به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، بایبوردی، با اشاره به اینکه سالیانه نزدیک به250 تن زعفران درجهان تولید می شود گفت : از این مقدار بیش از 200 تن متعلق به ایران است و با تولید بیش از 90 درصد زعفران جهان مقام اول از نظر کمیت وکیفیت زعفران را در جهان دارا می باشد.
وی افزود : بیشترین اراضی زیر کشت این محصول در آذربایجان شرقی در سطحی بالغ بر 130 هکتار عمدتاً در شهرستان مرند کشت می شود.
بایبوردی با اشاره به این موضوع که در کشاورزی سنتی به طور معمول به میزان 20 تا 80 تن در هکتار کود حیوانی قبل از کاشت بنه به کار برده می شود گفت: در این سیستم قبل از کاشت هیچ گونه کود شیمیایی به خاک اضافه نمی شود.
نماینده دفترمحیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان یکی از عوامل مؤثر در میزان جذب روی در گیاهان را دما برشمرد و گفت : معمولاً روی در دمای 15تا40 درجه سانتیگراد به خوبی جذب می شود و هر چه دما از 15 درجه سانتیگراد کمتر باشد جذب کمتر می شود و در دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد جذب روی خیلی محدود می شود بنابراین در فصول سرد جذب کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه پتاسيم از عناصر پرمصرف و ضروري گياهان عالي و فراوانترين عنصر موجود در پيكره گياه پس از ازت است گفت: مقدار سه عنصر پتاسيم، فسفر و نيتروژن در خاك نسبت به ساير عناصر ضروري براي حداكثر رشد گياه ناكافي است.
بایبوردی در ادامه پتاسيم را به عنوان عنصر معدنی عمده برشمرد و افزود: این عامل باعث تنظیم توسعه سلولی، عمل سلولهای روزنه، حرکات برگها میشود. همچنین در فعالسازی تعداد زیادی از آنزیمها، درعمل فتوسنتز، ساختن پروتئینها وتعادل بار الکتریکی غشاهای سلولی نقش دارد. /س