سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

ارزش تغذیه‌ای روغن سبوس برنج

چه قدر با خواص روغن سبوس برنج آشنایی دارید !

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، روغن سبوس برنج محصولی شگفت‌انگیز است که از پوسته خارجی و قهوه‌ای رنگ برنج که متفاوت از شلتوک است تهیه می‌شود. تنها 8 درصد از مقدار برنج آسیاب نشده را پوسته یا سبوس تشکیل می‌دهد اما همین مقدار حاوی 15 تا 20 درصد روغن است.

بر پایه ی این گزارش ، روغن‌ها یکی از بحث برانگیزترین اقلام سبد غذایی خانوار هستند و همیشه این سوال مطرح است که خوردن چه نوع و چه میزان از روغن مطلوب است؟ روغن آفتابگردان، پنبه دانه، سویا، کانولا و... همگی از جمله روغن‌هایی هستند که مکرر در مورد خواص تغذیه‌ای آن مطالبی خوانده‌ایم. اما در میان این روغن‌ها، روغن سبوس برنج محصول جدیدی است که چند سالی است وارد بازار شده و اغلب خانواده‌ها بنا بر تبلیغات متعدد، این روغن را کم کالری، کم کلسترول و مناسب برای سرخ کردن می‌دانند. اما آیا این ویژگی‌ها واقعیت دارند؟

فواید تغذیه‌ای روغن سبوس:

این گزارش حاکی از آن است که ، ویتامین‌های گروه B سبوس طی فرآیند حرارتی روغن‌گیری، تا حدود زیادی تخریب می‌شوند، ولی ویتامین‌های E و D آن همچون روغن‌های دیگر در سطح بالایی قرار دارند. بنابراین به حفظ تعادل سیستم عصبی و مغزی کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال بروز بیماری‌های عفونی و امراض قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد و التیام‌دهنده خوب زخم‌ها، التهابات، تغذیه‌کننده پوست سر، ضد پیری و ضد چروک است.

ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری است، بالا می‌باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL )می‌گردد بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی می‌کنند، ایده‌آل است.

تندی اکسایشی (طعم تندی که به علت اکسیداسیون روغن ایجاد می‌شود) معمول‌ترین نوع فساد روغن است که واکنش اسیدهای چرب غیراشباع با اکسیژن موجب بروز آن می‌گردد. سبوس برنج از نظر پایداری اکسیداسیونی بسیار عالی است، این پایداری مربوط به وجود آنتی اکسیدان‌های مختلف طبیعی موجود در آن است./س

برچسب ها: روغن ، سبوس ، برنج
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.