به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر علی فروزانفر، عضو مرکز تحقیقات بیماریهای دهان فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نخ دندان موجب برداشتن 75 درصد پلاك میكروبی می شود، اظهار داشت: نخستین جای تجمع میكروبها و پوسیدگی، بین دندانها است كه میتوان با كشیدن نخ دندان به دیوارههای بین دندان موجب تمیزی دهان شده و از پوسیدگی دندانها جلوگیری كنیم.
دکتر علی فروزانفر با اشاره به اینکه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان با مسواك و نخ دندان ممكن میشود، خاطر نشان کرد: باید توجه داشت مسواكی كه استفاده می شود نرم باشد، زیرا با مسواك زبر و فشاری كه بر سطح دندان كشیده میشود، تحلیل لثه و سایش سطح دندان افزایش می یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص ویژگیهای دندان و لثه سالم اظهار كرد: لثه با رنگ صورتی، كنگرهای شكل بودن دندان و سفتی لثه نشانه سلامتی دندان و لثه قرمز، افزایش حجم لثه، خارج شدن دندان از حالت كنگرهای و خونریزی هنگام كشیدن نخ دندان نشانه بیماری لثه است.
استادیار دانشگاه دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی مشهد رژیم غذایی را در سلامت دهان و دندان مهم دانست و عنوان كرد: استفاده از مواد غذایی حاوی قند ، نوشابه های گاز و فست فودها از عوامل مهم و تاثیر گذار در سلامت دهان و دندان به شمار می رود.
وی با بیان اینكه پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه شایعترین بیماریهای عفونی دهان است، اضافه كرد: برای نگهداری دندانها هرچه بیشتر از میوه و سبزیجات و پروتئینها مخصوصا در اطفال كه دندانها در حال رشد هستند، استفاده شود./ح