سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه/ دانشنامه /علمی

خواص پوست پرتقال

خيلي از ما عادت داريم در برخي غذاهايمان پوست پرتقال يا ساير مركبات را بريزيم تا طعم غذايمان بهتر شود. سوال، اين است که آيا اين مواد ارزش غذايي هم دارند؟ آيا علاوه بر طعم‌دهي به غذايمان، فايده ديگري هم براي ما خواهند داشت؟ بايد بگويم كه پوست تمام مركبات حاوي برخي تركيبات به اسم پلي‌فنول‌ها است كه براي بسياري از بيماري‌ها، از جمله بيماري‌هاي قلبي، ديابت، چشمي، بيماري‌هاي مربوط به سالمندي و... مفيد هستند...

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه،البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه علم تغذيه هميشه به تعادل و توازن اشاره دارد. پوست مركبات در كنار پلي‌فنول‌ها حاوي ماده‌اي به نام ليمونن است كه در واقع همان بخش زرد مايل به سفيدي است كه حين پوست‌ كندن سعي مي‌كنيم آنها را هم از ميوه جدا كنيم و مصرف بالاي آنها ممكن است سبب بروز مشكلاتي در سطح جذب در روده شود. البته با توجه به شناختي كه از فرهنگ غذاي ايراني داريم و اينكه اصولا تعداد مصرف اين نوع مواد غذايي به انگشتان دست مي‌رسد و در هر بار مصرف نيز مقدار كمي از آن مصرف مي‌‌شود، خوشبختانه مي‌توان گفت كه مصرف پوست مركبات براي مصرف‌كننده‌اش زيانبار نيست.

نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد، اين است كه پوست مركبات مستعد آلودگي به برخي ريزقارچ‌هاي خانواده پنيسليوم هستند. اگر قصد خشك كردن پوست مركبات را داريد، بايد دماي محيط تا حدي بالا و رطوبت بسيار پايين باشد. اگر پوست مركبات را به صورت خشك خريداري كرديد، توصيه مي‌كنم كه آنها را در آشپزخانه نگه نداريد؛ زيرا رطوبت محيط آشپزخانه بالاست و نگهداري طولاني‌مدت شانس آلودگي‌ قارچي آنها را افزايش مي‌دهد. بنابراين، بهتر است پوست مركبات را به شكل تازه تهيه و بلافاصله مصرف كنيد يا در محيطي بگذاريد كه مطمئن هستيد رطوبت آن واقعا پايين است. اگر قصد تهيه مرباي پوست مركبات را نيز داريد بهتر است براي پخت آن از پوست پرتقال تازه استفاده كنيد زيرا در محيط مربا كه قند بالايي دارد و رطوبت پايين است احتمال آلودگي قارچي كم مي‌شود./س

برچسب ها: پرتقال ، بیماری ، ارومیه ، مربا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.