سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بر طبق بررسی های انجام شده:

شیوع سندرم داون یک در هر 700 تولد زنده است

سندرم داون شایع ترین اختلال کروموزوم های اتوزومی در انسان است و بر طبق بررسی های انجام شده، شیوع این سندرم یک مورد در هر 700 تولد زنده است.

منصور روان نژاد کارشناس ارشد ژنتیک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اختلالات کروموزومی از جمله مهم ترین اختلالات ژنتیکی است که به دو دسته اختلال کروموزوم های جنسی و اختلال کروموزوم های اتوزومی تقسیم می شود.

وی با بیان این که سندرم داون یا تریزومی 21، شایع ترین اختلال کروموزوم های اتوزومی است، تصریح کرد: در این نوع اختلال یک کروموزوم 21 اضافی در سلول های بدن وجود دارد در واقع مجموع کروموزومها 47 عدد است.

روان نژاد تاکید کرد: شیوع سندروم داون با توجه به سن مادر متفاوت است و با افزایش سن مادر شیوع این اختلال کروموزومی، افزایش می یابد.

وی گفت: بر طبق بررسی های انجام شده، شیوع سندرم داون به طور متوسط حدود یک مورد در هر 700 تولد زنده است که البته این میزان در سنین بالا به ویژه در سنین پس از 40 سالگی ( سن مادر) بسیار بیشتر است.

روان نژاد یادآور شد: میزان بروز سندرم داون در بین کودکان و حتی پس از دوران کودکی، به طور مستقیم با سن مادر در ارتباط است اما این میزان ارتباط خاصی با سن پدر ندارد.

وی خاطر نشان کرد: کوتاهی قد، سرگرد و کوچک، چشم ها و گوش های غیر عادی، عقب ماندگی ذهنی، و برخی از اختلالات مربوط به دستگاه گوارش، از جمله مهم ترین و شایع ترین علایم سندرم داون است./ع2
برچسب ها: سندرم ، کودک ، سلول
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.