به گزارش
حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از ایران هسته ای؛ تحلیلگران عقیده دارند تصاحب یک پهپاد دیگر از مجموعه پهپادهای در اختیار نیروی دریایی ارتش امریکا توسط سپاه پاسداران، پایان عمر راهبرد پهپاد پایه عملیات اطلاعاتی امریکا در منطقه پیرامونی ایران را نزدیک کرده است.
سپاه پاسداران صبح روز سه شنبه 14 آذر 1391 (4 دسامبر 2012) اعلام کرد که اخیرا موفق شده یک پهپاد امریکایی از نوع scan eagle را که پهپاد اصلی ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا مستقر در بحرین است، تصاحب کرده و به سلامت به زمین بنشاند.
این پهپاد که بلافاصله فیلم آن نیز از جانب ایران منتشر شد، ماموریت عملیات جاسوسی در مرزهای آبی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشته و در بدو رود به حریم هوایی ایران تصاحب شده است.
دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه صبح امروز این خبر را اعلام کرده است.
ارتش امریکا این خبر را رد نکرد، بلکه سخنگوی نیروی دریایی این کشور در منامه با صدور اطلاعیه ای گفت که هیچ یک از هواپیماهای بدون سرنشین این کشور در خاورمیانه مفقود نشده است.
این در حالی است که فرماندهان ایرانی هرگز نگفتند که این پهپاد دقیقا همین امروز به زمین نشانده شده است.
اسکن ایگل در رده پهپادهای کوچک طبقه بندی می شود. این پهپاد 2/1 متر طول دارد و طول بال های آن به 3 متر می رسد. ویژگی اصلی این پهپاد این است که به دلیل وزن پایین (19 کیلوگرم) می تواند زمانی بیش از 24 ساعت و در شرایط آب و هوایی بسیار بد در آسمان باشد.
بدنه این پهپاد نیز به گونه ای ساخته شده که رادارهای زمینی به سختی قادر به رهگیری آن هستند.
همچنین این پهپاد به سیستم تصویربرداری بسیار دقیقی مجهز است که می تواند تصاویری با ارزش عملیاتی تاکتیکی از هدف های خود تهیه کند.
کارشناسان در تهران می گویند با توجه به اینکه اکنون فقط یک ناو هواپیمابر امریکایی در خلیج فارس حضور دارد، پهپاد اسکن ایگل قطعا متعلق به این ناو بوده است. پهپادهای اسکن ایگل فقط از روی ناوهای امریکایی به پرواز در می آید و معمولا ارتش امریکا از آنها در عملیات های زمینی استفاده نمی کند.
یک کارشناس مطلع در تهران که با ایران هسته ای گفت وگو کرده است، پس از انتشار خبر تصاحب این پهپاد از سوی سپاه گفت: «در واقع این موضوع به نوعی برای سپاه روتین شده است. پس از تجربه تصاحب RQ-170 که سال گذشته دقیقا در چنین روزی انجام شده، عملا امریکایی ها دریافته اند که متکی کردن راهبرد عملیات اطلاعاتی خود علیه ایران بر هواپیماهای بدون سرنشین دارای ریسک بزرگی است و به نظر می رسد در حال تجدید نظر در این راهبرد هستند».
وی ادامه داد: «از لحاظ جنگ الکترونیک و سایبری ایران در موقعیتی است که می تواند این پهپادها را از طریق در اختیار گرفتن سیستم ناوبری و قطع ارتباط آنها با ماهواره های هدایت کننده یا مرکز کنترل مستقر روی عرضه ناوها تصاحب کند و سالم به زمین بنشاند. همچنین به لحاظ پدافندی نیز ایران اکنون به سادگی این امکان را دارد که این هواپیماها را ساقط کند همانطور که حدود 3 هفته پیش با شلیک اخطار به سمت یک پهپاد دیگر امریکا این امر را ثابت کرد».
این کارشناس نتیجه گرفت که از آنجا که راهبرد عملیات اطلاعاتی امریکا علیه ایران بویژه در حوزه جمع آوری اطلاعات تا حدود زیادی پهپاد پایه است، امریکایی ها اکنون دریافته اند که ایران توانمندی های ضد اطلاعاتی کافی برای مقابله با آنها را پیدا کرده و اگر آمريکاييها بیش از این به استفاده از پهپادها در فضای ایران اصرار بورزند، ممکن است این مسئله به تهدیدی جدی برای آنها تبدیل شود.
منابع غربی اخیرا تصریح کرده بودند که استفاده گسترده از پهپادها بخش مهمی از علیات اطلاعاتی و ضد تروریستی امریکا در منطقه خاورمیانه از جمله پاکستان، افغانستان، یمن و ایران است.
اخیرا هم اطلاعاتی منتشر شده که نشان می دهد اسراییل، پهپادهای خود را برای عملیات ضد ایرانی در آذربایجان مستقر کرده است.
انتهای پیام/