نتايج يك تحقيق نشان داد؛
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، به نقل از نشريه نوروتوكسيكولوژي، محققان دانشگاه پنسيلوانيا با بررسي دادههاي حاصل از 646 مادر و كودك در چين كه بيش از 70 درصد پدران در خانواده آنها سيگاري بودند مشاهده كردند نه تنها استعمال دخانيات در مادران باردار باعث بروز مشكلات رفتاري، اختلالات كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان ميشود بلكه قرار گرفتن در معرض دود سيگار دست دوم نيز ميتواند به همان اندازه مضر باشد.
براساس اين گزارش محققان با توجه به فهرست مشكلات رفتاري در كودكان كه با مقياس 99 آيتم براي ارزيابي مشكلات رفتاري و هيجاني به طور گستردهاي در كودكان استفاده ميشود، افزودند: بروز اين مشكلات رفتاري در كودكاني كه مادران آنها در معرض دود منفعل دخانيات بودهاند بيش از 10 درصد در مقايسه با كودكان ديگر بوده است.
نتايج ديگر يافتههاي حاصل از اين گزارش ميافزايد: ميزان عملكرد در آزمونهاي مهارتهاي گفتاري، زباني و هوش در كودكاني كه مادران آنها در معرض دود دست دوم سيگار بودهاند به مراتب بيش از بقيه كودكان بوده است و همچنين اين مطالعه بيان ميكند كه اطلاع رساني بهداشت عمومي براي كاهش مواجهه مادران با دود سيگار و اجتناب از آن به عنوان يك جزء بالقوه در اصول مراقبتهاي بارداري مؤثر است.
به گفته محققان در حالي كه براي اعتبار اين يافتهها، مطالعات طولي بيشتري لازم است اما اين مطالعه به وضوح ارتباط بين دود سيگار منفعل و بروز اختلالات رفتاري و ضعف سلامت ذهني را در كودكان نشان ميدهد. /ع2