به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ شير و لبنيات جزو گروه اصلي مواد غذايي هستند و براي سلامت كليه گروههاي سني مفيد و مناسب ميباشند. همچنين بهترين ماده غذايي براي نوزادان نيز محسوب ميشود.
برخي از شيرهاي طعم دار مانند شيركاكائو ميتواند به دليل تداخل در جذب برخي مواد معدني از ارزش غذايي آن كم كند.
استفاده از كاكائو به عنوان طعم دهنده شير باعث كاهش جذب 10 درصدي ميزان كلسيم موجود در آن خواهد شد.
يك ليوان معمولي شير كامل حاوي 300 ميلي گرم كلسيم و مقاديري چربي و ويتامين D است كه كاملا جذب بدن ميشود.چنانچه اين مقدار شير كاكائو استفاده شود مقدار كلسيم جذب شده در بدن 280 تا 285 ميلي گرم خواهد رسيد كه اين رقم نشان دهنده تاثير كاهش جذب كلسيم به ميزان حدود 10 درصد توسط اين ماده افزودني است.
مصرف شير و فرآورده هاى آن منجر به افزايش طول عمر, بازده جسمى و فكرى بيشتر, كاهش بيمارىهاى عفونى و استخوانى و رشد مطلوب كودكان و نوجوانان مى شود.
اگرچه مقداري از كلسيم موجود در شير به علت وجود كاكائو در آن كسر ميشود اما كاكائو هرگز جذب كلسيم را به طور كامل مختل نميكند و ارزش غذايي شير را از بين نميبرد.
شير كاكائو نبايد جايگزين شير شود چرا كه استفاده از مواد قندي جهت شيرين شدن كاكائوي موجود در شير باعث افزايش قند خون و مشكلات ناشي از آن خواهد شد.
عوارض عمده ناشى از كاهش مصرف محصولات لبنى :- بيمارى هاى عصبى و ايجاد اختلال در خواب
- پوكى استخوان به ويژه در زنان بالاى 40 سال
- افزايش بيمارى هاى عفونى
- بيمارى هاى استخوان ، دندان و لثه
- نارسائى هاى بينائى
- كوتاهى عمر و پيرى زودرس
- عقب افتادگى رشد كودكان
نکته:توصيه مى شود كه مصرف شير در طول زندگى استمرار داشته باشد و مصرف آن قطع نشود.