به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ محمود عباس زاده مشگینی در نشست با استاندار واسط عراق گفت: وجود زمینه های مشترک فرهنگی و اجتماعی میان دو کشور ایران و عراق ضرورت توسعه مبادله ها و همکاری ها را افزایش داده است.
وی افزود: یکی از مشکلات مهم و ریشه ای گسترش همکاری های مرزی میان دو استان واسط و ایلام جلوگیری از ورود کامیون های تجاری ایرانی به خاک عراق است؛ در حالی که اکنون خودروهای عراقی بدون هیچ گونه محدودیتی در خاک جمهوری اسلامی ایران و داخل کشور رفت و آمد می کنند.
عباس زاده همچنین بر راه اندازی و فعالیت کنسولگری عراق در استان ایلام برای آسان سازی روند صادرات و واردات کالا، ورود و خروج اتباع و توسعه گردشگری مذهبی میان دو کشور تاکید کرد.
استاندار ایلام همچنین از پایان مرحله نخست مطالعه و بررسی های کارشناسی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان مهران خبر داد.
وی تاکید کرد: راه اندازی این منطقه از مطالبه های بحق و جدی مردم مرزدار شهرستان مهران و استان ایلام است که می تواند در گسترش مبادله های مرزی، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال جوانان ایلامی نقش سازنده و تعیین کننده ای ایفا کند.
عباس زاده تشکیل کمیته تخصصی با حضور نمایندگان گمرک، پایانه مرزی، فرمانداری مهران و معاونان استانداران ایلام و واسط عراق با هدف شناسایی چالش ها و موانع پیش روی گسترش همکاری ها و رفع آنها را ضروری دانست.
استاندار ایلام به دانش علمی، فنی و تجربه های جمهوری اسلامی در بخش های سدسازی و تاسیسات آب و برق اشاره کرد و گفت: ایران آمادگی دارد؛ توانمندی های خود در این بخش ها را در اختیار طرف عراقی قرار دهد.
پایانه مرزی، بازرگانی و مسافری مهران یکی از مهمترین مراکز صادرات کالای ایرانی و تردد زوار به عتبات عالیات و شهرهای مذهبی ایران و عراق به شمار می رود.
این پایانه اکنون پیشانی و حلقه توسعه بازرگانی و فعالیت های اقتصاد خارجی استان ایلام محسوب می شود.
سرمایه گذاری در این منطقه در کنار آسان سازی مقررات و قوانین گمرکی و تجاری به طور قطع در افزایش حجم صادرات کالا به کشور عراق و کسب درآمد اقتصادی مردم مرزدار مهران و استان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
پیش بینی کارشناسان اقتصادی و مسوولان حوزه بازرگانی استان ایلام نشان می دهد که امسال برای نخستین بار در تاریخ یک دهه عمر پایانه مرزی مهران سقف و میزان صادرات کالاهای تولیدی جمهوری اسلامی ایران به عراق از مرز یک میلیارد دلار هم فراتر خواهد رفت.
رونق فعالیت های بازرگانی خارجی، رفاه و توسعه اقتصادی ایلام بهترین مشوق برای گسترش روابط و همکاری مقام های سیاسی ایلام و استان واسط عراق است تا در نتیجه رایزنی مسوولان ایرانی و عراقی ضمن رفع موانع پیش رو و مسایل بازرگانان دو طرف، بسترهای توسعه صادرات کالا و صدور خدمات فنی، مهندسی نیز به عراق تقویت شود. /س