سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پي روزهاي پر تنش داوري؛

داوران سعي کنند تيم برنده ميدان باشند

قضاوت در زمين مسابقه از جمله مهمترين کارهايي است که در فوتبال انجام مي شود و فشار هواداران و تيم ها موجب مي شود داوري از سخت ترينپستت هاي مستطيل سبز باشد.

به گزارش خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران؛داوران حساس ترين بخش مسوليت در فوتبال را دارا هستند،اين حساسيت با نتيجه گرا بودن فوتبال درجه حساسيت بالاتري پيدا مي کند.

اغلب تيم هاي بازنده به داوري ديدارها انتقاد دارند،آنها گاهي مسئله ((بازي در آوردن))را مطرح مي کنند،مسئله اي که داوري را به شدت ناراحت مي کند براي داوري فاکتور ها و ملزوماتي وجود دارد.

آموزش هاي داوري چه در سطح داخلي و چه در سطح خارجي از اهميت بالايي برخوردار است.بدون شک قضاوت در ورزش پر تنشي چون فوتبال علاوه بر آموزش هاي فني نياز به روانشناسي بالا نيز دارد.

يک جمله زيبا در خصوص توصيه به داوران وجود دارد که مي گويد سعي کنيد برنده بازي شما باشيد شما مدير هستيد نه پليس برخي داوران در زمين مسابقه با ديد غلط خود فضاي پر استرسي را بوجود مي آورند، فضايي که اين اضطراب را به بازيکنان و مربيان نيز منتقل مي کند.

داوران قبل از هر چيز بايد دامنه اطلاعات خود را افزايش دهند.

آموخته هاي فني داوري

آموخته هاي فني داوري بخشي از آموزش هايي است که اگر داوران به خوبي ياد گيرند هم اعتماد به نفس بالايي پيدا مي کنند و هم مقبوليت آنها در ميان عموم افزايش مي يابد.

نکات فني داوري با حضور در کلاس هاي آموزشي مختلف داوري بر قرار مي شود.

داوران بايد سعي کنند تا برخي از اوقات روز را به تماشاي بازي هاي حساس اختصاص دهند،اين براي آنها به نوعي تمرين محسوب مي شود.

بدن يک داور بايد آماده باشد،داوران نيز تمرينات جسماني ويژه اي براي متعادل نگه داشتن وزن خود و آمادگي بدني بالا دارند.داوراني که با مشکل اضافه وزن مواجه هستنند هرگز نمي توانند بازدهي خوبي داشته باشند.

سرعت عمل در داوري از جمله فاکتور هاي مهم است که در تصميم گيري و حضور در صحنه هاي مختلف تاثير به سزايي دارد زيرا عدم وجود اين فاکتور مي تواند به عدم مقبوليت کاري چه در ميان  کميته داوران و در ميان باشگاه ها منجر گردد.

بررسي وسايل مورد نياز داوري و وسايل بازيکنان داخل ميدان و نگاه جامع به همه موارد يک مسابقه از جمله وظايف مهم داوري است.

تغذيه داوري نيز شايد يکي از نکات مهم فني محسوب شود،داوران بايد رژيم غذايي مناسبي داشته باشند،چرا که آنها عهده دار وظيفه اي هستنند که ساده نيست.

همچنين يک داور بايد انرژي خودرا ميان ابتدا و انتهاي مسابقه تقسيم نمايد، زيرا اين به تمرکز داور نيز بستگي دارد.

به هر حال قضاوت از دشوارترين مشاغل است و انرژي بسياري را مي طلبد.

استراحت و خواب کافي باعث مي شود که ئداور با نشاط در زمين مسابقه حضور يابد،بي خوابي  استرس و عصبانيت را به بار مي آورد و روي نحوه قضاوت يک داور تاثير گذار است.

داوران بايد با فاصله مشخصي از توپ بدوند و توانايي اين را داشته باشند تا در بازي هاي سرعتي از توپ و بازي کنان جا نمانند.اين مسئله کار آساني نيست چرا که آمادگي بدني و توان بدني بسيار بالايي مي خواهد.

قضاوت در مسابقات حتما بايد با تحليل همراه باشد.وقتي تيم داوري پس از هر مسابقه تحليل درستي از قضاوت و عملکرد خود داشته باشند در آينده بهتر کار مي کنند.

