سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

تضمين سلامتي شما با 30 دقيقه ورزش

نقش واهميت تحرک بدني در کاهش بيماري‌ ها و ارتقاي سلامت مهم است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، نقش واهميت تحرک بدني در کاهش بيماري‌ ها و ارتقاي سلامت از آن جا مشخص مي ‌شود که علم شناسايي، مطالعه توزيع و عوامل تعيين کننده بيماري‌ ها ارتباط ميان عدم فعاليت بدني و آمادگي جسماني ضعيف به عنوان عوامل خطر براي ميزان بروز و شيوع بيماري ‌ها، همچنين رابطه افزايش فعاليت بدني و کاهش خطر مرگ و ميرهاي ناشي از بيماري‌ هاي قلبي - عروقي، ديابت نوع 2، فشار خون و سرطان را نشان داده است.

در مجموع امروزه محققان ، فعاليت بدني را در حفظ و تقويت سلامت روحي و جسمي مورد توجه خاص قرار داده‌ اند و فقر حرکتي را به عنوان يک عامل خطر در شيوع بالاي بيماري ‌هاي مزمن مي‌ دا‌نند.مطالعات و مداخلات پژوهشي نشان داده است انجام حداقل 30 دقيقه فعاليت‌ هوازي با شدت ملايم پنج روز در هفته و يا 20 دقيقه فعاليت شديد در سه روز از هفته، خطر بيماري‌ هاي قلبي - عروقي را هشت درصد کاهش مي ‌دهد.

همچنين بررسي ‌ها نشان مي ‌دهد که خطر افزايش فشار خون در مرداني که به دنبال تحرک بدني کمتر از دو هزار کيلو کالري در هفته مصرف مي‌ کنند 1/3برابر بيشتر از مرداني است که بيشتر از دو هزار کيلوکالري در هفته مصرف مي ‌کنند.

به گفته متخصصان، افزايش فعاليت بدني و آمادگي جسماني به طور معکوس با خطر مرگ و مير زودرس و بسياري از بيماري‌ هاي مزمن مانند بيماري‌ هاي عروق کرونري قلب، پُرفشاري خون، ديابت نوع 2 و بسياري از سرطان ‌ها به ويژه سرطان سينه و کولون در ارتباط است.پزشکان همواره کم تحرکي را يکي از عوامل خطر بيماري ديابت نوع 2 عنوان مي ‌کنند و معتقدند که در ميان عوامل خطر اين بيماري مانند سن زياد، چاقي، سابقه خانوادگي ديابت، سابقه ديابت حاملگي و عدم فعاليت بدني، تنها فعاليت بدني و چاقي قابليت اصلاح دارند .بنابراين به افراد داراي چربي خون بالا توصيه مي ‌شود که حداقل پنج روز در هفته ورزش کنند

يک جلسه ورزش پنج تا هشت ميلي‌ متر جيوه فشار خون سيستوليک و دياستوليک را کاهش مي ‌دهد. به طور کلي ورزش مي‌ تواند فشار سيستوليک و دياستوليک را حدود 11 ميلي ‌متر جيوه کاهش دهد .مطالعات نشان مي ‌دهد ورزش حتي مي‌ تواند جايگزين داروهاي قند خون شود. به اين ترتيب با ورزش و کاهش وزن، قند خون به ويژه در ديابتي‌ هاي تيپ 2 به ميزان مناسب کاهش مي ‌يابد.قند خون ديابتي‌ هاي نوع يک که انسولين استفاده مي ‌کنند با ورزش تنها در همان نوبت ورزش کاهش مي ‌يابد، ديابتي‌ هاي نوع 1 قبل از ورزش کردن حتما با يک متخصص پزشکي ورزشي مشورت کنند تا نحوه و شدت صحيح ورزش براي آن ها تجويز شود.

مزاياي ورزش در بيماري ‌هاي قلبي نيز به خوبي روشن است؛ به طوري که اکنون تقريبا اغلب بيماران قلبي پس از جراحي به ورزش توصيه مي ‌شوند. حتي ديده شده ورزش نياز به جراحي قلب را نيز مرتفع مي ‌کند ورزش مي ‌تواند افزايش توده عضلاني و مقداري افزايش توده استخواني را به دنبال داشته باشد ،ورزش در بيماران مبتلا به پوکي استخوان و افراد مسن که توده استخواني و عضلاني هر دو کاهش يافته، نقش بسيار موثري دارد و ريسک است./س

برچسب ها: ورزش ، سلامت ، بیماری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.