سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بجنورد/ ثروتی:

بودجه ریزی عملیاتی مسیر اصلی تحقق رشد اقتصادی است

عضو کمیسیون برنامه ،بودجه و محاسبات مجلس اجرایی شدن بودجه ریزی عملیاتی را عامل مهمی در رشد اقتصادی توصیف و تصریح کرد:ایجاد فضای رقابتی می تواند دستگاه ها را در انجام بهینه وظایف تقویت کند و بدون شک بودجه ریزی عملیاتی چنین فرصتی را مهیا می کند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد؛ موسی الرضا ثروتی در خصوص ماهیت و اهمیت بودجه ریزی عملیاتی گفت: بودجه عملیاتی بر خلاف بودجه ریزی سنتی بر مبنای منابع و داده ها نیست به این معنی که در این نوع بودجه ریزی بر اساس نتیجه حاصل از برنامه ها و فعالیت های مورد انتظار تخصیص منابع و اعتبارات صورت می گیرد.

نماینده مردم بجنورد،جاجرم، مانه و سلقمان و گرمه در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود:در بودجه نویسی عملیاتی برخلاف سیستم سنتی مبنای تخصیص پول، منابع ، نیروی انسانی و یا بعضا متاسفانه ارتباطات مسئولان نیست بلکه از سازمان های اجرایی برنامه ها خواسته شده و بعد از اولویت بندی و تعریف خروجی هریک بر اساس هزینه هایی که این خروجی ها برای دستگاه اجرایی تعریف می شود.

ثروتی مزیت بودجه ریزی عملیاتی را ارتقا کیفی خروجی نهایی در تخصیص منابع توصیف و تصریح کرد: در فرم سنتی بودجه به منابع تخصیص می یابد اما در بودجه عملیاتی به خروجی و نتیجه مورد نظر تخصیص می یابد یعنی در بودجه عملیاتی وجوهی که خرج می شود نتیجه بخش است و آثار اجتماعی را به دنبال خواهد داشت. اگر دستگاه نتواند نتیجه مورد نظر را تامین کند در نتیجه بودجه ای را دریافت نمی کند .

وی تاکید کرد: شاید در دراز مدت نیز نهادهای تصمیم گیری به این نتیجه برسند که این دستگاه به این دلیل که اولویت ندارد و وظایف خود را به درستی انجام نمی دهد، باید وظایف آن را به دستگاهی دیگر واگذار کرد.

این نماینده مجلس نهم با انتقاد از این که در کشور ما اعتقاد و التزام عملی به تدوین بودجه عملیاتی ندارد، افزود: در کشور ما با توجه به مشکلاتی که در عرصه اقتصادی وجود دارد برای امکان طراحی و اجرای آن باید بسترسازی کرد.

وی تصریح کرد: در بودجه عملیاتی دولت باید کوچک شود و در حال حاضر البته بین عملکرد دستگاه ها و بودجه ای که در اختیار آنها قرار می گیرد، تناسبی وجود ندارد و این ارتباطات باید وجود داشته باشد به این معنی که بودجه ها باید به عملکرد تخصیص داده شود نه به منابع.

عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس اجرایی شدن بودجه ریزی عملیاتی را عامل مهمی در رشد اقتصادی توصیف و تصریح کرد:ایجاد فضای رقابتی می تواند دستگاه ها را در انجام بهینه وظایف تقویت کند و بدون شک بودجه ریزی عملیاتی چنین فرصتی را مهیا می کند./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.