محسن بهمنی کشکولی، فوق تخصص جراحی های پلاستیک و ترمیم چشم در گفتگو با خ
برنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران آب مروارید را به معنای کور شدن مغز داخل چشم دانست و گفت: شایع ترین علت این بیماری افزایش سن است که تقریبا همه با آن دست به گریبان خواهند شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر سن وجود خود بیماری مانند قند خون که ایجاد آب مروارید زودرس می کند، ضربه به سر، چشم، مصرف برخی داروها مانند کورتن، برخورد اشعه هایی مانند الکتریکی یا همان اشعه مادون قرمز را می توان ازعوامل این بیماری دانست.
وی در ادامه افزود: ضربه شدیدی که به ناحیه صورت وارد می شود با اختلالات ایجاد شده در متابولیسم توانایی و عملکرد صحیح سلول ها را از بین می برد به همین دلیل شفافیت لنز را هم از بین می برد.
وی تصریح کرد: کاهش بینایی، تار شدن دید چشم، پخش نشان دادن نورها، قوی شدن نزدیک بینی که مخصوصا در بیماران دیابتی مرسوم است به عنوان شایع ترین علل کاهش بینایی و آب مروارید محسوب می شود.
وی همچنین اظهار داشت: تنها را تشخیص بیماری آب مروارید استفاده از دستگاه های معاینه چشم پزشکی بوده به همین خاطر اگر فردی دچار هر کدام از علائم فوق شد برای رفع مشکل باید به پزشک مراجعه کند.
وی در ادامه افزود: در 20 سال گذشته زمانی که کسی دچار آب مرواريد شد به دلیل عوارض زیاد از جمله بخیه های زیاد و برش های بزرگ جراحی تا از دست دادن دید کامل انجام نمی شد.
وی در ادامه تصریح کرد: امروزه روش های مدرن جراحی از جمله سیکو وجود دارد که در این روش با سوراخ کردن کمتر از سه میلیمتر، دستگاه با امواج صوتی وارد چشم می شود و آب مروارید را تخلیه کرده از همان سوراخ یک لنز تا شونده وارد چشم می شود و بدون بخیه عمل جراحی در مدت زمان کمتر از نیم ساعت تمام می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جراحی آب مروارید به عوامل زیادی از جمله حساسیت شغلی افراد و نیاز آنان به بینایی بستگی دارد بنابراین نیازی به این نیست که مدت زمان طولانی از شروع بیماری گذشته باشد./ح