استفاده از تجربه هاي داوران پيشکسوت و آموخته هاي آنان نيز مي تواند تاثير خوبي بر روي عملکرد داوران داشته باشد.به هر حال برخي تجربه بزرگان وجود دارد که راه گشاي بسياري از موانع و مشکلات داوري است.

نکات ضعف و قدرت در هر داور نسبت به داور ديگر متفاوت است.هر کس با شناخت نسبت به خودش مي تواند پيشرفت بيشتري داشته داشته باشد،برطرف کردن نقاط ضعف در هر ديدار و تکيه بر نکات مثبت و افزايش آنها از جمله عوامل رشد داوري در کشور است.

داوران بايد در زمين مسابقه تحت هيچ عنواني براي توپ و بازيکنان مزاحمت ايجاد نکنند و جاگيري خوب در زمين و در صحنه هاي مختلف داشته باشند.

راهکار هاي روانشناسي و روحي در داوري

بخش مهمي از دنياي داوري معطوف به روانشناسي و مسائل روحي- رواني است.مسائلي که به زياد شدن آرامش در داور منجر مي شود.همين آرامش زمينه ساز موفقيت يکداور مي شود.

داوران بايد در کنار حفظ آرامش نمايشي از خود داشته باشند که بازيکنان و مربيان به خوبي از آنها حساب ببرند.داوري که از ابتداي مسابقه شل نگيرد و سختگيرانه و دقيق عمل کند فرصت مسائلي از جمله فريب داوري را خواهد گرفت.

اعتماد به نفس در داوري از جمله مهمترين فاکتور هاي شخصيتي يک داور موفق است.

يک داور خوب فردي است که به محض حضور در زمين مسابقه همه چيز را فراموش کند،زمين ديگر جاي مناسبي براي فکر کردن نيست و فاکتور اصلي داور براي ورود به زمين تمرکز روي بازي و فراموش کردن همه مسائل زندگي است.

مسئله توکل از مهمترين مسائل روانشناختي در دنياي داوري است،داوران با اعتقادات بالاتر آرامش بيشتري در زمين مسابقه دارند.

داوران در زمين مسابقه بايد شخصيت خاصي داشته باشند در کنار اين که چهره هاي مهربان و با عطوفتي دارند از خطاها و اشتباهات بازيکنان صرف نظر نکنند.سهل انگاري در اين زمينه نبض بازي را از داوران مي گيرد،داوران عصباني موفق نمي شوند آنها تمرکز و استدلال خوبي ندارند و احساساتشان جاي منطق را مي گيرد،منطقي که شرط اول داوري درست است.

عدالت در داوري مسئله اي است که اگر رعايت نشود مي تواند به پايان عمر قضاوت يک داور بيانجامد.

بي طرفي و بي انصافي باعث مي شود حتي آنها که بازنده زمين هستنند احترام ويژه اي براي داوران قائل شوند.

داوران بايد سعي کنند صميميت بسيار زيادي با برخي تيم ها،بازيکنان و مربيان داشته باشند.رفت و آمد با برخي بازيکنان دردسر ساز مي شود و بحث تباني مطرح مي شود.

داوران بايد به تصميم درست بيانديشند از سيل هواداران نترسند و نگران خسارت وارد به تيمي پس از نتيجه نامطلوب نباشند

داوران نبايد بازيکن و يا مربي را تهديد به خطا کنند.حفظ آرامش و صحبت هاي دوستانه از جمله راه هاي ارتباط درست با بازيکنان و مربيان است.

بحث بيجاي طرفين در زمين مسابقه بازي را به آشوب مي کشاند و کنترل آن را دشوار مي کند.

داوران بايد سعي کنند در تصميمات خود تغييري راه ندهند،تغيير در تصميمات موجب کاهش مقبوليت مي شود.

يک داور موفق فردي است که به اصول کلي روانشناسي آشنا باشد.خواندن قصد و نيت بازيکنان از جمله مواردي است که داوران عهده دارآن هستنند.

داوران خوب نه مغرورند و نه خود را دست کم مي گيرند آنها نمونه اي از انسان هاي متعادل هستند که با هوش خود نبض بازي را به دست مي گيرند./با
برچسب ها: داور ، قضاوت ، فوتبال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.