به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، سجادی، گفت: در آذربایجان شرقی در موقع فرآوری محصول که عمدتاً به فصل سردسال ختم می شود به دلیل سردسیری منطقه نیازی به پرداخت هزینه سردخانه نبوده و نزدیکی به بازارهای اروپا، آسیای میانه، ترکیه و عراق نیز در بالا بردن توجیه اقتصادی آن نقش فراوان دارد.
وی با بیان اینکه اگر نمایندگی شرکت بتواند در مناطق تولید خرما در جنوب کشور، محصول خرما را بدون واسطه و از خود تولیدکننده خریداری نماید سود بدست آمده با حذف واسطه گر به جیب کشاورزان و کارخانه وارد می شود افزود: می توان از این طریق از سالم بودن محصول اطمینان حاصل نموده و محصول فرآوری شده سالم ،کنترل شده و با کیفیت بالا به بازار ارائه نمود.
وی با بیان اینکه هم اینک 1میلیون تن خرما در کشور استحصال می شود افزود: با افزایش ظرفیت این کارخانه می توان سالانه 35 هزارتن خرمای درجه 3 و 4 را به قند مایع خرما، کنسانتره خرما، بلوک مکمل خوراک دام مخصوص گاوهای شیری، پرواری، گوسفند وبز وهمچنین بلوک مکمل خوراک اسب تبدیل نمود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نیز با اشاره به ظرفیت 12 هزار تنی این کارخانه افزود: ظرفیت بزرگترین کارخانه تولید قند مایع خرمای کشور تا 35 هزار تن قابل افزایش می باشد.
محمدیان با بیان اینکه ایران یکی از بزرگترین تولید کننده خرما درجهان محسوب می شود گفت: توسعه صنایع تبدیلی درتولید وصدور خرما می تواند در توسعه کمی و کیفی این محصول نقش اساسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه هم اینک با ایجاد صنایع تبدیلی وتکمیلی در صنعت خرما و حمایت از نخل داران کشور می توانیم به توسعه کمی و کیفی این محصول دست پیدا نماییم افزود: خرما اگر چه محصول تولیدی این استان نمی باشد ولی توانستیم با طرح مطالعاتی کارشناسان و همت سرمایه گذاران استانی، با ایجاد بزرگترین واحد فرآوری خرمای دنیا از دور ریخته شدن خرمای درجه سه و چهار در استانهای جنوبی کشور ممانعت نماییم .
محمدیان با اشاره به اینکه اصلاح الگوی مصرف در بخش خرما با توسعه واحدهای تبدیلی و تکمیلی می تواند عملیاتی گردد افزود : شهد خرما می تواند بجای قند در نوشابه ها نیز مورد استفاده قرار گیرد./س