سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرتضوی در جمع خبرنگاران:

نظر شورای نگهبان فصل‌الخطاب است/ اصلاح ماده 31 مغاير با قانون اساسي است

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که ماده ۳۱ طرح اصلاح قانون انتخابات را بر خلاف قانون اساسی می دانیم، گفت: اگر شورای نگهبان رای به تایید این طرح دهد ما ملزم به اجرای قانون هستیم و حق تعیین تکلیف برای این نهاد مستقل نداریم.

به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، سیدصولت مرتضوی در حاشیه نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۱ آذر) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: اگر این طرح به تایید شورای نگهبان برسد و تبدیل به قانون شود ما ملزم به اجرای آن هستیم.

معاون سیاسی وزیر کشور  در پاسخ به این سوال که آیا احتمال رد طرح اصلاح قانون انتخابات را از سوی شورای نگهبان می دهید یا خیر، گفت: بنده نمی توانم از زبان سخنگوی شورای نگهبان سخن بگویم و حتی احتمالی هم بدهم، شورای نگهبان دستگاهی مستقل است و در چارچوبی معین به طرح اصلاح قانون انتخابات رسیدگی می کند.

مرتضوی با بیان این که اگر شورای نگهبان طرح را تایید کند ما باید قانون را اجرا کنیم، ادامه داد: وقتی ما اظهار مخالفت می کنیم به معنای نظر کارشناسی دولت است ولی ملزم به اجرای قانون هستیم و به دنبال استبداد رای نیستیم چراكه برای اجرایی شدن این طرح و تبدیل آن به قانون مرجع وجود دارد و هر چه که مرجع قضاوت کند آن فصل الخطاب است.

وی ماده ۳۱ و ۳۵ طرح اصلاح قانون انتخابات را مواد اصلی و مابقی را تزیینی خواند و در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه به نظر  شما ماده ۳۱ را خلاف قانون اساسی است، گفت: ما معتقد هستیم این ماده برخلاف اصل ۵۷ و ۶۰ قانون اساسی است ولی باید دید شورای نگهبان چه تشخیصی در این باره دارد و ما حق تعیین تکلیف برای شورای نگهبان را نداریم.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: با تصویب این قانون ما در اجرا مشکلات و چالش هایی داریم ولی اگر تبدیل به قانون شود ما موظف به اجرای آن هستیم. در واقع مشکل اصلی ما تداخل قوا در اجرای قانون انتخابات است.

وی افزود: اصل ۵۷ قانون اساسی صراحتا اعلام مي كند قوای جمهوری اسلامی ایران مستقل از هم هستند. همچنین اصل ۶۰ نيز صراحت دارد امورات اجرایی کشور از وظایف رئیس جمهور و هیات وزیران است مگر اموراتی که از وظایف مقام معظم رهبری است در نتیجه تایید این قانون مثل این است که دولت قانونگذاری یا قضاوت کند.

انتهاي پيام/ب2
برچسب ها: قانون ، انتخابات ، اصلاح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.