سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني نشان مي دهند:

يك درصد جمعيت به باسيل سل مقاوم به چند دارو آلوده اند

گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني نشان مي دهند كه در حال حاضر نزديك به يك درصد جمعيت جهان به باسيل سل مقاوم به چند دارو آلوده اند كه اين آمار نسبت به سالهاي قبل، افزايش يافته است.

منصور خالصي استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: امروزه يكي از بزرگترين و مهمترين مسائل و معضلات بهداشتي در جهان بيماري سل است.

وي افزود: با وجود داروها و وسايل مجهز تشخيصي، بيماري سل هنوز شايعترين عامل كشنده تك عاملي ميكروبي محسوب مي شود و آمار مرگ و مير ناشي از آن از اغلب بيماري هاي ديگر از جمله بسياري از بيماري هاي مزمن نيز بيشتر است.

خالصي تاكيد كرد: سازمان بهداشت جهاني در سال 1993، سل را يك فوريت جهاني اعلام كرد، زيرا مقاومت به چند دارو خطر مجدد تبديل سل به يك بيماري كه درمان آن مشكل است را مطرح كرده است.

وي با بيان اينكه در سالهاي اخير موارد آلودگي به باسيل سل افزايش چشمگيري يافته است، تصريح كرد: گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني نشان مي دهند كه در حال حاضر نزديك به يك درصد جمعيت جهاني به باسيل سل مقاوم به چند دارو آلودهاند كه اين آمار در مقايسه با سالهاي قبل، افزايش قابل توجهي يافته است.

خالصي افزود: برطبق اين گزارش ها، درصورتيكه براي كنترل سل اقدام جدي تري به ويژه در كشورهاي فقير ودر حال توسعه جهان صورت نگيرد، در آينده نزديك شاهد افزايش نگران كننده موارد سل فعال و مقاوم به چند دارو خواهيم بود.

وي يادآور شد: افزايش شاخص هاي بهداشتي، تشخيص ودرمان زودرس و به موقع موارد آلوده و ابتلا به سل و همچنين رعايت مسائل بهداشتي به صورت فردي، از جمله راهكارهاي پيشگيري از سل و كنترل اين بيماري در جهان است.

تغيير الگوهاي رفتاري نقش مهمي در گسترش سل داشته است

استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در حدود 2سال قبل تصور مي شد كه بيماري سل به طور كامل كنترل شده و موارد ابتلا به آن كاهش چشمگيري يافته است.
خالصي تاكيد كرد: با افزايش ناگهاني موارد آلودگي، ابتلا و مرگ و مير ناشي از سل، در سال 1993، who سل را يك فوريت جهاني اعلام كرد واز همه كشورهاي جهاني خواست كه براي پيشگيري و كنترل اين بيماري با جديت و فوريت تصميم گيري كنند.

وي با اشاره به اينكه در چند سال گذشته اشكال جديدي از مقاومت هاي دارويي در بيماري سل مشاهده شده است، يادآور شد: اين مقاومت هاي ميكروبي نسبت به دارو دلايل متعددي دارد كه يكي از مهمترين آنها شيوه هاي نادرست زندگي بوده است.

خالصي تصريح كرد: در واقع تغيير الگوهاي رفتاري نقش مهمي در گسترش بيماري سل در جهان داشته است.

وي گفت: در كنار تغيير الگوهاي رفتاري، تغيير ماهيت بسياري از بيماري ها به ويژه بيماري هاي مزمن نيز در افزايش موارد سل و گسترش اين بيماري بسيار موثر بوده است.

خالصي با اشاره به ماهيت جديد سل و مشكلات ناشي از آن خاطر نشان كرد: با اصلاح شيوه هاي زندگي به ويژه در زمينه الگوهاي رفتاري و كنترل بيماري هاي مزمن و همچنين كنترل بيماري هايي همچون ايدز، مي توان به كنترل سل و كاهش خطرات ناشي از اين بيماري در جهان كمك كرد ./ع2
برچسب ها: سل ، دارو ، بیمار ، بهداشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.