به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس؛ این چین اول محصول آنهاست و قرار است تا پایان فصل برداشت 150 هزار تن محصول برداشت شود .
کشاورزان هرمزگانی امسال در بیش از 6 هزار هکتار از زمین های کشاورزی خیار خارج از فصل کاشته اند .
یکی از کشاورزان منطقه هشتبندی میناب گفت : برای تولید هر کیلو خیار حدود 150 تومان هزینه کردم ، واسطه ها آنرا هرکیلو بین 70 تا 120 تومان خریداری می کنند و در میوه فروشیهای هرمزگان تا هزار و 500 تومان به فروش می رسد .
ذاکری افزود : برخی از کشاورزان محصول برداشت شده خود را رها می کنند و یا به صورت مجانی یا کیسه ای هزار تومان به دلالان می فروشند .
یکی از دلال محصول خیار سبز گفت : علت پایین بودن قیمت خیار تولید زیاد این محصول است و اکنون قیمت هر کیلو خیار در تهران 300 و در مشهد 200 تومان است .
نماینده کشاورزان در منطقه هشتبندی میناب هم گفت : تا زمانی که کشاورزان در نشست های برنامه ریزی و تصمیم گیری این بخش شرکت ندارند این مشکل به قوت خود باقیست .
رئوف افزود : افزایش نرخ حمل و نقل ، صادر نکردن محصولات کشاورزی ، اشتغال افراد غیر کارشناس به کشاورزی ، نبود برنامه ریزی مدون و کم کاری مشاوران و کارشناسان در مشاوره به کشاورزان از عوامل فروش نرفتن یک محصول کشاورزی در هر سال است .
او گفت : دولت نیز در ضرر و زیان کشاورزان سهیم است چرا که هر سال مجبور است برای خرید توافقی محصولات هزینه های زیادی پرداخت می کند .
98 درصد ازجمعیت 35 هزارنفری هشتبندی میناب کشاورزند .
نماینده کشاورزان گفت : بیش از 15 هزار کارگر نیز از استانهای فارس و کرمان و شهرستانهای بشاگرد ، جاسک و میناب در منطقه هشتبندی از راه کشاورزی و کار بر روی زمین کشاورزی امرار معاش می کنند .
رئوف افزود : همه کشاورزان امسال در طرح اصلاح الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان شرکت و بر اساس برنامه ریزی آنها کشت کردند.
پارسال هم حدود 150 هزار تن پیاز کشاورزان هرمزگان به علت کشت انبوه و نبود بازار روی دستشان ماند./ب