سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جمع آوری زنان خیابانی در یک هفته اما ....

فرمانده نیروی انتظامی از افزایش سرقت‌های خرد در سطح جامعه و افزایش 20 درصدی این جرم در آبان ماه خبر داد...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه همایش روسای پلیس امنیت اخلاقی مبنی بر اینکه بیشترین پرونده‌های مورد رسیدگی در امنیت‌اخلاقی چه موضوعاتی است گفت: از نظر کثرت ماهواره و امنیت اخلاقی در سطح ظاهری جامعه بخش زیادی از ماموریت ماموران این یگان را به خود اختصاص می‌دهد اما بیشتر این ماموریت‌ها در مرحله اخطار و تذکر می‌ماند.
وی با بیان اینکه در مساله بدپوششی 94 درصد از ماموریت‌ها پرونده نمی‌شوند و با تذکر یا اخطار برطرف می‌شود، گفت: تنها شش درصد از این تذکرها در بحث بدپوششی منجر به ایجاد پرونده می‌شود.
وی افزود: برخورد با مزاحمان خیابانی، زنان خیابانی، باندهای توزیع و تولید مشروبات‌الکلی، باندهای فساد و اغفال دختران و زنان و سگ‌گردانی از دیگر موضوعات مورد رسیدگی ماموران پلیس امنیت اخلاقی ناجا است.
احمدی‌مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش سرقت‌های خرد در سطح جامعه گفت: واقعیت در جرایم خرد بیش از اعداد ثبت شده است چرا که مردم به دلایلی از شکایت در بحث سرقت‌های خرد امتناع می‌کنند.
افزایش اخیر قیمت‌ها موجب افزایش سرقت خرد شده است
وی با بیان اینکه نوسانات اقتصادی تاثیر زیادی بر بروز و ظهور جرایم خرد دارد، گفت: وقتی فاز اول هدفمندی یارانه‌ها آغاز و یارانه‌ها پرداخت شدند ما شاهد افول این نوع جرایم بودیم اما این افزایش قیمت‌های اخیر موجب افزایش سرقت در حوزه خرد شده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه سرقت‌های خرد به سرقت‌هایی با ارزش مالی زیر 100 هزار تومان گفته می‌شود، گفت: از اوایل مهرماه و با افزایش قیمت‌ها این جرایم افزایش یافت به گونه‌ای که در مهرماه شاهد افزایش 10 درصدی و در آبان ماه شاهد افزایش 20 درصدی جرایم خرد بوده‌ایم.
سرنوشت لایحه ممنوعیت حمل سلاح‌سرد در مجلس
همچنین احمدی‌مقدم در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانجام لایحه ممنوعیت حمل سلاح‌سرد و ضرورت برخورد با این سلاح گفت: متاسفانه قانونی در این مورد نداریم و البته اگر هم در این زمینه قانونی وضع شود با مشکلات زیادی روبرو هستیم چرا که قصابی که در مغازه خود انواع و اقسام چاقوهای مختلف را دارد جای سوال است که از این چاقو برای آدم‌کشی استفاده می‌کند یا برای انجام کارهای روزمره‌اش یا اگر چاقویی در جیب فردی پیدا شد جای سوال است که آیا این چاقو برای خیار پوست‌کندن است یا برای قتل؟
وی با برشمردن دیگر مشکلات اجرایی این قانون گفت: در حال حاضر سوالاتی همچون اینکه چاقو فروش باید با مجوز اقدام به فروش چاقو کند یا خیر نیز از جمله مشکلاتی است که در کمیسیون قضایی مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است که با این حال نمایندگان مجلس نیز روی اشکالات این قانون کار می‌کنند.
کاهش 10 درصدی قتل
احمدی‌مقدم با بیان اینکه باید روش‌های قابل اجرا در قانون‌گذاری ایجاد شود، گفت: بخش زیادی از عدم گرایش افراد به سلاح سرد، بها دادن به بعد فرهنگی است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود نرخ قتل در یک دهه گذشته کاهش یافته است گفت: وقوع قتل با استفاده از سلاح گرم نیز کاهش یافته است اما به طور کلی قتل و نزاع با سلاح‌سرد نیز اندک اندک رو به کاهش است و برخورد سریع و قاطع انتظامی و قضایی بر کاهش این جرایم مثمر ثمر است.
به گفته احمدی مقدم با کاهش 10 درصدی قتل روبرو هستیم.
 احمدی‌مقدم در همایش روسای پلیس امنیت اخلاقی سراسر کشور با بیان اینکه امام‌حسین (ع) برای دفاع از ارزش‌ها، امربه معروف و نهی از منکر، مبارزه با ظلم و فساد و تغییر ارزش‌ها و مبارزه با ارزش‌های جعلی قیام کرد گفت: نهضت عاشورا و کاروان کربلا در طول تاریخ ادامه دارد و حرکت نهایی این کاروان غلبه حق بر باطل است.
