سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/هشدار!

در خانه بمانيد، هوای اراک در وضعیت هشدار

هر سال وقتي وضع هوا ، همچون روزهاي اخير به مرز هشدار مي‌رسد، متخصصان و مسوولان هشدار مي‌دهند كودكان، خانم‌هاي باردار و بيماران قلبي و ريوي از خانه خارج نشوند البته اين توصيه در مورد همه مردم صدق مي‌كند و تا حدامكان نبايد از خانه خارج شد اما متاسفانه در چنين شرايطي هم خيلي‌ها اين نكات را جدي نمي‌گيرند و تصور مي‌كنند آلودگي هوا مشكل چندان خاصي برايشان ايجاد نخواهد كرد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک در حالي بعضي از افراد سلامت‌شان را ناديده مي‌گيرند در روزهاي آلوده، تعداد مراجعان اورژانس‌ها افزايش مي‌يابد و بيماران با مشكلات مختلفي مانند سوزش و آبريزش چشم، سردرد و احساس تنگي‌نفس به مراكز درماني مراجعه مي‌كنند. از سوي ديگر، بسياري هم مجبورند در همين اوضاع از خانه خارج شوند و به دنبال كارها‌ي‌ خود بروند. اما با همه اين احوال، مي‌توان نكاتي را رعايت كرد تا ضررها را به حداقل برسانيم.

وقتي غلظت آلاينده‌ها افزايش مي‌يابد : براساس اطلاعات ايستگاه‌هاي سنجش آلودگي هواي شهرهاي بزرگي مانند اراک مشخص مي‌شود با افزايش غلظت آلاينده‌ها در اين روزها، هوا وضع مناسبي نداشته و شرايط ناسالم است. آلاينده‌هايي مانند منواكسيدكربن، ازن، دي‌اكسيد گوگرد، دي‌اكسيد نيتروژن و ذرات معلق (كمتر از 10 ميكرون و كمتر از2.5 ميكرون)‌ از جمله عواملي است كه استنشاق آنها سلامت شهروندان را به خطر مي‌اندازد.هر يك از اين آلاينده‌ها، اثرات مخرب خاص خود را دارد؛ البته به كمك تابلوهاي نمايشگر شاخص آلودگي هوا كه در مناطق مختلف شهر نصب شده است نيز مي‌توان تا حدي اين موضوع را درك كرد و اقدامات لازم را انجام داد.اما زماني‌كه اين ميزان به 100 تا 150 مي‌رسد، شرايط براي افراد حساس در وضع ناسالم قرار مي‌گيرد و هنگامي كه ميزان آلاينده‌ها بيش از 150 باشد، وضع ناسالم بوده و ميزان بيش از 200 نيز نشانگر شرايط بسيار ناسالم است.

افزايش مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي: يكي از مهم‌ترين گروه‌هايي كه در اين روزها بايد بيشتر مراقب سلامت‌شان باشند و به توصيه‌هاي پزشكي در اين زمينه توجه كنند، بيماران قلبي هستند.بر خلاف تصور عموم افراد كه بيشترين ميزان مرگ و مير را در چنين شرايطي ناشي از بيماري‌هاي ريوي مي‌دانند، هنگامي كه هوا آلوده است و به مرز خطر مي‌رسد، بيشتر مرگ و ميرها در نتيجه بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي رخ مي‌دهد.آلودگي هوا مي‌تواند موجب بروز مشكلات متعددي براي افراد شود، به طور كلي عوارض ناشي از آلاينده‌ها و آلودگي هوا براي كودكان، سالمندان و افرادي كه سابقه بيماري‌هاي قلبي و ريوي دارند، خطرناك‌تر از ديگران خواهد بود. در چنين شرايطي احتمال بروز مشكلاتي مانند سندرم‌هاي كرونري حاد، انفاركتوس ميوكارد، ترومبوزهاي وريدهاي عمقي، اختلالات ريتم قلب و تشديد نارسايي قلبي نيز بيشتر مي‌شود.

آلودگي هوا بر جنين هم تاثير مي‌گذارد:تاثيراتي كه آلودگي هوا بر جنين ‌خواهد داشت آن‌طور كه ثابت شده، آلودگي هوا مي‌تواند احتمال بروز بيماري «اوتيسم» را افزايش دهد. علاوه بر اين، نظريه‌هايي هم در مورد تاثير آلودگي هوا بر ميزان باروري مطرح شده كه بيان مي‌كند در جوامعي با هواي آلوده، ميزان ناباروري و سقط افزايش مي‌يابد.

از خانه خارج نشويد: بهترين كار براي افرادي كه سابقه بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي دارند، اين است كه در صورت امكان در فصل‌ها و ماه‌هايي كه هوا آلوده مي‌شود و به مرحله هشدار مي‌رسد، از مناطق پرخطر خارج شده و به بخش‌هايي سفر كنند كه هواي تميزتري دارد. علاوه بر اين، نه تنها بيماران بلكه تمام افراد جامعه در چنين روزهايي بايد از تردد بي‌مورد در خيابان‌ها اجتناب كنند. بهتر است زماني كه مي‌خواهيد از خانه خارج شويد، از ماسك‌هاي فيلتردار استفاده كنيد تا به كمك آنها عوارض آلاينده‌ها تا حدي كاهش يابد.

به گفته متخصصان در روزهاي آلوده ميزان مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي به چهار برابر حد متوسط ساير روزها مي‌رسد و متأسفانه پس از رفع آلودگي هوا اين اثر مي‌تواند تا چند هفته هم باقي بماند.در صورتي كه فرد با مشكلاتي مانند درد يا سوزش قفسه سينه، احساس سنگيني در سينه كه همراه با فعاليت بروز مي‌كند، تپش قلب شديد يا تنگي نفس‌هايي كه شديدتر از حد معمول است روبه‌رو شد، حتماً بايد به مراكز درماني مراجعه كند كه اين موضوع براي سالمندان اهميت بيشتري دارد./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.