سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یوراسیا خبر داد:

افزایش اختلاف بین ترکیه و آمریکا برسر واردات گاز ایران

تحریم های جدید اعمال شده غرب باعث اعتراض کشورهای خریدار نفت و گاز ایران از جمله ترکیه شده و حتی این کشور با قانون معافیت شش ماهه از تحریم ها نیز موافق نیست.

به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران و به نقل از یوراسیا، با وجود اعمال تحریم های جدید علیه ایران، کشورهای آسیایی مانند هند، کره جنوبی و چین بر واردات نفت و گاز از ایران تاکید دارند. در میان کشورهای خریدار گاز ایران، ترکیه به عنوان یکی از مهمترین خریداران محسوب می شود که در قبال خرید گاز، به ایران طلا صادر می کند و دولت های غربی سخت در تلاش هستند تا این رابطه تجاری را قطع کنند.

اما ترکیه و سایر کشورهای نام برده با وجود معافیت شش ماهه از تحریم نفتی ایران هنوز وابستگی زیادی به گاز ایران دارند و این مدت معافیت را کافی نمی دانند.

معافیت شش ماهه فرصت خوبی است تا کشورهای واردکننده گاز و نفت میزان ذخایر خود را به حد مطلوبی برسانند و به نوعی مشتری دائمی ایران شوند.

دولت آمریکا با تصویب قانون معافیت از تحریم ها، از کشورهای خریدار خواست تا میزان واردات خود را تا حدی کاهش دهند، اما دولت ترکیه با این قانون موافقت نکرد و تا کنون چندین بار در رسانه های مختلف اعلام کرده که به واردات گاز ایران به میزان دلخواه ادامه خواهد داد.

یکی از اعضای مجلس سنا در مصاحبه با روزنامه حریت ترکیه گفت: مجلس سنا در حالی تحریم های جدید علیه ایران و به دنبال آن معافیت از این تحریم ها را تصویب کرد که گفتگویی با کشورهای طرف قرارداد ایران نداشت، از جمله ترکیه که به نوعی از هم پیمانان دولت های غربی محسوب می شود.

وی در ادامه تصریح کرد، مجلس سنا باید این موضوع را در نظر می گرفت که اجرای همچین قانونی درگرو موافقت کشورهای خریدار نیز است و به تنهایی قابل اجرا نیست.    

دولت ترکیه اعلام کرده به تحریم های جدید مجلس سنای امریکا که روز جمعه تصویب شد اعتنایی ندارد و این تحریم ها ترکیه را شامل نمی شود؛ به همین علت دو دولت بر سر تصویب و اجرای این قانون اختلاف زیادی دارند.

همچنین اردوغان، نخست وزیر ترکیه، به صراحت اعلام کرده که به واردات گاز و نفت از ایران ادامه خواهد داد و در قبال آن طلا و سایر کالاها را به ایران صادر خواهد کرد./ب  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.