به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، سفناج گیاهی سرشار از كلروفیل و پروتئین و كارش نه تنها كمك به عمل هاضمه و تحریك ترشحات معدی، كبدی، لوزالمعدی و غدد داخلی است بلكه مواد معدنی قابل توجهی نیز در بر دارد.
این گیاه دارای مقداری آهن، منیزیوم، فسفر، ید و مقداری مواد معدنی است كه با عنوان " عناصر قلیل" نام میبرند و برای تعادل اعمال حیاتی بدن بسیار لازم می باشند.
خواص دارویی اسفناج :
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
▪ برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم است و بدن را قلیایی می کند.
خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است.
ورم روده كوچك را رفع برای ورم ریه مفید است.
ملین است و یبوست را برطرف می كند .
برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است.
خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
▪ برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است
بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.
▪ اسفناج روده بزرگ را تمیز می کند
ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .
اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.
▪ اسفناج برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است
رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
▪ تخم اسفناج ملین ، خنك كننده وبرای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است
▪ اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد
▪ اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید
▪ اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد
آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید است.
تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،حنجره و رحم موثر است.
اسفناج علاوه بر فواید زیادی که دارد اما مصرف آن برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست و آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل می كند./ب