سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غریب‌آبادی:

آمریکا به اجرای تعهداتش در چارچوب کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی پایبند باشد

نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی گفت: نصب بنای یادبود قربانیان سلاح‌های شیمیایی در محل سازمان، نشانه عزم جامعه جهانی برای زنده نگه داشتن یاد این قربانیان است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، کاظم غریب‌آبادی سفیر کشورمان در هلند و نماینده دائم نزد سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در جریان برگزاری هفدهمین کنفرانس کشورهای عضو سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در شهر لاهه هلند، در سخنانی مواضع کشورمان را درباره تحولات مربوط به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی تشریح کرد.

وی وجود سلاح‌های شیمیایی در جهان را موجب به خطر افتادن صلح و امنیت بین‌المللی دانست و از کشورهای دارنده به ویژه آمریکا خواست به اجرای کامل تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی برای نابودی کامل این گونه سلاح‌ها پایبند باشد.

نماینده کشورمان در این کنفرانس که از سوی اعضاء شرکت کننده به عنوان معاون این کنفرانس نیز انتخاب شده است، با اشاره به این که ایران آخرین و بزرگ‌ترین قربانی کاربرد سلاح‌های شیمیایی بوده و هم‌چنان هزاران نفر در ایران آثار وحشتناک کاربرد این‌گونه سلاح‌های مرگبار و غیرانسانی را تحمل می‌کنند، نصب بنای یادبود اهدایی از سوی جمهوری اسلامی ایران به یاد این قربانیان در محل سازمان منع سلاح‌های شیمیایی را نشانه عزم جامعه جهانی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره این قربانیان دانست که با نثار جان و زندگی خود صلح و اراده جهانی برای نابودی کامل سلاح‌های شیمیایی را به ارمغان آورده‌اند.

غریب‌آبادی هم‌چنین با اشاره به موضوع آینده سازمان و اولویت‌های آن، تداوم موضوع امحای کامل سلاح‌های شیمیایی تا نابودی کامل آن‌ها و تحقق جهان عاری از سلاح‌های شیمیایی را هم‌چنان حیاتی‌ترین دستور کار و اولویت این سازمان دانست.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود، با تاکید بر اهمیت تصمیم کنفرانس شانزدهم کشورهای عضو (آذر 1390) جهت ایجاد شبکه بین‌المللی حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی که به پیشنهاد و ابتکار جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این سازمان قرار گرفته بود، از دبیرخانه سازمان و دیگر کشورهای عضو خواست تا تمام تلاش خود را به کار گیرند که این شبکه به منظور تحقق اهداف انسان‌دوستانه آن در راستای کمک به قربانیان سلاح‌های شیمیایی هرچه سریع‌تر به صورت کامل راه‌اندازی شود.

نماینده دائم کشورمان در سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی به همکاری‌های بین‌المللی بین کشورهای عضو و کمک‌های متقابل این کشورها به توسعه اقتصادی و فن‌آوری در حوزه شیمیایی اشاره و از همه کشورها و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی خواست با ایجاد یک "برنامه اقدام" زمینه تحقق و اجرای کامل و بدون تبعیض مفاد کنوانسیون در این ارتباط را فراهم کنند.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت جهان‌شمولی کنوانسیون و نقش آن در برقراری صلح و امنیت بین‌المللی در جهان، ضمن تاکید بر این موضوع که عضویت نداشتن رژیم صهیونیستی موجب بی‌ثباتی و نگرانی‌های امنیتی برای کشورها در منطقه خاورمیانه شده است از تمام کشورها و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی خواست اقدامات موثری را جهت عضویت این رژیم در کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و پایبندی به تعهدات آن مبنی بر نابودی زرادخانه‌های شیمیایی این کشور جهت رفع این نگرانی‌ها و استقرار امنیت و ثبات در خاورمیانه انجام دهند.

سازمان منع سلاح‌های شیمیایی پس از تصویب و لازم الاجرا شدن کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی در سال 1997، با هدف اجرای مفاد این کنوانسیون در لاهه (هلند) ایجاد شد. در حال حاضر 188 کشور عضو این کنوانسیون هستند (رژیم صهیونیستی، میانمار، مصر، آنگولا، سوریه، سومالی، کره شمالی و کشور تازه تاسیس سودان جنوبی عضو این کنوانسیون نیستند) که در میان کنوانسیون‌های خلع سلاحی در جهان، بیش‌ترین تعداد اعضا را داراست.

این سازمان دارای یک شورای اجرایی مرکب از 41 کشور است که به همراه کنفرانس کشورهای عضو، مهم‌ترین نهادهای تصمیم‌گیر این سازمان محسوب می‌شوند.

ایران با توجه به این که اصلی‌ترین قربانی سلاح‌های شیمیایی است، با بهره‌گیری از تجارب خود در این زمینه و آگاهی از عواقب و خطرات این‌گونه سلاح‌ها، در جریان تدوین، تصویب و لازم الاجرا شدن این کنوانسیون و هم‌چنین پس از ایجاد سازمان مربوطه، همواره نقش بسیار فعال و تعیین کننده‌ای در تحولات و روندهای آن داشته و در حال حاضر نیز یکی از اعضای فعال و تاثیرگذار شورای اجرایی این سازمان است.

انتهای پیام/

پ2

برچسب ها: ایران ، جهانی ، شیمیایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.