سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فناوری‌ای که افراد نابینا را قادر به خواندن کتاب‌ خواهد کرد

علیرضا مجیدی در وبلاگ یک پزشک نوشت:یکی از مشکلاتی که نابینایان دارند، این است که به صورت مستقیم قادر به خواندن کتاب‌ها نیستند. آنها یا باید به کتاب‌های صوتی اکتفا کنند و یا با خط بریل کتاب بخوانند..

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، عالی‌ترین هدف فناوری چه می‌تواند باشد؟ راحت کردن و دلپذیر کردن زندگی و مهم‌تر از آن بامعنا کردن آن برای ما.
 
دو سال پیش در «یک پزشک» برایتان در مورد Argus II نوشتم که یک شبکیه مصنوعی بود. این سیستم متشکل از یک دوربین روی عینک بیماران نابینا بود که سیگنال‌ها را می‌گرفت و به الکترودهای روی شبکیه ارسال می‌کرد و باعث تحریک عصب بینایی می‌شد. گرچه با این روش بیماران بینایی طبیعی به دست نمی‌آورند، اما لااقل قادر به درک نور و تا حدی رنگ و حرکت اشیای بزرگ می‌شوند. شرکت سازنده این وسیله Second Sight است. توجه داشته باشید که Argus II تنها در مورد بیمارانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد که علت نابینایی مشکل شبکیه باشد، مثل بیماران مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا.
 
اما یکی از مشکلاتی که نابینایان دارند، این است که به صورت مستقیم قادر به خواندن کتاب‌ها نیستند. آنها یا باید به کتاب‌های صوتی اکتفا کنند و یا با خط بریل کتاب بخوانند، گرچه فناوری‌های تبدیل متن به خط بریل وجود دارد، اما نابیناها، هیچ وقت با کتاب‌ها و متن‌ها جز با لامسه و حس شنوایی نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند.
 
اما حالا این امید زنده شده است که بتوان خط بریل را به الکترودهای Argus II روی شبکیه بیماران فرستاد، تا نابیناها با «دیدن» خط بریل، بخوانند.
 
پژوهش جدید توسط دانشمندان Second Sight انجام شده است و در شماره ۲۲ نوامبر نشریه Frontiers مقاله‌ای در مورد آن منتشر شده است.
 
در روش جدید به جای اینکه سیگنال‌ها از حسگر روی عینک به شبکیه فرستاده شوند، به صورت مستقیم شبکیه با علایم بریل تحریک می‌شود.
 
شبکه الکترودهای روی Argus II، شصت الکترودی است، در این تحقیق با کامپیوتر، شش عدد از آنها برای ایجاد طرح حروف بریل تحریک می‌شدند، در این تحقیق هر حرف تنها نیم ثانیه به بیماران نشان داده ‌شد و خوشبختانه تحقیق نتایج خوبی داشت:
 
در ۸۹ درصد موارد، بیماران حروف منفرد را درست تشخیص می‌داند، درصد صحت تشخیص در مورد حروف دوکلمه‌ای ۸۰ درصد و در مورد کلمات ۴ حرفی، ۷۰ درصد بود.
 
در مقاله اصلی چیزی در مورد مراحل بعدی تحقیق نوشته نشده است، آیا می‌توان به جای ۶ الکترود با استفاده از الکترودهای بیشتر، به جای خط بریل، شکل روتین حروف را به بیماران نشان داد؟ آیا به زودی خواندن کتاب برای نابیناها، با استفاده از این روش آسان‌تر خواهد شد.
 
شاید تنها محدودیت، قیمت بسیار گران Argus II باشد.

برچسب ها: فناوری ، نابینا ، علیرضا ، مجیدی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.