سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشعار محرم زبان گویای قیام عاشورا

اشعار محرم زبان گویای قیام عاشورا نیازمند شناخت و معرفت مداحان و نقالان از جایگاه امام حسین (ع) و یارانشان عاملی بر امنیت و آرامش جامعه است.

عصمت جهانشاهی کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: مهمترین عامل در شعرنویسی، مرثیه خوانی، مداحی، تعزیه خوانی و شبیه خوانی معرفت و شناخت به ویژه در خصوص شخصیت، جایگاه، اهداف امام حسین (ع) و یارانشان از قیام عاشورا است.

وی با اشاره به تأثیر نحوه بیان مداحان و نقالان رویداد عاشورا بر گرایش مردم به سوی مسائل مذهبی گفت: شخصیت، اعتقادات قلبی، مذهبی، نفس و فطرت مداحان و نقالان به عنوان الگوی مناسب بر گرایش مخاطبان به سوی مسائل مذهبی به ویژه محرم و عاشورا موثر است.

بیان جملات و کلمات از تمام وجود، با بیان آن از حنجره و زبان تأثیر متفاوتی بر مخاطبان دارد.

جهانشاهی در خصوص نحوه ی ارائه اشعار در مدح امام حسین (ع) گفت: برای بیان ویژگی های امام حسین (ع) و یارانشان، آگاهی لازم از جایگاه ایشان، شناخت و معرفت کافی در این خصوص که امام حسین (ع) پایین تر از خداوند و بالاتر از انسان های دیگر باید از کلمات و جملات در شأن ایشان استفاده شود.

وی در ادامه تاکید کرد: هنگام بیان رویداد محرم و عاشورا در مکان ها و بخش های مختلف باید با پرهیز از صمیمی گویی و سبک گویی نام امام حسین (ع) حرمت ایشان و یارانشان حفظ شود.

جهانشاهی با اشاره به نقش و عظمت قیام امام حسین(ع) و یارانشان در محرم و عاشورا گفت: شاعران، مداحان، مرثیه سرایان، شبیه خوانان، تعزیه خوانان با آگاهی از شخصیت امام حسین (ع) و یارانشان، چگونگی آداب و رسوم امام حسین (ع) از آغاز سفر حرکت ایشان تا قیام عاشورا و هدف ایشان از قیامشان باید مانند قاریان قرآن با ایجاد حس و تصویرسازی در ذهن مخاطبان این رویداد بزرگ را ارائه دهند.

وی در ارتباط با نحوه ی بیان قاریان قرآن و تأثیر مثبت آن بر مخاطبان قرآن گفت: قاریان در هنگام قرائت سوره ها و آیه های قرآنی با صوت و قوانین خاص از جمله آیه های بهشتی، عذاب یا سوره حضرت یوسف (ع) با تداعی، القای حس و ایجاد تصویر در ذهن مخاطبان جایگاه و مقام قرآن را به آنها معرفی و احیا می کنند.

جهانشاهی افزود: متأسفانه برخی از اشعار عاشورا و عزاداری امام حسین (ع) و نحوه ی ارائه آن در قالب نوحه هایی مانند ترانه در جامعه آسیب های بسیار مخربی را ایجاد می کند. برای پیشگیری از این آسیب باید مراکز ویژه و افراد متخصص در خصوص تصحیح اشعار و نوحه های محرم وجود داشته باشد./ز

برچسب ها: اشعار ، عاشورا ، قیام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.