سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش اختاپوس وار عربستان سعودي در تامين منابع مالي تروريست‌ها

عربستان سعودي هنوز هم اصلي ترين كمك كننده مالي به گروههاي تروريستي است. رسانه هاي آمريكايي علاقه اي به بحث در اين مورد در حوزه عمومي ندارند. اگر مي خواهيد به اطلاعات بيشتري در مورد ارتباط دلار هاي نفتي عربستان سعودي با سلفي هاي تندرو در خاورميانه دست يابيد اين گزارش مفيد خواهد بود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازفري ريپابليک، از زمان آغاز بيداري اسلامي در سال گذشته، پيوند ميان گروههاي تروريستي سلفي و دلارهاي نفتي تحت حمايت عربستان سعودي آشكار شده است.  
از زمان آغاز اعتراضات به فيلم موهن در سپتامبر سال جاري، سلفي ها پرچم هاي مشكي خود را به اهتزاز درآوردند. از صنعا در يمن تا بنغازي در ليبي پرچم خود را به نمايش درآورده بودند.  
پيشينه
در ليبي و مالي سلفي ها به تخريب اماكن تاريخي و اماكن مذهبي ساير فرق مذهبي دست زده اند و در تونس و سوريه نيز به اقدامات مشابهي دست زده اند.  
صدور وهابيت  
نويسنده كتاب "سلفي گرايي امروزي: جنبش فرقه اي در غرب" معتقد است كه "شواهد كافي براي اثبات تامين نيازهاي مالي سلفيون از سوي عربستان سعودي وجود دارد." "آنتوني باسبوس" از متخصصين امور كشورهاي عربي اظهار مي دارد "سلفي گري اي كه ما در مالي و آفريقاي شمالي شاهد آن هستيم در واقه صدور نسخه وهابيسم از عربستان سعودي است."  
وي در مصاحبه با شبكه "فرانس 24" مي گويد " افزايش قيمت نفت خاندان سعودي ميليون ها يورو را به سوي نيروهاي سلفي در منطقه سرازير كرده است و اين روند از دهه 70 ميلادي آغاز شده است."  
"كريم صدر" کریم صدر از تحلیلگران مسائل کشورهای خلیج فارس نيز معتقد است كه "خاندان سعودي بصورت مستقيم كمكهاي مالي خود به سلفي ها را ارسال نمي كند بلكه اين كار را از طريق بازرگانان، مراكز خيريه مذهبي و رهبران مذهبي انجام مي دهد."  
گروههايي كه عربستان سعودي از آغاز بيداري اسلامي از آنان حمايت كرده است از شيوه هايي از آن دولت كمك دريافت كرده اند كه مشابه شيوه دريافت كمك گروههاي افراطي در پاكستان از دستگاههاي اطلاعاتي غرب بوده است.  
آموزش رايگان  
عربستان سعودي در اين مسير مدارسي را تاسيس كرده كه به آموزش "سلفيت"مي پردازند. آنان همچنين در دانشگاههاي سلطنتي مدينه، رياض و مكه نيز به جذب دانشجو مي پردازند. عمقر در اين باره مي افزايد "اكثر دانشجويان دانشگاه مدينه از دانشجويان خارجي هستند و از امكانات رايگان دولت سعودي برخوردار شده اند." آنان پس از پايان دوره تحصيلات به كشورهاي خود باز مي گردند و تعاليم سلفي را آموزش مي دهند.  
سرمايه گذاري مستقيم  
عمقر در مورد هدف سعودي ها از سرمايه گذاري در تعليم و تربيت و تقويت نيروهاي سلفي مي گويد "هدف واقعي آنان يكپارچه سازي تاثيرات سياسي و ايدئولوژيك شان از طريق تاسيس شبكه اي هواداران است تا از آن طريق از استراتژي خاندان سلطنتي سعودي دفاع كنند و منافع اقتصادي آنان را تامين نمايند."  
"صدر" معتقد است كه پس از روند بيداري اسلامي، عربستان سعودي به گروههاي سلفي در منطقه كمك كرده است و براي نمونه اشاره مي كند كه حزب "النور" در انتخابات مصر نيز با كمك سعودي ها توانست 24 درصد آرا را كسب كند.  
اين تحليلگران معتقدند كه عربستان سعودي با آغاز بيداري اسلامي حيرت زده شده بود.  
رقابت در خليج فارس  
"صدر" از جمله تحليلگراني است كه معتقد است تقويت سلفي ها از سوي عربستان سعودي در رقابت با قطر كشور كوچك اما ثروتمند و نفت خيز منطقه انجام مي شود. 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.