وی با بیان اینکه امروزه نیز جریان‌های باطل در دنیا با در اختیار داشتن قدرت، رسانه، پول و نفوذ و استفاده از سه ابزار زر، زور و تزیور کمال استفاده را می‌کنند،‌ گفت: آنها با استفاده از تابلوی زیبایی به نام آزادی، دموکراسی، حقوق بشر و جهانی‌سازی فرهنگ زندگی لیبرالی غرب سعی در تغییر سبک‌زندگی مردم جوامع دیگر دارند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه دشمنان معتقد هستند اگر روی فرهنگ کشورهای دیگر تمرکز کنند، مردم این کشورها ناخودآگاه به سمت الگوی این کشورها حرکت می‌کنند، گفت: اینترنت، ماهواره و رسانه‌ها امروزه یک قدرت بزرگی هستند که با مهندسی افکار عمومی، اطلاعات را در اختیار دولت‌ها می‌گذارند.
نقد منصفانه‌ را می‌پذیریم
احمدی‌مقدم با بیان اینکه بسیاری از کسانی که تریبون و رسانه در اختیار دارند، از این منبر و فضا استفاده کرده و کارهای شما را زیر سوال می‌برند، گفت: اگر نقد منصفانه‌ای باشد می‌پذیریم اما گاها احساس می‌شود یک جریان به اصل حرکت (امنیت اخلاقی جامعه) کار دارد و نقدها برای متوقف کردن این حرکت است.
احمدی‌مقدم افزود: مثلا انتقاد به گشت‌های ارشاد، انتقاد به شیوه و روش نبود بلکه انتقاد به خود مقوله ارشاد است.
وی با بیان اینکه منتقدان سه دسته هستند گفت: برخی دلسوزانه انتقاد می‌کنند که این موجب شکوفایی حرکت می‌شود، اما گاها نیز دیده می‌شود منتقدانی اصل کار را قبول ندارند و تنها به دنبال بهانه هستند و گاها نیز افرادی هستند که کلا مخالف هستند و مخالفت خود را نیز آشکارا مطرح می‌کنند که باید گفت این دسته آخر روشن‌تر عمل می‌کنند.
وی خطاب به روسای پلیس امنیت اخلاقی حاضر در مراسم گفت: حرکت به سمت امر به معروف و نهی از منکر تنها اجرای قانون نیست بلکه یک وظیفه شرعی است و کسانی که در پلیس امنیت اخلاقی فعالیت می‌کنند باید به تمامی احکام امر به معروف و نهی از منکر به خوبی واقف باشند.
پلیس در زمینه امنیت اخلاقی نیت خوبی دارد
وی با بیان اینکه پلیس در زمینه امنیت اخلاقی نیت خوبی دارد گفت: اما گاهی افرادی این مسئله را درک نمی‌کنند و ما نباید در این مسئله بی‌دقتی کنیم.
احمدی‌مقدم ضمن تاکید بر یادگیری ضوابط اخلاقی و شرعی از سوی ماموران پلیس امنیت اخلاقی گفت: باید در نظر داشته باشیم که بر اساس فرایض دینی اهانت به دشمن هم جایز نیست و باید با زبانی نرم این عمل صورت گیرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید در روش‌ها و بینش‌ها دقت کنیم،‌ گفت: اگر می‌خواهید فردی را اصلاح کنید نباید به گونه‌ای باشد که موجب نفرتش شود و این ضرورت نیاز به گرایش‌های روانشناسانه و جامعه‌شناسانه را در این روش مورد تاکید قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه روش امر به معروف و نهی از منکر باید درست اجرا شود تا موجب اصلاح فرد شود، گفت: نه اینکه به گونه‌ای با فردی برخورد کنیم که تنها موجبات لجاجت این فرد را بر انگیزد.
احمدی‌مقدم با اشاره به تاکید کتبی و شفاهی مقام معظم رهبری در مورد این نوع ماموریت ماموران نیروی انتظامی گفت: برخی رفتاری می‌کنند که درست نیست و اگر نیروی انتظامی هزاران خدمت نیز انجام دهد،‌ تنها بی‌تدبیری چند مامور دیده می‌شود و این مسئله سبب می‌شود که اگر یک پلیس در یک گوشه‌ای اشتباه کند کل نیروی انتظامی جواب دهد و دست آخر نیز ابهتش خدشه‌دار می‌شود.
فرمانده ناجا با اشاره به ضرورت برگزاری یک دوره یادگیری تحریر، اصول و اطلاعات فقهی مخصوص ماموران امنیت اخلاقی گفت: ماموران امنیت اخلاقی نباید تنها بر اساس دو معیاری که به آنها یاد داده‌ایم در خیابان‌ها بیایند و برخورد کنند.
