سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقویم روز؛

از حمله مغولان به بغداد تا حمله عُمال رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضای مشهد

تهاجم مزدوران رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد، انتشار پیام «امام خمینی» در محکومیت کشتار مردم، ویران ساختن قسمتی از بغداد توسط سپاه مغول و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۱ خورشیدی برابر با ۲۸ محرم ۱۴۳۴ هجری و ۱۳ دسامبر ۲۰۱۲ میلادی است. مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

تهاجم مزدوران رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد مقدس (۱۳۵۷ ش)
در ۲۳ آذر ۱۳۵۷، عوامل ساواک با حمایت نیروهای نظامی، وارد بیمارستان امام رضا (ع) در شهر مشهد مقدس شدند. آنان در ابتدا با سرنیزه و چماق، به اتومبیل‌های پزشکان بیمارستان آسیب وارد کرده، سپس با تیراندازی وارد بخش اصلی بیمارستان شدند. آن‌ها بدون توجه به بیماران بستری، هرچه را در سر راه خود دیدند شکستند که در جریان این حمله تعدادی از بیماران نیز از ترس دچار حمله قلبی شدند.

همچنین در این حمله دو کودک از شدت جراحات جان سپردند و هجده نوزاد نیز زخمی شدند. با انتشار این خبر، مردم مشهد خود را به بیمارستان رساندند و زد و خورد بین مردم و نیروهای ساواکی آغاز شد. پس از این حمله، اعضای نظام پزشکی در محکومیت این تهاجم، ضمن انتشار اعلامیه‌ای، تعطیلی کلیه بیمارستان‌های شخصی و مطب را اعلام نموده و در محل بیمارستان تحصّن کردند.

انتشار پیام «امام خمینی» در محکومیت کشتار مردم شهرهای کشور (۱۳۵۷ ش)
در پی کشتارهای رژیم پهلوی در شهرهای مختلف ایران، به ویژه اصفهان و نجف‌آباد، حضرت امام پیامی از پاریس برای ملت انقلابی ایران فرستادند و ضمن اعلام عزای عمومی فرمودند: «جنایاتی که در اصفهان و نجف آباد و بعضی از شهرستان‌ها شده است، به قدری با شرافت انسانی منافی است که وجدان هر انسانی را سخت رنج می‌دهد... اکنون با در نظر گرفتن رفراندوم تاسوعا و عاشورا که غیررسمی بودن شاه و دولت را به جهانیان ثابت نمود، بر ملت است که به حکم اسلام و قانون، از اطاعت شاه و دولت سرپیچی کنند، مالیات نپردازند و به کلیه اعتصابات تا رفتن شاه ادامه دهند.» این پیام، روحیه‌ای مضاعف به مردم انقلابی ایران داد و آنان با پیروی از این دستور، مبارزات خود را تا سرنگونی کامل رژیم طاغوت دنبال کردند.

تولد حکیم بزرگ میرزا «محمدطاهر تنکابنی» (۱۲۸۰ ق)
میرزا طاهر بن فرج اللَّه تنکابنی در سال ۱۲۸۰ ق در کلاردشت به دنیا آمد. پس از تحصیل مقدمات به تهران رفت و فقه و اصول و حکمت را در نزد مدرس زنوزی، محمدرضا قمشه‌ای و میرزا ابوالحسن جلوه شاگردی نمود. سپس به تدریس روی آورد و در مدرسه سپه‌سالار درس می‌گفت. بعد‌ها وارد سیاست گردید و در دورهٔ اول و چهارم مجلس شورای ملی وارد مجلس شد. سرانجام میرزا طاهر تنکابنی در سال ۱۳۶۰ ق در ۸۰ سالگی وفات یافت و در جوار استادش مرحوم جلوه در مزار شیخ صدوق (ره) مدفون گردید. دربارهٔ علم و دانش و تبحر او در حکمت و فلسفه گفته‌اند که با مرگ او، حکمت و فلسفهٔ قدیم نیز در تهران، مُرد.

ویران ساختن قسمتی از بغداد توسط سپاه مغول به فرمان «هلاکوخان» (۶۵۶ ق)
پس از محاصرهٔ بغدادتوسط سپاهیان مغول به فرماندهی هلاکوخان، مغولان شکافی در دیوار بغداد ایجاد کردند و به شهر ریختند. لشکریان خلیفهٔ عباسی که فکر نمی‌کردند سپاه مغول تا این حد نیرومند باشد، از هم متلاشی گردید و افراد آن به سرداب‌های اطراف شهر پناه بردند. سپاه مغول بدون مقاومت لشکر خلیفه، بغداد را تصرف نمود و دست به کشتار مردم زد.

