به کمک سنجاقکها

با افزایش یا کاهش جمعیت سنجاقکهای یک منطقه می توان به وضعیت محیط زیست آن منطقه پي برد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران، در بسیاری از نقاط جهان از جمله کشورهای اروپایی با نظارت بر روند افزایش یا کاهش جمعیت سنجاقکهای یک منطقه مي توان به وضعیت محیط زیست آنجا پي برده و میزان آلایندگی را با نوسانات جمعیت این حشرات سنجيد همچنین بسیاری از انواع سنجاقکها در اروپا تحت حفاظت سازمانهای بین المللی و قوانین صید و شکار قرار دارند.
علیرضا نادری کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه بیش از 5 هزارو 500 گونه سنجاقک در سراسر دنیا وجود دارند و از این میان حدود 100 گونه آن در کشورمان یافت می شود گفت: تاریخچه پیدایش سجاقک ها بر روی کره زمین به حدود 250 میلیون سال پیش بر می گردد که بیشتر سطح کره زمین را جنگل های انبوه و مرطوب پوشانیده بود و مرداب های وسیع در نقاط بسیاری دیده می شد.

* سنجاقک های غول پیکر اولیه 60 سانتی متر بودند

 بسیاری از حشرات اولیه از جمله سنجاقکها بسیار بزرگ بودند بطوریکه وسعت بال برخی از انواع آن تا 60 سانتی متر می رسد یعنی به اندازه یک پرنده متوسط امروزی هستند.
وی افزود: سنجاقکهای غول پیکر از حشرات دیگر تغذیه می کردند و فسیلهای متعددی از آنها که در بستر مرداب های اولیه مدفون شده بودند امروزه به دست ما رسیده است.
نادري ادامه داد: امروزه بزرگترین سنجاقک جهان با وسعت بالی در حدود 20 سانتی متر در کشور کاستاریکا زندگی می کند ولی اصولا انواع بزرگ  آن بسیار کم هستند.
 این کارشناس محیط زیست سنجاقکها را از مهم ترین شاخصهای سلامتی اکوسیستم های آبهای شیرین به شمار آورد و خاطر نشان کرد: وجود سنجاقک درون آبهای شیرین به منزله عدم وجود آلودگی های شیمیایی درون آب است و می توان آن ‌آب را پس از تصفیه و جوشاندن به مصرف شرب رسانید./ز
گزارش از هراتيان
برچسب ها: کاهش ، جمعیت ، سنجاقکهای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.