وی با بیان اینکه بحث بدپوششی و ماهواره دو موضوع اصلی است که بیشترین حجم ماموریت پلیس امنیت اخلاقی را به خود اختصاص داده است، گفت: با اینکه ماموریت‌های دیگری همچون سگ‌گردانی، برخورد با مجالس لهو و لعب، برخورد با باندهای اغفال و فریب، تجاوز به عنف، مشروبات‌الکلی، ماهواره،‌ اقلام ضدفرهنگی، مزاحمت‌های خیابانی و ... جزء ماموریت‌های شماست اما همه پلیس امنیت اخلاقی را در دو حوزه گشت ارشاد و ماهواره‌ها می‌بینند و مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
وی با اعلام این مطلب که روز به روز وضع اخلاقی جامعه رو به بهبود است گفت: با این حال برخی اصرار دارند که وضعیت اخلاقی جامعه رو به بهبود نیست.
ناجا حمایت صد در صدی در گشت ارشاد و ماهواره ندارد
احمدی‌مقدم با بیان اینکه گاها دیده شده است یک مطالعه موردی را در یک منطقه انجام داده و بعد نتایج آن را به کل کشور تعمیم می‌دهند گفت: این آمارها سیاه‌نمایی است و ما برای دل خوش‌کنک نمی‌گوییم که وضعیت امنیت اخلاقی در کشور رو به بهبود است. بلکه بر اساس آمارهای مندرج پلیسی این مسئله را عنوان می‌کنیم که اوضاع نسبت به گذشته بهبود یافته است.
وی با انتقاد بر اینکه ناجا در مورد بحث گشت‌ارشاد و ماهواره از حمایت صد در صدی برخوردار نیست گفت: برخی یا با اصل قضیه مشکل دارند یا با روش آن مشکل دارند و اجماع حداکثری روی این دو مسئله حتی در میان مسئولان نیز وجود ندارد.
در بحث امنیت اخلاقی شل‌کن سفت‌کن نداریم
به گفته احمدی‌مقدم نیروی انتظامی در شرایطی است که اگر عمل کند یا حتی عمل نکند همواره گروهی به این عمل نیروی انتظامی انتقاد می‌کنند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در بحث امنیت اخلاقی همواره توقع است که در شرایط مختلف ما شل کن سفت کن داشته باشیم به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: اگر در جایی گشت ارشاد حضور نداشته باشد به انتخابات نسبت می دهند و می‌گویند پلیس دیگر کاری ندارد و بنابراین یک تجری در برخی افراد هتاک ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه پلیس امنیت اخلاقی در بحث گشت ارشاد باید از نوسانات و فراز و فرودها گذر کند، گفت: این پلیس باید در یک خط مستقیم حرکت کرده و موسمی عمل نکند.
مصلحت‌ها نباید بر مبارزه با فساد اثر بگذارد
احمدی‌مقدم با بیان اینکه شل کن سفت کن نباید موسمی باشد گفت: برخی عنوان می‌کنند که فعالیت گشت‌ارشاد در برخی مواقع مصلحت نیست اما نباید این مصلحت‌ها تاثیری در مبارزه با فساد داشته باشد چرا که اجرای قانون مصلحت نمی‌شناسد.
احمدی‌مقدم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از برخورد موسمی با برخی جرایم گفت: اینکه تولیدکننده مشروبات‌الکلی بداند که پلیس طرحی را اجرا می‌کند و بعدا تا شش ماه خبری از پلیس نیست درست نیست.
وی با اشاره به حمایت سایر دستگاه‌ها گفت: مثلا در بحث زنان خیابانی، پلیس ضمن تاسف برای این زنان به آنان به عنوان یک موجود بدبخت نگاه می‌کند که عمدتا شکست‌خوردگان زندگی هستند که کسانی نسبت به اغفال و فریب آنان اقدام کرده و این زنان را به مسیر زشتی کشانده‌ است.
جمع آوری زنان خیابانی در یک هفته اما ....
احمدی‌مقدم با بیان اینکه جمع‌کردن این زنان یک هفته کار دارد گفت: اما مسئله اینجاست که ما این زنان را به کجا ببریم و برای اشتغال این افراد و ادامه زندگی آنان چه تدابیری اندیشیده شده است.
وی گفت: این زنان اگر از رفتار زشت خود توبه کنند با این حال کسی جای کار به آنان نمی‌دهد و باید در این زمینه نهادهای دیگر فعالیت کنند و همه اینها وظیفه نیروی انتظامی نیست.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در مراتب امر به معروف و نهی از منکر برخورد در پله آخر قرار دارد گفت: تنها بخش برخورد بر عهده نیروی انتظامی است اما وقتی که همگان نیروی انتظامی را پای کار دیدند همه برخوردها را از آن انتظار دارند.
 
منبع: ایسنا
برچسب ها: زنان ، سرقت ، جرم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.