سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش فشارها و محدودیت ها بر مسلمانان چینی

مسلمانان چین تحت فشارها و محدودیت های بسیاری به سر می برند، به گونه ای که به آنان اجازه پوشیدن لباسهای سنتی اسلامی داده نمی شود، همچنین زنان و افراد کمتر از 18 سال از حق رفتن به مسجد سلب شده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از واحد ترجمه شبکه قرآن و معارف سیما؛ «دروگلادنی» انسان شناس دانشگاه پومونا در ایالت کالیفرنیا، به رادیو آزاد آسیا گفت: به دلیل متفاوت بودن اوضاع سیاسی استان سین کیانگ، مقامات این استان آزادی های مذهبی مسلمانان را بسیار محدود کرده اند.
تحلیلگران معتقدند که قانون باید به صورت یکسان در بین همه افراد با هر نژاد و آیینی به اجراء درآید، اما چین در حال اعمال سیاست های مذهبی شدیدی نسبت به مسلمانان «اویغور» و «هوی» می باشد.
در استان سین کیانگ در غرب چین که اکثریت قریب به اتفاق این استان را، با جمعیت بالغ بر 9 میلیون نفر، مسلمانان ترک زبان اویغور تشکیل می دهند، دولت چین فشارها و محدودیت های بسیاری را در مورد آنان اعمال می کند، به گونه ای که به آنان اجازه پوشیدن لباسهای سنتی اسلامی داده نمی شود و همچنین زنان و افراد کمتر از 18 سال از حق رفتن به مسجد سلب شده اند.
به عقیده صاحب نظران علت اعمال این فشارها و سرکوب آزادی های مذهبی، ترس از تشکیل جنبش جدایی طلب مسلمانان در این منطقه می باشد. ولی این سیاست هایِ اشتباهِ در پیش گرفته شده توسط دولت، سبب سرخوردگی و خشم روز افزون مسلمانان اویغور شده است.
گروه های حقوق بشر بارها مقامات چین را متهم کردند که با نام مبارزه با تروریسم، اقلیت مسلمان اویغور را مورد آزار و اذیت قرار داده است. در ژوئیه سال 2009 «ارومچی» پایتخت سین کیانگ، شاهد اعتراض گسترده مسلمانان اویغور علیه سیاست های دولت بود که در روزهای بعد، اوباش عصبانی «هان» به دنبال انتقام از مسلمانان به خیابان ها ریختند و به گفته مقامات، این بدترین خشونت قومی بود که دولت چین در دهه های اخیر به چشم خود دیده بود.
این ناآرامی ها، 200 تن کشته و دسته کم 1700 زخمی برجای گذاشت. دولت حدود 200 نفر را زندانی و 26 نفر را که اکثرا مسلمان اویغور بودند، به اعدام محکوم کرد. همچنین بعد از این قضایا، دولت چین 17 هزار دوربین امنیتی را در سراسر این شهر نصب کرد.
گفتني  است؛ اولین بار اسلام در این منطقه، در استان های «نینگ شیا» و «گانسو» جایی که هم اکنون حدود 10 میلیون مسلمان هوی زندگی می کنند، شکوفا شد. اوضاع مسلمانان هوی به وخامت مسلمانان اویغور نیست، زیرا مسلمانان هوی متعلق به کشور چین و چینی محسوب می شوند، اما همانند اویغورها از فشار و محدودیت های اعمال شده توسط دولت در رنج هستند./ص
برچسب ها: مسلمان ، چین ، آسیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.