مرگ «ساموئل جانسون» منتقد و نویسنده مشهور انگلیسی (۱۷۸۴ م)
ساموئل جانسون (به انگلیسی: Samuel Johnson) شاعر، نویسنده، منتقد و فرهنگ‌نویس برجسته انگلیسی قرن هجدهم میلادی است. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به «فرهنگ زبان انگلیسی»، «زندگی شاعران» و «راسلاس» اشاره کرد.

کشته شدن بیش از پنج هزار نفر در اثر سقوط بَهمن در کشور «پِرو» (۱۹۴۱ م)
یکی از حوادث طبیعی که معمولاً خسارات مالی و جانی همراه دارد، سقوط بهمن می‌باشد. بهمن، اصطلاحاً به توده‌ای وسیع از برف و یخ اطلاق می‌شود که به دلیل وزن زیاد، از ارتفاعات بلند سرازیر شده و دامنه کوه را در بر می‌گیرد. در این گونه حوادث، معمولاً علاوه بر جاده‌ها و جنگل‌های سرراه، دهکده‌ها نیز در معرض ویرانی و تخریب قرار می‌گیرند و افرادی نیز جان می‌بازند.

یکی از بهمن‌هایی که تلفات زیادی به بار آورد، ریزش بهمن در کشور پرو در امریکای جنوبی بود. در این حادثه که در ۱۳ دسامبر ۱۹۴۱ در ناحیه هواراس پرو رخ داد، حدود ۵ هزار نفر از مردم این منطقه کشته شدند و تعداد زخمی‌ها به حدود ۱۴ هزار نفر رسید. منطقه هواراس در دامنه کوه‌های آند قرار دارد.

روز ملی «سنت لوسیا»
جزیره سنت لوسیا واقع در دریای کارائیب در امریکای مرکزی، در اواخر قرن پانزدهم میلادی به وسیله یک کاشف اسپانیایی کشف و ضمیمه امپراتوری اسپانیا شد، ولی تا قرن شانزدهم مسکونی نگردید. در نیمه دوم قرن هفدهم و تمام قرن هجدهم، به مدت یک‌صد و پنجاه سال بر سَرِ تسلط بر این جزیره کشمکش وجود داشت به صورتی که این جزیره چهارده بار دست به دست گردید تا سرانجام در سال ۱۸۰۳، انگلستان بر آن تسلط یافت و بر اساس معاهده پاریس این حاکمیت رسمیت پیدا کرد. از آن پس، این جزیره به کشت‌زارهای وسیعِ نیشکر مبدل گردید.
پایتخت این کشور کاستریس نام دارد و واحد پول آن دلار کارائیب شرقی می‌باشد. شهرهای مهم آن عبارتند از: می‌کود، سوفرید و ویوفورت اکثریت سکنه این جزیره به زبان انگلیسی سخن گفته و پیرو آیین کاتولیک می‌باشند. اکثریت مردم این جزیره سیاه‌پوست هستند. روز ملی سنت لوسیا، سیزدهم دسامبر می‌باشد. نوع حکومت این کشور فرمانداری کل و تحت حکومتِ تشریفاتی پادشاه انگلستان قرار دارد.

۲۳ آذر در هشت سال دفاع مقدس
تحرکات موضعی تبادل آتش (گلوله باران اهواز) اقدامات مهندسی در اطراف سوسنگرد و بستان.
حمله هوایی عراق به شهر تهران.
حمله موشکی تیپ موشکی نیروی دریایی سپاه به تاسیسات نظامی مخابراتی و اسکله «البکر» و به آتش کشیدن آن.
انهدام مقر فرماندهی حزب دمکرات در نوسود.

برخی از رویدادهای ۱۳ دسامبر
۱۶۴۲: ابل تاسمان هلندی به جزیره‌ای در جنوب اقیانوس آرام رسید که نام آن منطقه را نیوزیلند (گرفته شده از نام زیلند هلند) گذارد، بومیان این جزایر بعدا تاسمان را فراری دادند ولی بعدا انگلیسی‌ها با بومیان جنگیدند و جزیره را مالک شدند!.
۱۸۱۶: نخستین اسکله خشک (محلی که کشتی را پس از بیرون کشیدن از آب تعمیر می‌کنند و یا اینکه کشتی نو را در انجا می‌سازند و بعد به آب می‌اندازند) در بندر بوستون آمریکا ساخته شد.
۱۹۲۸: سنجاق کراوات به بازار آمد.
۱۹۴۷: گزارش مشروح تلفات جنگ جهانی دوم انتشار یافت که نشان داد در این جنگ کمی بیش از ۵۰ میلیون انسان کشته شدند. از این شمار، تلفات شوروی بیش از همه و نزدیک به ۲۷ میلیون نفر بود.
۱۹۶۶: آمریکا در جریان جنگ ویتنام بمباران شهر هانوی را آغاز کزد.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.